Uhnízdění/ ovulace?

Anonymní
30.1.25 18:33

Uhnízdění/ ovulace?

Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenost.. Út měla proběhnout ovulace(nejsem si jistá jestli byla), jindy ovulaci cítím a vím kdy ji mám a teď nic, proběhl pokus o Mimi. Ovšem dnes mám bolest v podbřišku(2DPO) na středu, začla třeba v 17h. A teď nevím jestli je to opožděná ovulace a nebo uhnizdovani, přijde mě na uhnizdovani brzo 8o, měla to taky některá z vás, že zrovna když chcete otěhotnět se vám z ničeho nic zpozdi ovulace ( mám ji pravidelnou, jak hodinky )..

Ještě bych chtěla zmínit, že jak dojde k ovulaci, mám hlenovitý výtok, tento měsíc nic a na obličeji mám dva jebaky a v životě, ani jako puberťák jsem neměla ani jeden :roll:

Příspěvek upraven 30.01.25 v 18:42

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30
30.1.25 18:41

K uhnizďování dochází tak 7-10dpo. Takže to ani není možné. Buňky se dělí atd…
Spíš bych řekla, že ovulace. Někdo ale mívá bolest až PO ovulaci.
Ale uhnizdění nejspíše fakt ne, to není ani možné, pokud nebyla ovulace třeba o 5 dní dříve ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3996
30.1.25 18:50

To budou jen hormony, progesteron :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
30.1.25 19:46

Tak lidské tělo není stroj, aby ovulace nebo menstruace byly pravidelné jako hodinky a přicházely na minutu přesně, dala bych tomu nějaký prostor, rozmezí.
Navíc nepíšeš, že bys ovulaci ověřovala nějakými jinými metodami? A sledovat pouze ovulační bolesti mi přijde jako dost málo. Co se týče toho výtoku, taky si pleteš pojmy - hlen se objevuje před ovulací a po ovulaci je to teprve výtok, to je rozdíl právě.
Jinak ty dva jebáky mě opravdu hodně pobavily :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3996
30.1.25 19:54

@Mandarinka104 taky mě to překvapilo, asi velmi nízké % žen bude mít ovulaci stále ve stejný den cyklu :). Den rozdíl vůbec nic neznamená :). Akorát nechápu, jak myslíš, že před ovulací je to hlen a po výtok? Obojí je cervikální hlen :). Výtok je označení spíš lékařské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.25 20:28

@Mandarinka104
Nemyslela jsem to tak, že každý třeba 11. Den v měsíci mám ovulaci. Ale jeden den to dostanu po 14 dnech ovulka a dokola. Žádný tři dny sem a tři dny tam, jeden den spozdeni, další měsíc o dva dny dřív, jak ovulace, tak mens.. :D, jo pardon, tak hezky po vesnicky. Vždy k večeru když mám mít ovulaci, tak mě začne bolet podbrisko, někdy je to že lezu po 4 do postele, jindy „pohoda“, záleží ze kterého vaječníků jde vejce :D a ten výtok/hlen.. tak jsem to nazvala nejspíš špatně, čirý, hustější výtok, pardón :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.25 20:29

@Mandarinka104
Nemyslela jsem to tak, že každý třeba 11. Den v měsíci mám ovulaci. Ale jeden den to dostanu po 14 dnech ovulka a dokola. Žádný tři dny sem a tři dny tam, jeden den spozdeni, další měsíc o dva dny dřív, jak ovulace, tak mens.. :D, jo pardon, tak hezky po vesnicky. Vždy k večeru když mám mít ovulaci, tak mě začne bolet podbrisko, někdy je to že lezu po 4 do postele, jindy „pohoda“, záleží ze kterého vaječníků jde vejce :D a ten výtok/hlen.. tak jsem to nazvala nejspíš špatně, čirý, hustější výtok, pardón :lol:

• Citovat
  • Upravit
3996
30.1.25 20:58
@Anonymní píše: Více

Nazvala jsi to dobře, ikdyz to v důsledku je jedno :lol:. Je to prostě cervikální hlen. :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.25 21:12
@bonsaj493 píše: Více

Tak přesně ten :lol: no pro případ kdyby to byla ovulka jsme to ještě pojistili :lol:

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
31.1.25 09:39
@bonsaj493 píše: Více

Víš ono je hezke, že si něco myslis… ale kdyz uz to nekde pises a radis tak jinym lidem, mela bys o tom neco vedet, mit o tom neco nactene a ne si to jenom myslet.
Vime, ze tyto dva pojmy existují a používají se, ty mezi nimi neumíš vysvětlit rozdil a pises ze oboji je cervikalni hlen. 🙈 Co tedy znamena posevni sekret? Tento termín taky existuje.
Vysvětlim ti rozdíl mezi hlenem a vytokem.
Tzv. Plodny hlen je průhledný, táhlý a ma konzistence vaječného bilku, tj definice kterou se casto doctes v ruz. clancich. Tento pl.hlen logicky prichazi pred ovulací.
Postupně se tento hlen zmeni, hodne se zahusti a ziska bilou barvu. V teto forme tzv. Výtoku se objevuje po ovulaci-je tedy jasným ukazatelem, že ovulace již proběhla. Ze je vytok lekarske oznaceni ses docetla kde, das mi odkaz, nikdy jsem to neslysela.
Doufám, že jsem to vysvětlila srozumitelně a prosím nepleť ostatní tim, že vse je pouze hlen, kdyžtak si to prosim nekde najdi a precti ;)

• Citovat
  • Upravit
3996
31.1.25 10:46

@Mandarinka104 mám o tom načteno dost :).

https://www.google.com/url?…

Cervikální hlen zkrátka svou konzistenci mění v průběhu cyklu, a to v závislosti na hormonech :).

Poševní sekret produkuje přece pochva, cervikální hlen produkuje děložní čípek :). Hlen slouží v plodných dnech k tomu, aby usnadnil cestu spermiím, po ovulaci k tomu, aby čípek chránil před infekcemi, proto je hustý :). V těhotenství se následně postupně mění v hlenovou zátku. Ne ve výtokovou, ale v hlenovou, protože pochází z hlenu :lol:..

Když si zadas do googlu výtok, jedná se vesměs o články týkající se nějakého zdravotního problému :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
31.1.25 12:57

@bonsaj493 Máš načteno dost, o tom nepochybuji a četla jsi taky článek o výtoku tady EM, v sekci encyklopedie? Možná by sis mohla přečíst i ten. https://www.emimino.cz/…tehotenstvi/
Dozvíš se, že výtok není žádný pouze lékařský termín, ale normální termín.
Takový výtok v těhotenství je zcela normální termín, protože v těhotenství je to pouze výtok a nikoliv hlen :lol: Jelikož je žena těhotná, tak není žádný plodný hlen potřeba že…nebo jak píšeš ty, není potřeba žádný hlen, který by usnadnil cestu spermiím, hm???
Hlenová zátka je nazvána podle hlenu ano, ale taky se obnovuje, tím odchází hlenovitý nebo krémový výtok, ale nikoliv hlen… je to pouze výtok s různou barvou, viz obrázek ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky