Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zdravím všechny..nemá někdo zkušenosti s návrhem na exekuci za neplacení výživného??bývalý neplatí už přes dva roky, dluh uz narostl na 55000 kc a mě už vážně dochazí trpělivost!!problém je v tom, že určitě pracuje někde na černo, takže na něj nijak nemůžu..nedávno sem ale zjistila, že si pořídil úplně nové auto a tak se chci zeptat, jestli by se s tím nedalo něco dělat..jestli třeba neexistuje nějaká exekuce na majetek nebo tak..Přijde mi hrozné a nespravedlivé, že se vykašlal na své vlastní děti a ještě na ně nepřispívá ani korunu!!zajímalo by mě jestli je tu vůbec nějaká spravedlnost..už nevím kam jinam se obrátit, tak vás prosím o pomoc. dětem je 5 a 7 a dohromady mi má platit častku pouze 1900 kč kterou jsem si ani nenechavala zvýšit..svým dětem chci dopřát co nejvíc a taky jim dopřávám, ale znáte to každá korunka navíc dobrá a já nafukovací plat taky nemám..nehledě na to, že děti jsme si pořídili spolu a nechci aby mrňousové dopláceli na sobeckost svého otce..Všem moc předem děkuji
Ano v exekuci mu půjdou po majetku. Stačí ale, aby auto bylo napsané na někoho jiného a máš smůlu. Každopádně žalobu na něj podej, když mu nebudou mít co sebrat, seberou mu řidičák. Když maká na černo, nemůže tvrdit, že ho potřebuje k práci a když bude muset kápnout božskou, tak mu to budou strhávat z platu.
Vzkusenosti nemam ale pokud ti 3mesice v kuse nedal ani kacku tak je to na zalobu a promin, byt tebou, za to jak se chova nezodpovedne k tobe a detem bych ho osolila a alose si nechala zvisit. Deti mate snad spolu, tak at se stara.
Proč jsi ho už dávno neudala na policii? A nenechala si soudem zvýšit výživné? ![]()
Auto mám zjištěné, že má napsané na sebe, ale nevím jak a kde se taková žaloba podává..nemám s tím žádné zkušenosti..vždy sem raději řešila věci v klidu..a to zvýšení už neni dnes tak jednoduché..má další děti, takže to vypadá spíš na soudní tahanice ![]()
Prvořadě podej trestní oznámení na policii. Návrh na zvýšení výživného podáš na soudě. Bud´pro to budeš chtít něco udělat a zabojuješ, nebo si potom nestěžuj. Vzory najdeš na internetu, chce se to jen zajímat a hledat.
Opravdu to není nic složitého. Sepiš návrh na zvýšení výživného(třikrát)a dej na podatelnu příslušného soudu.Bez tahanic se třeba neobejdeš, ale přeci to nenecháš jen tak.Ta částka kterou dostáváš je směšná.
Na polici uz sem taky byla a dostal podminku, ze do dvou let musi vyzivne splatit, ale stale neplati vubec nic..vyzivne vim jak se zvysuje ale byvaly nemaka a ani makat ofiko nebude..nehlede na to ze pri jeho poctu deti si myslim ze by mu to ani zvysit nemuseli..kazdopadne se chystam zkusit stesti v zari protoze mi malej nastupuje do skoly tak snad by aspon neco..ted me spis zajima ta exekuce..slychavam obcas, ze se tak konecne domohli lidi alimentu aniz by zdlouhave cekali na policii az se hne..bohuzel jen na plat..ja mam v rukavu jen to jeho nove auto a tak nevim jestli by to slo i jakoby na majetek..
@zuzi brook jistě že by mu šlo sáhnout na majetek. To auto to je jasný, to mu klidně zabaví. Běž to podat k soudu a vůbec se nestarej, co mu kde poberou. Však on se taky nestará, jak ty s klukama vyžiješ. Brácha u soudu byl kvůli výživnému, taky tvrdil, že nemaká a soudkyně ho tam rozcupovala na kousky, z čeho tedy žije a platí nájem, všechno chtěla doložit, byla na něj opravdu ostrá, ale pomohlo to. Začal splácet a platit to co má a přitom jemu nemají opravdu co sebrat. Zařídil si sám exekuci na plat a teď je na pracáku a i tak prostě první, co platí, jsou alíky. Tak se seber a běž to řešit.
Jdu tedy do toho..snad budu mit uspech a byvaly se pri nejmensim aspon chytne za rypak..vsem moc dekuji za nazory ![]()
@zuzi brook píše:
Na polici uz sem taky byla a dostal podminku, ze do dvou let musi vyzivne splatit, ale stale neplati vubec nic..vyzivne vim jak se zvysuje ale byvaly nemaka a ani makat ofiko nebude..nehlede na to ze pri jeho poctu deti si myslim ze by mu to ani zvysit nemuseli..kazdopadne se chystam zkusit stesti v zari protoze mi malej nastupuje do skoly tak snad by aspon neco..ted me spis zajima ta exekuce..slychavam obcas, ze se tak konecne domohli lidi alimentu aniz by zdlouhave cekali na policii az se hne..bohuzel jen na plat..ja mam v rukavu jen to jeho nove auto a tak nevim jestli by to slo i jakoby na majetek..
v září je pozdě. Podat žádost musíš dřív, oni tě k soudu nepozvou hned!
Na Policii jsi ho měla udat znova, porušil podmínku, nezaplatil, tudíž ted´ho už budou pěkně trestně stíhat. Možná si hodně rychle rozmyslí, jestli bude chtít jít do chládku, nebo ti raději dlužnou částku zaplatí zpětně…
Ahoj. přesně toto jsem řešila já. Problém byl v tom, že auto bylo psané na jeho otce, takže mu nic vzít nemohou.ale pokud je hloupý a má ho napsané na sebe, tak o něj co nevidět přijde.
@Kakika píše:Řidičák mu teoreticky sebrat můžou. Jenomže pokud prokáže, že se řízením auta živí, tak mu jeho „výrobní nástroj“ vzít nemůžou (žádný občan nesmí být zbaven zdroje obživy…) Ale zase se ukáže, že načerno nepracuje - takže se otvírá možnost exekuce na výplatu…
Ano v exekuci mu půjdou po majetku. Stačí ale, aby auto bylo napsané na někoho jiného a máš smůlu. Každopádně žalobu na něj podej, když mu nebudou mít co sebrat, seberou mu řidičák. Když maká na černo, nemůže tvrdit, že ho potřebuje k práci a když bude muset kápnout božskou, tak mu to budou strhávat z platu.
Nemusíš vůbec k soudu. To trvá déle. Najdi si nějakého soukromého exekutora. Měla jsem podobný problém a volala jsem mu. Řekl mi, že mám přinést jen rozsudek, ve kterém má stanovený alimenty a výpisy třeba z banky, kde uvidí jak ti platil.