Prispevek na bydlení - nevíte prosím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prispevek na bydlení - nevíte prosím
Zdravím, poprosím Vás o radu.. pobírala jsem prispevek na bydlení který chodil k mému bývalému na účet, rozesli jsme se, z bytu jsem se odstěhovala a po odstěhovali druhy den se stala taková věc ze jsem skončila v PL na 3 měsíce.. ale prispevek mi chodil dal. Ted když jsem vylezla z PL v září na konci tak mě informovali z up ze teda došlo k neoprávněnému pobirani.
Byla jsem na úřadě to poresit, vedoucí mi řekl ze oni to vyčíslí a přeplatek budu muset vratit. To ze jsem nevidela ani korunu z těch peněz to nemusím ani zmiňovat. Ale já jsem si našla novy byt a ptala jsem se toho vedoucího zda jako si mužů požádat na novy byt o prispevek na bydlení když řešíme takovou situaci… on mi řekl ze ano
Mám už od 28.9 novou nájemní smlouvu a zajímá mě dostanu ten prispevek na ten novy byt v te výši těch 80% procent normativnich nákladu?
Nebo tím ze neoprávněně chodily peníze ten byt kde už jsem dávno nebydlela, mi to nedají protože jakoby nemám jak doložit doklady za to čtvrtletí co chciu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Každopádně musíš předchozí vrátit. Že jsi z toho nic neviděla je tvůj boj a soudně to tahej z bývalého.
Kde jsi přišla na to, že dostaneš 80%?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lala119 píše:
Zdravím, poprosím Vás o radu.. pobírala jsem prispevek na bydlení který chodil k mému bývalému na účet, rozesli jsme se, z bytu jsem se odstěhovala a po odstěhovali druhy den se stala taková věc ze jsem skončila v PL na 3 měsíce.. ale prispevek mi chodil dal. Ted když jsem vylezla z PL v září na konci tak mě informovali z up ze teda došlo k neoprávněnému pobirani.
Byla jsem na úřadě to poresit, vedoucí mi řekl ze oni to vyčíslí a přeplatek budu muset vratit. To ze jsem nevidela ani korunu z těch peněz to nemusím ani zmiňovat. Ale já jsem si našla novy byt a ptala jsem se toho vedoucího zda jako si mužů požádat na novy byt o prispevek na bydlení když řešíme takovou situaci… on mi řekl ze anoMám už od 28.9 novou nájemní smlouvu a zajímá mě dostanu ten prispevek na ten novy byt v te výši těch 80% procent normativnich nákladu?
Nebo tím ze neoprávněně chodily peníze ten byt kde už jsem dávno nebydlela, mi to nedají protože jakoby nemám jak doložit doklady za to čtvrtletí co chciu?
On tvůj ex ty peníze utratil? Ty jo, tak to je teda mazec. Co on na to? Nemám slov. Netuším jak to chodí, ale pravděpodobně budeš muset první vrátit vše, co ti napočítaj, a pak asi zvovu žádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezakládej 2 stejné diskuze. A raději zajdi s vyplněnou žádostí na ÚP. Nikdo ti nepoví tady jestli ti to schválí. To že nejsi schopná použít na výplatu dávky vlastní účet je tvůj problém. I když nerozumím tomu proč by se musel vrátit, najemné se přece platilo ne? Nebo jsi nehlásila svého přítele do společné domácnosti, při žádosti o příspěvek na bydlení. Zřejmně si něco nenapsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napsala jsem vse, pobírala jsem prispevek odložila si první čtvrtletí dostala druhé, na konci druhého čtvrtletí jsem se odstěhovala, ale ten prispevek běžel dal nemusely se dávat doklady… a chodilo mi to k němu na účet protože nikdy nebyl problém.. rozešli jsme se peníze chodily dal a on věděl ze už tam nebydlim no tak si je vesele utratil.
Já vím ze to nikoho nezajímá a jsem smirena s tím ze to musím vratit.
Mě spis zajímá jak oni se postaví k tomu ze jsem ve 3 čtvrtletí na tom starém bytě nebyla ale peníze chodily a na konci toho stejněho čtvrtletí požádám o prispevek na jiný byt, ale nemám jak prokázat ty doklady jestli mě chápete.
Do nákladů na bydlení se započítávají náklady:
ve výši 80 % normativních nákladů na bydlení, pokud oprávněná nebo společně posuzované osoby v rozhodném období v bytě nežily, s výjimkou situace, kdy stejný okruh společně posuzovaných osob žil v jiném bytě a byl jim z tohoto důvodu poskytován příspěvek na bydlení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lala119 píše:
Napsala jsem vse, pobírala jsem prispevek odložila si první čtvrtletí dostala druhé, na konci druhého čtvrtletí jsem se odstěhovala, ale ten prispevek běžel dal nemusely se dávat doklady… a chodilo mi to k němu na účet protože nikdy nebyl problém.. rozešli jsme se peníze chodily dal a on věděl ze už tam nebydlim no tak si je vesele utratil.Já vím ze to nikoho nezajímá a jsem smirena s tím ze to musím vratit.
Mě spis zajímá jak oni se postaví k tomu ze jsem ve 3 čtvrtletí na tom starém bytě nebyla ale peníze chodily a na konci toho stejněho čtvrtletí požádám o prispevek na jiný byt, ale nemám jak prokázat ty doklady jestli mě chápete.
ve výši 80 % normativních nákladů na bydlení, pokud oprávněná nebo společně posuzované osoby v rozhodném období v bytě nežily, s výjimkou situace, kdy stejný okruh společně posuzovaných osob žil v jiném bytě a byl jim z tohoto důvodu poskytován příspěvek na bydlení
ale on za ten byt platil, ne. A teda nechápu, proč když jsi to teda vyřizovala ty, proč jsi nedala svoje číslo účtu. A ty budeš dávat doklady nového bytu, nebudeš potřebovat ty staré doklady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lala119 píše:
@arinecka mu je to úplně někde![]()
![]()
Tak ale prece to nenechas jen tak. On ty penize vybral neopravnene. Podala bych na nej TO, ty jsi byla hospitalizovana, ty penize jsi nepouzila. On na ne nemel sahat. Proc to proboha chodilo na jeho ucet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka
No to Jo, ale až po 3 měsících co tam budu bydlet. to vím, ale ono se to pravé dá dat hned proste přijít s rozpisem záloh a nájemní smlouvou novou a oni ti to daji vypočítání ti těch 80% normativnich nákladu a to pobíras 3 měsíce a pak teprve neses doklady. A neplatil já se odstěhovala a byla na pn a nebydleli tam už ale ten prispevek chodil dal
Příspěvek upraven 15.10.23 v 10:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lala119 píše:
Napsala jsem vse, pobírala jsem prispevek odložila si první čtvrtletí dostala druhé, na konci druhého čtvrtletí jsem se odstěhovala, ale ten prispevek běžel dal nemusely se dávat doklady… a chodilo mi to k němu na účet protože nikdy nebyl problém.. rozešli jsme se peníze chodily dal a on věděl ze už tam nebydlim no tak si je vesele utratil.Já vím ze to nikoho nezajímá a jsem smirena s tím ze to musím vratit.
A proč si pronajímáš byt na který nemáš, nebo máš našetřeno? Pochop že to musíš řešit s ÚP, a hlavně prvně musíš vrátit zpátky peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě podám TO nenechám to tak
Vratit ano to mi říkal ten vedoucí, a taky říkal ze si klidně mužů zažádat o novy prispevek až budu někde v najmu.
Mě se jedna spis o to ted jestli po mě vzhledem k situaci budou chtít s podáním nové nájemní smlouvy doložit doklady za ty 3 měsíce které vlastně nemám když jsem tam už nebydlela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lala119 píše:
Určitě podám TO nenechám to takVratit ano to mi říkal ten vedoucí, a taky říkal ze si klidně mužů zažádat o novy prispevek až budu někde v najmu.
Mě se jedna spis o to ted jestli po mě vzhledem k situaci budou chtít s podáním nové nájemní smlouvy doložit doklady za ty 3 měsíce které vlastně nemám když jsem tam už nebydlela
tak dokládat budeš to, kam se stěhuješ, ne. Ty staré doklady nebudeš dodávat, když peníze budeš vracet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka to Jo dokládat budu z nového bytu ale až v lednu.. ale chtela jsem vědět jestli mi to daji ted na ty 3 měsíce podle té smlouvy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jak jste to nakonec vyřešila? A že jste pobírala neoprávněně přišel úřad jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit