Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Teda já se přiznám, že zírám na fotky a přemýšlím, která z těch dvou jedniček je ta korunka.
podle mě tě to štve, protože o nedokonalosti víš. Já bych si za běžné situace absolutně ničeho nevšimla…
Nechci aby to znelo nějak hnusne, ale taky jsem nepoznala která je dodělána a mezi těma ostatníma zubama se to ztratí ![]()
Vzhledem k tomu že máš zuby jaké máš, byla bych spokojená. Taky bych nepoznala který zub je korunka..
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych radu. Před cca půl rokem jsem si ulomila levou jedničku, u které jsem měla vytažený nerv. Zbyl mi jen kořen a paní zubařka mi udělala dostavbu kořene a následně celokeramickou korunku. Natrvalo mi ji nasadila až po úpravě v laboratoři, protože prvně neseděla vůbec. Nyní ale zjišťuji, že korunka pořád není podle mých představ. U dásně jakoby kousek chybí a o kousek níž mi přijde, že je jakoby hrbolek a celkově je korunka menší. Když jsem to zubařce řekla, docela otravene mi řekla, že korunka je už nafixovana napevno, že už sundat nejde a dělat s tim tedy už nic nebude a že jsem přišla jen s kořenem, tak to lepší udělat nejde. Zuby sice rovné nemám, ale původní zub takový nebyl. Mám dost nervy. Je mi 21 a tohle prostě nosit nechci, protože když se usměju, je to vidět a stydím se za to. Co myslíte? Vypadá korunka špatně? A mám nárok na reklamaci? Šla by korunka sundat i když už je napevno přidělaná? Přikládám foto.
Korunka je za mě úplně v pořádku. Nic divného na ni nevidím, jelikož ani nepoznam, který zub to je. ![]()
Je to tenhle a právě tady bych řekla, že kousek chybí
zmazané fotky
@Balliem píše:
Je to tenhle a právě tady bych řekla, že kousek chybí
Já nic nevidím.. Za mě řešíš blbosti. Možná bych spíš řešila rovnátka, než milimetr zubu který nejde ani vidět..
Nechci se tě dotknout, ale ty máš stejně každý zub jiný.
Žádná korunka mě tam neruší, ostatně taky jsem nepoznala, který zub to má být.
Za mě - aspoň podle fotky - v pohodě a není co reklamovat.
Ja myslela, ze korunka je leva dvojka. Udelali ti to moc pekne. Svoje zuby mas nedokonale, kdyby ti udelali nadherny, je tam jak pest na oko
Nechci, aby to vyznělo hnusně, ale v té puse je ta korunka to nejmenší zlo. Mě, jakožto cizího člověka, by praštily do očí spíš křivé zuby a místa, která by si zasloužila pořádně ošetřit na dentální hygieně. Korunka je za mě úplně v cajku, ani bych nepoznala, že to není tvůj zub.
Tak jsem o něco klidnější, když píšete, že to není poznat. Ano, svoje zuby mám křivé, ale teď se snažím dát doporadku ztmavle plomby a pískování mám také v plánu.
Tak já to teda poznám a myslím si, že si měl laborant dát víc záležet. U krčku je o dost užší než ta pravá jednička. Nicméně jsem přesvědčená, že ti to zubařka jako reklamaci neuzná.
Korunku poznám, ale uplný laik si nevšimne. Pokud jsi měla zub vykažený až hluboko pod dáseň, třeba to už jinak udělat nešlo. Těžko říct když nevidíme stav před. Co si jako představuješ, že s tím zubař teď udělá? Korunku sundá jedině tak, že ji rozbrousí a zničí. Nicméně korunku máš v puse půl roku a teď sis všimla, že se ti nelíbí? Trochu pozdě nemyslíš? To jsi měla říct před fixací, že nejsi spokojená jak korunka vypadá…
Korunka za me v poradku, spis bych resila dentalni hygienu, ale mozna ty ztmavly mezery mezi zubama vytahl fotak.
@Claireen korunku mám měsíc, zpozdilo se to kvůli koronaviru, takže jsem chodila dlouhou dobu jen s tou dostavbou kořene.
Zdravím, potřebovala bych radu. Před cca půl rokem jsem si ulomila levou jedničku, u které jsem měla vytažený nerv. Zbyl mi jen kořen a paní zubařka mi udělala dostavbu kořene a následně celokeramickou korunku. Natrvalo mi ji nasadila až po úpravě v laboratoři, protože prvně neseděla vůbec. Nyní ale zjišťuji, že korunka pořád není podle mých představ. U dásně jakoby kousek chybí a o kousek níž mi přijde, že je jakoby hrbolek a celkově je korunka menší. Když jsem to zubařce řekla, docela otravene mi řekla, že korunka je už nafixovana napevno, že už sundat nejde a dělat s tim tedy už nic nebude a že jsem přišla jen s kořenem, tak to lepší udělat nejde. Zuby sice rovné nemám, ale původní zub takový nebyl. Mám dost nervy. Je mi 21 a tohle prostě nosit nechci, protože když se usměju, je to vidět a stydím se za to. Co myslíte? Vypadá korunka špatně? A mám nárok na reklamaci? Šla by korunka sundat i když už je napevno přidělaná? Přikládám foto.
zmazané fotky