Nepřiznání přivýdělku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý večer, nechci tady do podrobna rozebírat mou situaci ani řešit jak jsou mé myšlenky špatné.
Ale chci se zeptat…
Pobírám příspěvek na bydlení a na dítě.
Měla jsem 3 brigády a na každé si vydělala cca 2000 max 3000 za měsíc.
Když některý z mých přivýdělku nepřiznám v žádosti o příspěvek na bydlení, úřady to zjisti? Pravidelně každého kontrolují zda ty částky sedí?
Nedávno jsem zjistila, že kamarádka má brigádu a za 3 roky co pobírá tento příspěvek to nikdy na úřad nedalaale sama neví zda to její zaměstnavatel někde přiznává, takže mi nedokáže odpovědět.
Socka na dávkách a ještě podvodnice. ![]()
Pěkný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý večer, nechci tady do podrobna rozebírat mou situaci ani řešit jak jsou mé myšlenky špatné.
Ale chci se zeptat…
Když některý z mých přivýdělku nepřiznám v žádosti o příspěvek na bydlení, úřady to zjisti? Pravidelně každého kontrolují zda ty částky sedí?
Nedávno jsem zjistila, že kamarádka má brigádu a za 3 roky co pobírá tento příspěvek to nikdy na úřad nedalaale sama neví zda to její zaměstnavatel někde přiznává, takže mi nedokáže odpovědět.
Doufám, že kontrolují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale chci se zeptat…
Doufám, že se to zjistí.
Dávky jsem nikdy nepobírala, vždycky jsem pracovala. Pokud jsem měla děti, tak jsem měla našetřeno, jinak bych si je nepořizovala.
Není nad to nebýt na nikom závislý.
Jako nedá mi se nezeptat: stojí ti to za to? Kvůli pár stovkám na dávkách lhát?
Když máš tři brigády, to je minimálně 6 tisíc měsíčně, takže schopná budeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je zase morálky a ctnosti tady…
Paušálně se nic nekontroluje, leda na udání… na to pozor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
Doufám, že se to zjistí.Dávky jsem nikdy nepobírala, vždycky jsem pracovala. Pokud jsem měla děti, tak jsem měla našetřeno, jinak bych si je nepořizovala.
Na to se tu ale nikdo neptal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od příštího roku se budou hlásit všechny DPP na sociálku. Doufám, že to bude dobré i pro zjištění takových podvodů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@azaleila píše:
Na to se tu ale nikdo neptal…
No já se tě taky na tohle neptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čekala jsem takové komentáře
všechno dělám poctivě, dokonce lítám z jedné brigády do druhé i když bych mohla sedět doma na zadku a mít tak vyšší příspěvky.
Napadla mě taková myšlenka, protože proč ne? Všichni poctiví nejsou a já která zatím ano na to jen doplácím.
Jsem neustále doma s dítětem, které mi nechtějí brát do školky s rýmou, kterou má pořád. Od doby co nastoupil syn do školky nejsem schopná skoro nic vydělat, protože s ním musím být doma a hledejte si práci na HPP, když mám nemocné dítě 2-3 týdny z měsíce. Jsem upřímná na každém pohovoru a nikde mě zatím nevzali na základě časového rozpětí školky + realitě, že mám neustále nemocné dítě.
Proto tato myšlenka vznikla.
- Citovat
- Upravit
@Zeoli píše:
Doufám, že se to zjistí.Dávky jsem nikdy nepobírala, vždycky jsem pracovala. Pokud jsem měla děti, tak jsem měla našetřeno, jinak bych si je nepořizovala.
Schopná jsem, ale syna mám nemocného neustále.
Ve školce zatím vydržel jen týden v kuse.
Hlidací babičky nemáme. Tatínka syn má a právě ty dny kdy si ho bere se snažím chodít po brigádách, ale bohužel to nestačí od doby co mi skončil rodičovský příspěvek.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Čekala jsem takové komentářevšechno dělám poctivě, dokonce lítám z jedné brigády do druhé i když bych mohla sedět doma na zadku a mít tak vyšší příspěvky.
Napadla mě taková myšlenka, protože proč ne? Všichni poctiví nejsou a já která zatím ano na to jen doplácím.
Jsem neustále doma s dítětem, které mi nechtějí brát do školky s rýmou, kterou má pořád. Od doby co nastoupil syn do školky nejsem schopná skoro nic vydělat, protože s ním musím být doma a hledejte si práci na HPP, když mám nemocné dítě 2-3 týdny z měsíce. Jsem upřímná na každém pohovoru a nikde mě zatím nevzali na základě časového rozpětí školky + realitě, že mám neustále nemocné dítě.
Proto tato myšlenka vznikla.
To je blbý, ale prostě já bych nelhala. A jak píšu výše, schopná jsi. Co otec dítěte? Střídat se na OČR, finanční výpomoc z jeho strany? To když už chceš lhát, tak bych říkala na pohovorech, že o dítě je postaráno, hlídání dle potřeby máš zajištěné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
Od příštího roku se budou hlásit všechny DPP na sociálku. Doufám, že to bude dobré i pro zjištění takových podvodů.
Myslím, že i DPČ. A je to tak naprosto v pořádku. ![]()
Zakladatelko, takže je slušná šance, že se na to přijde. Úřednici na pracáku bude stačit jediné tlačítko, aby se to podívala, co máš evidované na ČSSZ. Za tu ostudu a vracení peněz to opravdu nestojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
@Zeoli píše:
No tak to je úplně super. Nemusíme si vůbec psát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, zrovna v pondělí přišel kolegyni ze SSP e-mail, že jedna klientka měla brigády, nepřiznané, roznášela letáky, asi 3.000 měsíčně. Na SSP jí to nic neudělalo, s příjmem se vešla, ale na hmotný nouzi bude muset vracet. A bude toho přibývat. I kvůli ukrajincům, kteří hodně zaměstnání tajili, se konečně začali sehrávat zaměstnání a budou zpětný kontroly a přeplatky na dávkách…
- Citovat
- Upravit
ale sama neví zda to její zaměstnavatel někde přiznává, takže mi nedokáže odpovědět.
Ale chci se zeptat…
Nedávno jsem zjistila, že kamarádka má brigádu a za 3 roky co pobírá tento příspěvek to nikdy na úřad nedala