Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
S manželem chceme druhé dítě. Už před rokem „bylo pozdě“. Jako že jsme moooc chtěli co nejdříve po prvním. Ale byla jsem po císařském řezu 3/23, takže jsme věděli, že rok nesmíme. Ale po roce mělo tělo jiný názor - cyklus se mi vrátil až 8/24 a to nepravidelně (44, 35, 45, 31 dní). Do té doby žádná ovulace - dělala jsem si testy i zkoušela bazální teplotu.
Tak jsme se začali snažit od toho srpna. Před Vánoci 2024 jsem měla slabou čárku, další den pusto prázdno, lak zase slabá čárka a zase sněhově bílý test.. Tak jsem šla na gyndu a tam mi řekli, že mám cystu a že tak může působit na testy. Dal mi vyvolávačku a za 14 dní na to jsem to dostala.
Poslední menstruace byla 13.1., 18.2. jsme šla na kontrolu na gyndu. Cysta nikde
a hrozně se divil, že jsem to v únoru ještě nedostala. No doteď nic - je to 53 dní. Testy jsem si dělala 27.2.-3.3. a všude úplně slabounké čárka.
Od toho 27. jsem pociťovala příznaky (snad) těhotenství - nevolnost, pálení žáhy, trnutí prsou, nějaké pocity v podbřišku a šílenou únavu. Dneska jsem si dala vanu a takové zvláštní pocity v podbřišku.
Jelikož mě ty testy moc nepomáhají, tak jsme se rozhodli, že další test uděláme až v pondělí, protože na gyndě jsou jen v úterý, tak ať vím, s čím tam jít.
Přiznám se, že jsem to vše napsala umělé inteligenci a chtěla vědět, co mi k tomu řekne. Prý je možné, že se mi prodloužila první část cyklu a tedy ovulace mohla být až po tom 18.2. a teď je tedy brzo na prokazatelný test. A prý další cysta by se tak brzo po prohlídce nemohla udělat.
Asi jsem se chtěla vykecat a zjistil jestli je na tom někdo stejně
![]()
S cystou bohužel zkušenost nemám, ale tento měsíc jsem si byla jistá, že jsem těhotná. Mylo mi zle od žaludku, pocity na zvracení až jsem si musela lehnout, týden zpoždění, ovu test silně negativni takže ani tt nevychazel pozitivně. 3 dny zpoždění jsem našla ducha ale nejspíš vadný test protože o další 3 dny sněhobílý, takže jsem se své myšlenky o těhotenství vzdala a došla další den MS. Obvykle zpoždení nemívám a beru mamavit na otěhotnění abych doplnila kyselinu listovou.
@Anonymní píše: Více
Já pořád nic. Už je to 56. den tohoto „cyklu“.. dneska test (teda ne z ranní moči) a nevidíme tam nic. Manžel vidí prý ducha.. tak já nevím..