Nepravidelná menstruace, neplodnost

Anonymní
8.8.24 22:11

Nepravidelná menstruace, neplodnost

Ahojky, mám nepravidelnou menstruaci, někdy ji dostanu třeba až po 3 měsících, s tím že ta menstruace je i hodně slabá, na gynekologii chodím, ale spíš tak jednou do dvou let, důvod je takový, že se stydím a mám spíš takový strach celkově z doktorů, i přes to, že je moje paní doktorka moc hodná. Momentálně jsem dostala menstruaci slabou před 2 týdny a teď mám zase menstruaci, už 3 den, ale po hodně dlouhé době silnou i se sraženou krví, je to dost nepříjemné, protože si musím měnit tampony každou hodinu, někdy i po půl hodině, je možný že se moje tělo konečně pročišťuje, ale i tak mne to děsí… Vím že bych měla na gynekologii, už jen kvůli tomu, že se bojím, že pak nebudu moct ani otěhotnět, četla jsem a chtěla jsem se zeptat jestli je to pravda? Je mi 26 let a za 4 roky bych už určitě chtěla miminko, ale moje menstruace je tak strašně nepravidelná, nemáte s tím někdo zkušenosti? Budu muset překonat strach a prostě to konečně řešit, já vím… Ale i přesto doufám, že mi někdo odpovíte, děkuju. :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.8.24 22:14

Gynekoložka mi na to předepsala Duphaston, brala jsem ho 17. - 26. den cyklu a krásně se mi to srovnalo. Otěhotněla jsem bez problému.

• Citovat
  • Upravit
8.8.24 22:17

Ahoj,

nepravidelná menstruace je určitě velký důvod k návštěvě tvé gynekoložky.
Před vyšetřením jí oznam, že máš strach - také nemám ráda různá gyn. vyšetření, ale mám miliónového doktora, který si se mnou povídá a uklidňuje mě. Pokud je tvůj problém více silnější, tak zvolit cestu skrze psychologa :srdce:

Jinak tedy, důvodů nepravidelné menstruace může být vícero - přes rozházené hormony, větší stres, až třeba po pcos etc.
Právě proto bys měla doktorku navštívit. Ona bude vědět nejlépe, co s tebou…tady na emimi můžeme jen slepě radit.

Chce to pořádně vyšetřit, udělat stěry, nabrat hormonální profil.

Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
8.8.24 23:52

Nepravidelná menstruace sama o sobě není důvod pro komplikovanější otěhotnění. A není ani sama o sobě nutná. Nejdůležitější je to, jestli vůbec ovulujes. A to asi jinak než hormonalnim profilem bohužel nezjistis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
9.8.24 03:31

Určitě bys měla co nejdříve navštívit gynekologa, protože nepravidelná menstruace a silné krvácení mohou naznačovat hormonální nerovnováhu nebo jiné zdravotní problémy, které mohou ovlivnit plodnost. Včasné řešení ti může pomoci jak s menstruací, tak s budoucími plány na miminko. Strach z doktorů je pochopitelný, ale tvé zdraví je na prvním místě, a určitě to stojí za to.

• Citovat
  • Upravit
1972
9.8.24 07:41

Děvče… pokud chceš dítě, mazej ke gynekoložce. A pokud dítě nechceš, mazej k ní taky.

Vše ohledně tvé menstruaci jí řekni. Pokud si píšeš datumy kdy jsi to dostala a jak dlouho to trvalo, je dobré jí to ukázat.
Gynekoložka ti může předepsat léky, které ti menstruaci srovnají. A hlavně tě prohlédne a zjistí, jestli je vše ok a ty budeš v klidu.

Před gynekoložkou se stydět nemusíš. Ona tam má za den 20 holek, které jí na křesle roztáhnou nohy. A takhle sedm dnů v týdnu, čtyři týdny v měsíci, dvanáct měsíců v roce. Den co den.
Rozhodně jí neukážeš nic, co by už neviděla 1 000×. Je to její práce a nejspíše už to ani nevnímá a bere to jako housky na krámě.

Ty můžeš mít pocit, že ses něčím hrozně ztrapnila a že je důvod se do konce života stydět a ona o tom nejspíše neví už ve chvíli, kdy opouštíš kancelář a vstupuje další zákaznice :)

Pokud budeš mít dítě, stejně budeš muset chodit na kontroly. Je dobré si na to začít zvykat a ten blok postupně překonávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
9.8.24 11:14

Máte problém s hladinami hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie