Nepracujete některá u soudu?

101
6.2.15 14:51

Nepracujete některá u soudu?

Ráda bych se zeptala, zda některá z Vás nepracuje a soudu… Jde mi o to, zda pro soud jsou nějakým způsobem závazné „termíny“, které jsou uvedené v usnesení. V USNESENÍ je uvedeno: "Obvodní soud pro Prahu 10 přenáší svou místní příslušnost na Obvodní soud pro Prahu 4, kam bude spis po právní moci tohoto usnesení zaslán. Kdy nabyde spis právní moci? A dále bych se ráda zeptala, zda jsou nějaké termíny do kdy musí proběhnout, nebo být nařízeno soudní jednání?
Předem moc děkuji za Vaše odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
6.2.15 14:57

Právní moci nabude, jakmile už proti němu nelze podat odvolání. Lhůty soudy žádné nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.2.15 15:00

@TERMAT tohle je jen usnesení, že se věc bude projednávat u jiného soudu… právní moci nabývá rozsudek, a ten bude asi až ve chvíli, kdy příslušnou věc projedná soud a rozhodne… na termín konání asi lhůty nejsou, prostě až přijde na řadu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
6.2.15 15:05
@TERMAT píše:
Ráda bych se zeptala, zda některá z Vás nepracuje a soudu… Jde mi o to, zda pro soud jsou nějakým způsobem závazné „termíny“, které jsou uvedené v usnesení. V USNESENÍ je uvedeno: "Obvodní soud pro Prahu 10 přenáší svou místní příslušnost na Obvodní soud pro Prahu 4, kam bude spis po právní moci tohoto usnesení zaslán. Kdy nabyde spis právní moci? A dále bych se ráda zeptala, zda jsou nějaké termíny do kdy musí proběhnout, nebo být nařízeno soudní jednání?
Předem moc děkuji za Vaše odpovědi :kytka:
Že pokud se někdo z účastníků (ty ani nikdo jiný, koho se to týká)neodvolá, tak za 15 pracovních dní předá P 10 spis P4 a ta bude o vás (taky na Míčánkách)rozhodovat.

Termíny určuje soud, obešle vás, je to závazné, ale většinou se dá omluvit nebo dohodout jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
6.2.15 15:06

@TERMAT pokud je v poučení usnesení možnost podat odvolání, pak právní moci nabude, když se proti němu žádná ze stran neodvolá. Pokud je v poučení, že se nelze odvolat, pak nabývá právní moci dnem doručení poslední straně. Lhůty nejsou - lze jen slušně požádat o urychlení z nějakého důvodu nebo se písemně dotázat na předpokládaný termín nařízení jednání - ale soud může vyhovět nebo taky nemusí - může tam mít stovky dalších řízení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
6.2.15 15:11

Moc děkuji… To jsem si přesně myslela… Právní moc usnesení nabylo 14. 1. a dodnes nebyl spis předán :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
6.2.15 15:30
@TERMAT píše:
Moc děkuji… To jsem si přesně myslela… Právní moc usnesení nabylo 14. 1. a dodnes nebyl spis předán :-(

Však oni ho předají, soudy jsou zahlcené a proti tomuto usnesení je odvolání přípustné..neboj, nevím, o co se jedná, jestli je to opatrovnická věc, tak P4 jednání nařídí brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.4.15 23:45

Maminky, prosim poraďte, čeká mi soudní :,( podala jsem návrh na úpravu výživy a výchovy pro dobu před a po rozvodu. Pracovnice ze sociálky u nás už byla, ale během rozhovoru jsem si byla docela nejistá. Ptala jsem se, jestli v ten den, kdy se rozhodne o výši výživného a určení styku s otcem -dítě má 5 let, nevim jak to časově určují- zapíšou do rozhodnutí dny a hodiny. Paní ze sociálky mi neustále odpovídala, že při stání se nemam o tom vůbec zmiňovat, to že musí být jiné stání. Mně se to zdá postavené na hlavu.Moje kamarádka se nedavno rozváděla, je z jiného kraje a řikala, že automaticky ji hned určili vše najednou. Jedná se o soud v Plzni. Děkuji za každou radu a pomoc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
25.4.15 23:54

@Kimberly67 asi uplne nerozumim dotazu, ale z osobni zkusenosti- pri soudu o svereni ditete do pece, urceni vyzivneho a uprave styku- preferuje se dohoda, pokud neni, bud soudce rozhodne nebo odroci, kdyz rozhodne, je 15 dni na odvolani (nebo se muzete vzdat prava na odvolani rovnou) a pak do mesice prijde „rozsudek“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.4.15 23:59
@Zuziky píše:
@Kimberly67 asi uplne nerozumim dotazu, ale z osobni zkusenosti- pri soudu o svereni ditete do pece, urceni vyzivneho a uprave styku- preferuje se dohoda, pokud neni, bud soudce rozhodne nebo odroci, kdyz rozhodne, je 15 dni na odvolani (nebo se muzete vzdat prava na odvolani rovnou) a pak do mesice prijde „rozsudek“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.4.15 00:02

My právě dohodu o styku nemáme, ani jsem nic nepsala do návrhu. Jedná se mi o to, zda je i přes to možné, aby při stání, kdy určí výživné a svěření dítěte do péče zapsali také určení styku - zkusim to tam nahodit k tématu. Dohoda nefunguje - sliuje hory doly, zkrátka špatná zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
26.4.15 00:08

@Kimberly67 tak v tom pripade prijit k soudu s nejakym navrhem a sdelit, ze snaha o dohodu nefunguje a ze prosis, at jsou navstevy urcene… pevne nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.4.15 10:56

Styk se bude upravovat v případě, že to některá ze stran navrhne. Takže je třeba říct, že dohoda nefunguje a jak by sis to představovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.4.15 14:36
@Kimberly67 píše:
My právě dohodu o styku nemáme, ani jsem nic nepsala do návrhu. Jedná se mi o to, zda je i přes to možné, aby při stání, kdy určí výživné a svěření dítěte do péče zapsali také určení styku - zkusim to tam nahodit k tématu. Dohoda nefunguje - sliuje hory doly, zkrátka špatná zkušenost.

Ahoj, nic u soudu nenahazuj a doplň rovnou svůj návrh. Napiš, jak si to představuješ a to podej na soud.
Ideální by bylo kdybyste s otcem dítěte sedli a sepsali, jak si to představujete. To můžete podat i při soudním stání.
Pokud žádný návrh nedáš, tak se můžeš dočkat překvapení v podobě styku, který by se Ti vůbec nemusel líbit.
Poraď se s právníkem.
My jsme šli s dohodou, kterou soud schválil. Byl tam přesně určený styk a výživné.
Nedávno jsem dávala na soud návrh na změnu styku i výživného a soudce to rozdělil na dvě stání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna