Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nepřijetí dítěte do mš(odvolání)
prosím porad te jak napsat odvolání do mš, nevzali mi dcerku do školky důvod že jsem ještě na mat. dovolené ale známí dcerku která je o pár dní starší a její maminka je také doma na mat. dovolené tak jí vzali, chtěla bych se proto odvolat-jak to mám napsat, děkuji
Vzor se dá najít, stačí zadat do googlu
. Kolik je dceři? To je rozhodující, pokud je tříletá, tak to rok doma vydrží a nic jí neuteče
Na odvolání bych se vyprdla a nechala to jiným, které místo opravdu potřebují. Pokud už je starší - okolo 4 let, tak bych argumentovala potřebou kolektivu a tím, že dítěti nelze upírat předškolní vzdělávání jen z toho důvodu, že je jeho matka na mateřské.
@alig : fakt uvedli důvod ze jsi na MD/RD? U nás maji primo psáno, ze pokud je maminka na RD, bere se jako zaměstnána. U nás berou podle věku, tak je možné, ze třeba skončila těsně pod čarou, pokud ta holčička je starší jak tvoje, tak je jasné, mela přednost před tvoji dcerou? A nemá náhodou i sourozence ve stejně školce? Víte, kolikaty jste byli pod čarou? Hlavně důvod ze jsi nacRD uvádět nesmí, je to diskriminacni. A kolik je dceři?
@alig No, ono je otázkou zda to bylo kvůli té mateřské… jinak argumentovat můžeš čímkoliv, ono jde stejně spíš o to, abys byla v pořadí, kdyby se uvolnilo místo.
Holčička je jenom o 14 dní starší a pod čárou jsme byli druhý
@alig : tak bohužel naplnili kapacitu těsně před vámi
,ta holčička je starší, tak mela přednost, ale mate docela šanci, ze se místo uvolní a dceru ještě vezmou, je možné že ji i vezmou během roku. kolik je dceři? Ono odvolat se můžeš, ale podle zákona je určitý počet míst ve třídě ( u nás 28 děti ) a pokud už maji plno, tak bohužel oni už další místo nevymysli
. A ani odvolání to nezmění.
@alig a to ti přímo napsali, že to je kvůli tomu, že jsi na mateřské? Protože u nás vzali sousedky dítě, ale kamarádky holčičku ne, kamarádka chce do práce, sousedka je na RD, sousedovic dítě je o 4 dny starší. U nás se řídí jen podle místa bydliště a věku. Takže si vezmou místní děti podle věku a podle ředitelky jde u nás doslova o dny…
V tomto případě bych argumentovala tím, že nárok na předškolní vzdělávání mají všechny děti, i když mají mámu doma.
@alig píše:
odvolání podej a uvidíš. ale podle mě rozhodlo právě těch 14 dní, o které je holčička starší…
Pokud bylo jako důvod nepřijetí uvedeno, že jsi na rodičovské, tak bych jim do odvolání napsala, že je takový důvod nezákonný, protože opravdu je. Ombudsman na to má nějaké stanovisko. Doporučuju vyhledat.
@alig píše:
no jenom, 14 dní může být dost. Je prostě starší, tak je před vámi. Před námi je holčička známé, o 3 týdny starší, ale já musím do práce, ona je na rd s druhým dítkem… Tak mi to trochu štve. U nás na to, jestli je člověk na rd nebo pracuje, nemá žádný vliv. Nepomohlo nám ani to, že starší už do školky chodí.
Každopádně odvoláním se nic nezkazí, také budu psát. Ale dle ředitelky by se pro nás místo najít mělo, protože prý vždy někdo vypadne nebo se třeba během roku odstěhuje. A do té doby to prostě budu řešit soukromou školkou.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.