Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte vsichni jsem v 8 tt a potrebuju poradit, mela jste nekdy nektera jednorazovy krvaceni ze silnyho kasle? A ta ktera mela hematom poradte jestli tam nejaky vidite? Za gynekologem zajdu, ale je vikend
Mne kvůli silnému kašli v 13tt hospitalizovali. Nekrvacela jsem, ale měla bolesti dělohy. Rvaly do mě kapačky magnezka.
Ahoj, ja jsem mela hematom a na UZ snímku to byl malý utvar vedle gestacniho váčku. Byl menší nez ges. vacek a takový nepravidelný.
Ty tady na tom snimku mas normálně vacek a vedle nej nic, takže myslím, že tam hematom nemas. Nevim ale, co je to oznaceni s useckou a dvema body v tom váčku, to nevim, co ti tam doktor meril.
Pokud rikas, že jsi jednorázove zašpinila po kašlání, tak se ti možna porušily jen nejake vlásečnice nebo zilky, mozna praskly a to bylo vsechno. Tak uvidíš pak u OG ![]()
Moje zkusenost… Ale vubec netvrdim, ze by jedno s druhym melo nejakou souvislost.
Ve 14. tt jsem mela onemocneni hornich cest dychacich - zejmena ryma a hrozny kasel. V presvedceni, ze je to viroza, jsem s tim nikam nesla. Ale kasel nepresel ani po 3 tydnech. Pak jsem zacala krvacet. Jela jsem ke sve gynekolozce. Ta rekla, ze pricinu krvaceni nevidi a s tim kaslem me poslala k praktikovi. Ten mi napsal ATB (mozna to prvne byla viroza a pak mi na to nasedla bakterialni infekce). Ale druhy den (jeste nez zabrala ATB) jsem krvacela jeste vic. To byl 17. tt. Jela jsem do nemocnice. Opet pricina krvaceni neznama, vzali by me k hospitalizaci, ale kvuli te bakterialni infekci HDC me nakonec nechteli hospitalizovat na gynekologii.
ATB zabrala. Ale krvacela jsem dal. Nekdy vic, nekdy mene. V 21. tt mi jeden den bylo dost spatne a pak mi v noci odtekla plodovka. Nechali si me tyden v nemocnici. Podavali mi myslim Macmiror. Dirka v plodovych obalech se zacelila, plodovka se doplnila. A od te doby ustalo i to krvaceni. A porodila jsem 39 + 0 zdrave dite.