Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já to mívám taky. Někdy kolem ovulace, někdy o týden později jako klasickej PMS. Teď zrovna taky v půlce cyklu. Beru pupalkovej olej, jinak nic. Břicho mě bolí klasicky na straně. No dám si čokoládu a svět je hezčí.. neřeším to. I když nemůžu kolikrát vydržet sama se sebou
dle dr normální nález, neplánuju těhotnět, tak to neřeším. Někdy mě to štve, ale myslím, že lidi kolem mě víc.
Ahoj, nemáte někdo nějaké doporučení na doplňky stravy, bylinky nebo něco podobného, co by mi pomohlo zmírnit nepříjemné projevy ovulace? Všechno, co se typicky uvádí jako příznaky PMS, se u mě projevuje naopak v ovulačním období - zvýšená citlivost až plačtivost, zhoršená pleť, do toho občas problémy, na které běžně vůbec netrpím, jako žaludeční nevolnost nebo motání hlavy. Naopak před menstruací a během ní bývám v pohodě, prostě to mám úplně obráceně. Proto mě napadlo, jestli nemůže být příčinou nějaká hormonální nerovnováha, i když cyklus mám pravidelný, ale očividně tohle nestačí k tomu, aby člověk dostal od lékaře žádanku na testy hormonálního profilu, a jako pro samoplátce jsou pro mě dost drahé. HA neužívám. Když se snažím nějaké tipy vygooglit, tak je všechno určené buď právě na srovnání PMS, což není můj problém, nebo na podporu plodnosti, o což mi taky nejde.