Slábnutí MS kolem čtyřicítky

1137
7.1.23 19:18

Slábnutí MS kolem čtyřicítky

Ahoj, chtěla bych znát zkušenosti ostatních, spíše pro zajímavost. Máte zkušenost, že vám s věkem menstruace slábne a mění se její charakter? Mi je čerstvých 39 a poslední dva roky pozoruju, že mám menstruaci kratší a mimo první dva dny, kdy odcházejí velké kusy sliznice ( to mám od porodu) i slabší. Oproti tomu, jak to vypadalo dřív, se už o dobré dva dny zkrátila. Menstruuji od 10 let, tak si říkám, jestli pak nebudu mít i dříve přechod, co když už se " něco" chystá? Tedy, ne, že by to vadilo… už jsem si užila dost. Máte se svým tělem podobnou zkušenost a vy, co jste už po 40. a měly jste to podobně, pokračoval ten trend slábnutí a zkracování? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.1.23 19:31

Já jo, ale přijde mi to divné, protože podobně staré kamarádky, kterým lékařka(gynekoložka) řekla, že už začíná přechod, mají úplně opačné problémy.
Mně to docela deptá, protože nemám děti a říkám si, jestli tyhle příznaky neznamenají, že další kolo IVF jsou úplně vyhozené peníze a další psychická zátěž pro neúspěch na obzoru.
Anonym asi chápeš.

• Citovat
  • Upravit
960
7.1.23 19:36

Já mám totéž, ale dávám si to spíše do souvislosti se změnou životního stylu. Trochu jsem se „dala do sebe“ zhubla, změnila stravování a dostavila se „odměna“ ve formě zpravidelneni a zkrácení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
7.1.23 19:39

Mít to tak, skáču štěstím

já mám zkracování cyklu a zesilování, takže chudokrevnost a. t.d.. otřes

posledně mě ta radost oblažila po 3, 3 a 2 týdnech

:roll:

hrůza, přechod v nedohlednu, jak pravila gynekoložka

:cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
7.1.23 19:44

Ja zatim zadnou zmenu nepocituji. A prechod je pro me strasny strasak. Mam pocit, ze pak uz budu baba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.1.23 19:53

Mně to pokaždé překvapí, že je to jiné. Naštěstí pravidelné. Ale taky už to mám jakoby posunuté co do intenzity. Dřív jsem měla druhý a třetí den smršť. Teď spíš první a druhý den. Jo, mění se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
7.1.23 19:58

@vendulaaa Já taky tak. Jako by první 2 dny odešla valná většina a pak už jen lehce. Nikdy to tak nebývalo, teď je to už pravidlo. A mám zhruba co 3. cyklus po 21 dnech, jinak skoro přesně po 28. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
7.1.23 20:01

@mag To nee :mrgreen: Co vidím své kolegyně kolem přechodu, jsou to čupr sexy baby, děti velké, užívají si života… no stress.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
7.1.23 20:13
@SibyllaTrelawney píše:
@mag To nee :mrgreen: Co vidím své kolegyně kolem přechodu, jsou to čupr sexy baby, děti velké, užívají si života… no stress.

To ja si taky uzivam, myslim, ze vypadam dobre. Jen mam pocit, ze po prechodu to jde rychleji. Ale treba neee. Proste s tim vnitrne dost bojuju. Je mi 43 a muze to prijit kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
7.1.23 20:21

U mě se cca od 40ky stále zkracuje cyklus, a ano, menstruace slábne. Vždy hodně tak 2-3 dny a další 3-4 dny špinění. A po 20-23 dnech nanovo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
7.1.23 20:30

Mám to taky tak, změna před 40, ale já teda jen tloustnu, asi ro není tím? Jako na jednu stranu jsem tak fakt spokojená, jaká úleva, odbýt si to intenzivně za 2 dny a pak už jen aby se neřeklo a za 5 dni konec. Ideál skoro jak z bravíčka :lol:

Příspěvek upraven 15.04.25 v 23:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
7.1.23 20:43

@Borrealis mně taky můj gynekolog říkal, že přechod v nedohlednu (poté, co jsem mu tam přišla naříkat, že pětkrát za tři měsíce mít menzes mi přijde poněkud mnoho), aby mě tam měl za čtyři měsíce zpět, že jsem nemenstruovala už čtyři měsíce :mrgreen:
To jen tak pro odlehčení, u každého to může vypadat jinak a někdy je to dost nepředvídatelné…

@SibyllaTrelawney může být. Já teda v podobném věku podruhé rodila, ale když mi pak zase naskočil cyklus, „jako dřív“ to bylo jen pár měsíců. Já to tehdy tak trošku sváděla na covid očkování, u kterého tvrdili, že může cyklus zahaprovat, ovšem věřila bych tomu třeba na dva měsíce, nikoliv na dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 12:05

Kratší ale bolestivější

Ahoj, po 40 se mi ms zkrátila ze 6-7 na 4-5 dnů a asi i zeslabla. Nicméně zas mi začaly větší křeče, sice jen 1.den a pár hodin, ale..na gynde všechno v pořádku..jinak žádné návaly apod. zatim :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa