Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Není to problém, je to celkem normalni, já mám větší výkyvy i jako dospěla už po dětech
každému to holt nechodi jak hodinky a ty apky jsou holt spis pro ty, které to mají pravidelně. Na gyndu si pak stejně zajdi, prevenci bych nepodcenovala, ale tohle problém není, navíc v tvém věku.
Menstruaci jsem taky nikdy neměla pravidelnou, problém v tom žádný nebyl, postupně jsem se ve svém cyklu začala orientovat a věděla jsem cca na +-1den (tělo vysílá určité známky, podle kterých se lze orientovat), kdy krvácení dorazí, i když podle samotného (menstruačního) kalendaře jsem se orientovat nemohla nikdy. Menstruace se mi více zpravidelnila někdy po 30.ce, kdy i z víc jak 10tidenního rozptylu, se stal třeba max. 5ti denní, ale ve věku 16ti -17ti let jsem měla třeba i několikaměsíční výpadky (sexuálně jsem nežila) a po krapet větším výpadku to vždy stálo za to (nepříjemné bolesti), ale to se urovnalo a menstruaci jsem pak i o dost lépe snášela, stala se bezbolestnou. Takže já bych to nechala být.
Mě se to ustálilo až po druhém porodu, jinak mi to chodilo, každej měsíc jinak, 30,35,40 dnech, jak si chtělo.
![]()
Ahoj,
Chci se zeptat, mám nepravidelnou menstruaci. Je mi 16, za pár měsíců 17 let. Menstruaci mám od 12/13 let. Nějakou dobu jsem to neřešila a před pár měsíci jsem si stáhla aplikaci abych věděla kdy cca mám očekávat menstruaci. Ale díky tomu jsem zjistila že ji mám přibližně každých 26-33 dní. Tento měsíc je to už 35dnů a stále nic..
Je to velký problém? Někde jsem četla, že trvá než se to ustálí a ještě to nemá smysl moc řešit. Ale nejsem si jistá tak se radši chci zeptat ještě vás. Na gyndě jsem nebyla a upřímně se mi tam vůbec nechce, styk jsem taky neměla nikdy, takže těhotná být nemohu. Tak co teď? Nechat to jen tak a nebo to zažít nějak řešit?..
Předem děkuju ❤️