Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Balliem To nemění nic na tom, že je pozdě hlásit nespokojenost s estetikou. To se řeší před fixací. Radši se starej o ostatní zuby, minimálně dentálku a rovnátka potřebují jako sůl. Až pak bych řešila korunku, v případě, že bych byla extrémně nespokojená se vzhledem. Takhle ta korunka zapadá mezi ostatní zuby, což je v pořádku.
@Claireen bohužel na rovnátka už peníze nemám. Nynější oprava zubů mě stála skoro 20000. Ale tak snad nejsem jediná, kdo má křivé zuby ![]()
To nejsi. Ale ta korunka zapadá mezi ostatní zuby, téměř nikdo tady nepoznal kde vlastně korunku máš. Tak nemá cenu s ní něco dělat, nechat si udělat dokonalou korunku mezi zuby co máš je hloupost. Bylo by to jako pěst na oko.
@Claireen tak mě by to třeba vadilo už jen proto, že jsem za to dala tolik peněz… A je úplně jedno, jak to vypadá kolem. Ale pravda je, že ti to měla dát na provizorní cement a v té době jsi to měla reklamovat. Je otázkou, jestli je to opravovana ta původní anebo úplně nová. Tipla bych to, že je předělávaná ta původní, s kterou byla zakladatelka nespokojená.
Nebudu koukat na ostatní zuby, řeší se nová korunka. Za mě je opravdu dost vystouplá, pohledově ze předu nevypadá špatně, ale z boku to jde dost vidět. Mezeru by časem překryla dáseň, to by nevadilo. No, že se s tím nic nedá dělat není tak pravda, je to normální jako když reklamujete jiné zboží co jste si koupila. Na korunku je normálně záruka 24 měsíců. Normálně bych zašla k zubařce a řešila bych to písemnou formou. Korunka jde normálně sundat, spíše se s tím již nechce zaobírat. Zubař je povinen pacientovi vydat písemné potvrzení o tom, kdy pacient právo z vady výrobku uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace pacient požaduje. Můžete požadovat odstranění vady, jednak se můžete domáhat odstoupení od smlouvy a vrácení peněz, které jste za vadný výrobek zaplatili.
Zubař musí pacientovi vydat také potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Pokud zubař odpovědnost neuzná, můžete se obrátit na jeho nadřízeného (pokud jej má) nebo oblastní stomatologickou komoru.
Za tyto peníze bych si tedy přestavovala perfektní zub.
@DoktorkaZorkaHorká ano, je to předělaná ta původní. Celej zub stál skoro 9000 - 3000 dostavba a 5800 korunka. Ještě přihodím fotku původního zubu, který se mi zlomil a zbyl jen kořen
zmazané fotky
Na ty dvojce vlevo máš kaz a celokeramika za 5800,– je za půl darma… Takže v tom případě bych do toho asi moc nešila.
@DoktorkaZorkaHorká to je ztmavla plomba ještě od staré zubařky a v srpnu dostanu konečně novou a zub budu mít zevnitř vybeleny, protože z něj mám vytažený nerv ![]()
Uvědomujete si, že budete řešit to samé co dnes. Tím, že ze zubu jsou odstraněny nervy bude se stávat křehkým a časem dojede k jeho odštípnutí, ulomení, zlomení, drolení,…, Aby jste pak nemusela řešit zubní implantát.
@katyca 10 let drží bez nervu
ale je pravda, že by možná stalo za to se zeptat, jestli by nebylo rozumnější dat si korunku na ten zub než ho opravovat
@Balliem Je pravda, že kompozitní výplň zub zpevní, ale asi bych řešila opravdu se zubařkou jestli je dostačující.
@katyca Pokud je to správně a kvalitně vyplněné, není důvod se obávat ulomeni apod..
@bobulka88 trochu vytáhl foťák, ale přeci jen tam jsou. To pískování by mělo pomoct, ne?