Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Odvážnému štěstí přeje, já bych si v tomto věku a v téhle situaci dítě v žádném případě nenechala.
Šla bych na potrat, z důvody vyššího rizika VV, ale i nechuti řešit v 51 prvňáčka, a hlavně v 45 mimino. Vsechny ty hrůzy typu, nespi, ockovani, uceni, hledat skolku, no dekuju pekne. A jako bonus pohledy lidi, ze jsem nějaká zoufalka, co si v 45 zašla na IVF. Myslim cizi, rodina logicky vi, ze uz deti mas.No a ze strany druhe, nechtela bych, aby moje dite melo matku v důchodu a řešilo mou smrt v nízkém věku ![]()
Dítě bych si nenechala. „Jsme odloučeni, neplánujeme se k sobě vrátit, ale šu_káme spolu..“ Kdyby to byla taková láska, nejste na tom takhle. Kdyby se mi to stalo v manželství, tak o dítěti popřemýšlím, takhle ne. A při dalších skopičinách bych se chránila.
Upřímně za sebe já už bych to znova nedala, záleží jak moc se na to cítíš a jestli dítě uživíš i bez chlapa
Švagrová měla v tomto věku dceru. Ona nelituje. Ale ty váháš. Bud te semele potrat, nebo taky ne. Co na to ten chlap, vi to? Měl by to vědět … třeba se rozhoupe ke společnému bydlení. Okolí neřeš, řeš sebe a dítě.
Ty bláho. Mně je 47. Nedávno jsem nechávala ukončit těhotenství v 17,týdnu, z plodovky zjistili Downa. Co já bych dala za další šanci, že budu ještě teď mít zdravý dítě…
Je mi taky 44 a dítě bych si nechala. Ale jsem lvice a vím, že bych to zvládla i bez chlapa, už jsem si to vyzkoušela ve 40 letech.
@Tarjei píše: Více
Přesně kdyz v té kůži člověk není to je hned potrat ale ja jsem mela druhe v 38 letech a byla bych za nej šťastna i ve 44 letech..ja jsem tedy byla zajištěna a finance nemusela resit ale i tak.. ted mam v 44 letech prvňáčka a neskutečně si to užívám..kamarád ma zase v 55 letech druháčka ve střídavce a je z nej uuuplne počtvrreckovany a šťastný..
@Al35 píše: Více
Jasně, ale mít prvňáčka ve 44 a v 51 je rozdíl. A zmiňovaný pán má zřejmě mladší manželku. Ale co, s chutí do toho.
Já jsem teda pro své děti hlavně chtěla stabilní rodinu. Tátu, ne nějakého „odloučeného“ týpka. To je pro mne osobně důležitější argument než věk.
To je náhodou moc pěkná zpráva, jde vidět, že máš zřejmě ve svém věku dobrou zásobu vajíček a navíc kvalitní vajíčka, no co by zato některé ženy daly
Myslím si, že když se to povedlo přirozeně v rámci přírodního výběru, tak to bude kvalitně založené a bát se nemusíš. Zrovna tady běží diskuze, jak se ženám povedlo otěhotnět i v pozdějším věku, 46-48 let. Někdo prostě má to štěstí, že se neplánovaně podaří a jiný má to neštěstí, že se plánovaně nepodaří
Blahopřeji a užívej si těhotenství ![]()
@Mandarinka104 ti je teda blbost, každé těhotenství se povede v rámci přírodního výběru a i tak některé do pár týdnů skončí nebo má dítě vady. Otehotneni ve 44 podle me ukazuje leda na to, ze je jeste plodná, rozhodne ne na kvalitu vajíček
Ta s věkem značně klesá. Plati, ze mezi třicítkou a čtyřicítkou se výrazně zhoršuje kvalita oocytů, protože vaječník postupně ztrácí svou přirozenou schopnost selekce a umožňuje dozrávat i geneticky nekvalitním vajíčkům, která v mladším věku přirozeně zanikají.
@hopsahejsa to je úplný nesmysl, co píšeš
příště mi nepiš takové nesmysly a napiš je zakladatelce, když máš potřebu tady psát negativní věci místo pozitivních, tak mě z toho vynechej, opravdu nechápu, neznáš takové to, když neumíš říct nic pěkného, tak raději mlč? asi neznáš, ale někteří se sem holt chodí negativně vyřádit
a kvůli takovým lidem jako ty se pak někteří chudáci raději odhlásí a zruší si profil, to jste borci teda ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
V
Příspěvek upraven 03.02.25 v 11:18