Fallotova tetralogie a nemoc v tehu

Anonymní
12.8.17 14:46

Fallotova tetralogie a nemoc v tehu

:nevim: prosím pomoc :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8389
12.8.17 14:58

No to snad nemůže mamka myslet vážně, mám dceru s Fallotovou tertalogií a v těhu jsem nemocná nebyla a hlavně na genetice nám řekli že to byla pouhá špatná náhoda, prostě už lehce poškozené vajíčko, či spermie, pozdější průběh těhotenství na to vliv nemá :palec:
neboj, užívej těhotenství a mamku pouč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.8.17 15:11

Sama mam Fallotovu tetralogii. Me odbornici rikali, ze to neni geneticky vazana vada, mam nekolik zdravych dětí. Jednou z pricin muze byt teratogenni poskozeni v rannem stadiu zarodku. Presna pricina se neví, ale jako u vsech se předpokládá kombinace genetickych vlivů a nepříznivých vlivů prostředí. Laicky receno, ano, prava chripka, ne bezna viroza, může byt příčinou, protože muze poskodit srdce. To ale neznamená, ze kazda tehotna, ktera prodela chripku, bude mit nejak poškozené dítě.

Nejlepsi je potom nepatrat, s touto vadou se da po korekci v dětství plnohodnotne zit, u zeny s touto vadou vetsinou tehotenstvi mozno, je to jedna z nejpriznivejsich srdecnich vad pro jeho průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.17 16:23

Jsem 30.tt kašli a krk bolí jako prase :/ nemůžu ani mluvit :/. A mám hrozný strach aby to nemělo na malou vliv :/

• Citovat
  • Upravit
8389
12.8.17 16:32

Každopádně si dojdi k obvodnímu, nebo na pohotovost, ať popřípadě nasadí penicilín, třeba máš angínu :think: ty teď hodně řádí a lepší je to zaléčit včas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.8.17 16:54

Zajdi na pohotovost. ATB predepsana lekarem po peclivem uvazeni jsou bezpecnejsi nez pripadna infekce. Na pohotovosti si sice může odslouzit povinne hodiny nějaký chirurg, ale ATB predepisovane těhotné konzultuji na gynekologii, aspon ja mam tu zkušenost.
Penicilin těhotné mohou, jako leky druhe volby i cefalosporiny nebo makrolidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.17 17:01

Já to mám od včera :) koupili jsme stop kasel sirup a celkem to pomohlo ( je mi líp a měla jsem ho dvakrát) tak uvidím stejně mám v pondělí poradnu tak bych se kdyžtak poptala :)

• Citovat
  • Upravit
33005
12.8.17 19:05

Vývojové vady vznikají v prvním trimestru takže ne, ve 30. Týdnu z ničeno nic dítěti VVS nevznikne. Navíc jsou multifaktorialne podmíněné, dite s jedním rodicem s VVS ms asi tak 5% riziko, ze se mi narodí dite též s VVS.
Jestli máš náběh na anginu nebo zaněť nosohltanu, jdi za praktickým lékařem. Gynekolog ti do krku koukat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.8.17 21:50

Souhlasim s tím, ze ve 30. týdnu je vznik Fallotovy tetralogie téměř vyloucen. Presto bych onemocnění nepodcenovala a sla bych co nejdriv k lékaři.
Me říkali, ze riziko TOF u vlastniho dítěte je minimální, ale není vyloučené, ze se neobjevi v příštích generacich, pokud se genetické vlivy nevhodně setkaji s vlivy vnějšími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
12.8.17 22:14

A pokud se jedna, zakladatelko, primo o Tebe, mas TOF a nelecenou anginu, tak ohrozujes hlavne sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 09:00

K obvodakovi mužů stejně až zítra :/ nevím na jakou pohotovost bych měla jet :/ ale na angínu to nevypadá když mi zabírají kapky (sirup) z lékárny :)

• Citovat
  • Upravit
44198
13.8.17 09:04

Normálně na pohotovost pro dospělé. Ale pokud Ti zabírají kapky a sirup z lékárny, taky bych počkala až do zítřka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 09:31

@Jana206 no nezabrali úplně :) furt kašli a v kluků bolí ale je to mnohem lepší :)

• Citovat
  • Upravit
j-p
11770
13.8.17 09:36
@Anonymní píše:
@Jana206 no nezabrali úplně :) furt kašli a v kluků bolí ale je to mnohem lepší :)

Kup si septilen a ten ti pomůže a můžou ho těhotné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 10:10

Já už mám krk v pohodě celkem :) jíst už můžu a mluvím už taky celkem normálně :) teď už mám jen dráždivý kašel který mi pak způsobuje bolest v krku a na to nevím co :/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky