Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně něco takového merily nějaké levné hodinky, zejména v noci, bylo to třeba kolísání 40-90 a tak.
Pak se zjistilo, že mám dost vysoký podíl extrasystol, který byl tehdy daný stresem, dnes už ten problém nemám.
Jinak bych si jen položila otázku- cítíš něco? Zadychavas se? Je ti na omdleni? Pokud je odpověď 3× ne, neřešila bych, odhadla bych, že ti holtera na základě měření chytrých hodinek nedají..
Hodinkám nevěřím. Jejich orientační hodnoty byly tak orientační, že jsem je vrátila.
Záleží, jak je máš na ruce zapnuté. Aby měřili celkem správně ( v mém okolí několik lidí porovnávalo měřič v hodinkách s hrudním pásem a plus mínus pár tepů to sedělo, hlavně trend byl stejný u obou způsobů měření), musí snímač ležet na mase a ne na kosti, takže třeba 5 cm od zápěstí a hodinky musí být utažené. Po sundání by měl být vidět otisk. Jinak to měří nesmysly.
Ahoj. Chtela bych poprosit o zkušenost nebo zda někdo neví.
Je to normální? Mam Apple Watch hodinky, a vzdycky za den mi několikrát ukážou (nekdy 1×, až 3×) nějakou úplně nízkou hodnotu tepu.
Přikládám foto. Ale je to většinou během treba minuty nebo dvou, protože je videt ze se to hned zvedne.
Z 85 třeba na 46 a pak hned znovu 92 treba.
Dnes jsem mela treba pokles najednou na 46,52 a 55.
Jinak nemam to jen dnes, uz jsem se toho všimla za posledni asi 3 dny. Na dřívější záznamy jsem nekoukala
Stava se to na Apple Watch taky někomu? Nebo mam začít byt trochu obezřetnější?
Vim jake jsou názory na tep atd na hodinkách, ale rada bych vedela a mela trošičku jistotu.
Aby nezačínala třeba nejaka arytmie nebo tak něco. Vim akorát o extrasystolach atd, prý kvůli psychice.