Nepříjemné afty

2.6.15 21:47

Nepříjemné afty

Dobrý den,
potřebuji poradit…Dceři se po celé pusince objevily šířené a bolavé afty.
má to zcela všude. :( navíc nám krvácí dásně. Objevilo se nám to při nemoci s průdušky, kdy užívala antibiotika.
proto prosím poraďte jak na ně aby zmizely??
od doktorky jsme dostaly dologel, ale zda se mi, že je to ještě horší.
Už mě to trápí, dcera dostává z bolesti histerické záchvaty pláče :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
2.6.15 21:52

Kolik je dceři? Bohužel na afty nic moc není, určitě bych jí dávala něco proti bolesti - Nurofen, Panadol, aby se aspon trochu napila a najedla. Jíst a pít nedráždivé věci - ne kyselé, horké, tvrdé… to je ale asi jasné.. vyplachovat řepíkem nebo heřmánkem, ale nevím, jak staré dítě je. A potírat gelem, pokud se nechá.. je to virové, bohužel se musí počkat, až to samo přejde :-( Dcera na ně taky trpívala, doted je mívá, i opary, ale to zdědila bohužel po mě..
Je to hodně nepříjemné, hlavně at pije, bez jídla chvilku vydrží :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
2.6.15 21:58

@LucieDlouha
Nevím, kolik jí je. Za sebe doporučuji Stopangin, kamarádka doporučovala nějaký jiný sprej.

Jinak super je ústní voda - čistit zuby s tím je dost otravný, bolí to a vůbec.

A když jíst, tak kuskus :lol:

Já tím třeba dost trpím, roztahám si to po celé puse i na okraje jazyka :nevim: A to už se pak nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
2.6.15 21:58

Když mám jednou za čas aft, dám si na vatovou tyčinku švédské kapky a na chvíli přiložím. Poštípe to a za pár dní je to pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.6.15 21:59

My je taky minuly týden měli, doktorka nám řekla at koupime aloclair gel, je to primo na afty, dologel máme proti bolesti když ji rostou zoubky. Dceři je 14 měsíců, tak moc nechápe ze ten aloclair gel ma nechat chvíli v pusince aniž by ho olizla, to paní doktorka trochu nevychytala.. :nevim: ale jestli mas starší tak to třeba bude lepší, my to utloukli gencialkou - fialová vodička, za 2 dny sme melo klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
2.6.15 22:29

My to ted meli u obou deti. Jeli jsme na nurofenu, pred jidlem calgel a aloclair na hojeni. U obou to bylo na 5 dni presne jak rekla dr. Pak dohaneli jidlo i spanek. Jen dasne krvacely jeste asi 3 dalsi dny. To ale neboli. Gencialka je rakovinotvorna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30962
2.6.15 23:03

Mne problemy s afty vzdy vyresi Corsodyl, za max 2 dny klid, ale nevim nevim, zda to mohou deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
2.6.15 23:17

@LucieDlouha Mě na afty fungují vyšší dávky B-komplexu + tea tree olejíček, ale ten by asi dítě nedalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.15 12:13

Dcera má 16měsíců :)..a právě nevím, co vše v jejím věku mohu zkusit…
má to naprosto všude…nejhorší jsou ty jeji záchvaty bolesti :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek