Nepravidelný rytmus srdce

Anonymní
31.12.24 22:30

Nepravidelný rytmus srdce

Zdravím, měla jsem ted něco divného, stalo se to už taky nekomu nebo víte o co jde?
Seděla jsem na gauči, koukala na TV a najednou z ničeho nic mi začalo divne bouchat srdce.
Najednou jsem zacla cítit ze nepravidelně buši, takový skoro výskoky a pak jak když utlumí.
Proste tak uplne změteně. Byl to hodne citlivý a velmi dost nepravidelný rytmus. Trvalo to asi 10s, možná i 15s, celkem dlouho. Měla jsem uz pocit ze se nesrovná, jak kdyby to mel byt muj konec. Jak kdyz rika a ted dost, nemůžu.
Celkem me to vyděsilo.
Tep jsem hned po tom mela kolem 100-110.

No byl to hrozny hnus, ale prezila jsem. 😀 ikdyz v ten moment to teda tak nevypadalo.

Co to muze byt, co to muze způsobovat a jde s tim neco delat? Ted se celkem bojim ze to prijde znovu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Trosečnice Ježíška
31.12.24 22:50

Tachykardie? Mívám to občas když vypiju víc kafe, dřív jsem to měla po ovocných čajích, nebo když nejsem dobře vyspaná. Měla bych to i po alkoholu, ale ten nepiju.

• Citovat
  • Upravit
1852
1.1.25 07:18

Nech si zkontrolovat štítnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.1.25 09:16

A kolik ti je, jsi jinak zdrava, stihla, nebo uz jsi ve veku a stavu, ze bys mohla byt ohrozena srdecnimi nemocemi?
Spravne bys mela jit na kardiologii, dostat nejmene 24h - 14d Holler EKG, kde by se cekalo, jestli se to zachyti znovu.
Ja tohle mela 2× v odstupu treba 10 let (cili Holter nez sance), podle me to byl nejaky flutter, jinak mam obcasne extrasystoly, ty se neleci, ani kdyz jsou komorove. Takze jsem se na to vyprdla, mam jine konicky, nez behat po doktorech. Ale jestli ti to pusobi uzkost, tak se nech presetrit, at mas klid - je to vlastne i spravny postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
1.1.25 09:48

Pořeš s praktickým lékařem. Může být cokoli, od běžných nikoli nebezpečných extrasystol, přes štítnou žlázu, krční-hrudní páteř, psychogenní…praktik jistě pomůže :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
1.1.25 12:13

Ahoj, podle popisu MOŽNÁ arytmie? Nejsem doktorka, ale můj muž má to samé. Doktorka mu říkala že pokud to nemá přes den časté ale jenom párkrát že to není nic co by člověka ohrožovalo na životě. Ale příjemné to není. Každopádně jestli by se to objevovalo často, nebylo by na škodu se nechat vyšetřit. Příčin může být opravdu několik. A ač se to nezdá, mnoho dělají i záda. Můj muž na to trpěl několik dní v kuse, bolela ho k tomu záda, zašel si na pořádnou masáž a měl na x týdnů zase pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí