Neprodloužení smlouvy

Anonymní
1.8.17 20:36

Neprodlouzeni smlouvy

Zdravím,
mám dotaz v prosinci 2017 mi končí pracovní smlouva. Smlouva mi byla 2× prodloužená vždy po 1/2 roce.( Mám na dobu určitou).Pracuji v chemičce jako technolog, bohužel se mi vyskytly zdravotní problémy ( vyrážka kolem očí a napuchnutí-kdy pomáhají jen kortikoidy, absence menstruace, spálená místa na kůži, pupínky kolem očí, atopický ekzém.)Pro mě je toto nepřijatelné, proto se rozmýšlím, že jim smlouvu v prosinci již na dobu neurčitou nepodepíšu. Otázka zní:
pokud bych nesehnala dejme tomu do té doby jinou práci, dostanu podporu z UP a to i přesto, že bych prodloužení smlouvy odmítla z vlastní strany? Děkuji.
Anonymita kvůli pracovním údajům

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
1.8.17 20:39

Ano, dostaneš. Smlouva normálně skončí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
1.8.17 20:43

Máš tu diskuzi tady 2×

Příspěvek upraven 01.08.17 v 22:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.17 20:44
@terinka4444 píše:
Ano, dostaneš. Smlouva normálně skončí

Je potřeba, třeba dokládat i zdravotní hledisko od Mudr.?To se nebudou ptát, zda mi smlouvu neprodloužil zaměstnavatel? Nerada bych lhala, aby si to pak nezjišťovali…To raději předložím papíry od doktora. Nikdy jsem nebyla na UP, takže ani nemám představu, co po mě by tam popřípadě chtěli-jaké dokumenty? Výplatnice? Nerada bych něco podcenila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.17 20:45

@pepřenka
Pls smaž ten nick. Mám zde info o práci.

• Citovat
  • Upravit
163
1.8.17 20:47

Kdyz ukoncujes pracovni pomer je to myslim na podpore 40 nebo 45%. Kdyz ji ukoncuji s tebou oni treba pro nadbytecnost je to kolem 60%. Presna procenta uplne nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.8.17 20:51

Ne, prostě skončila smlouva na dobu určitou, tečka. Na ÚP dokládáš papíry od zaměstnavatele, co ti dá po skončení práce. To není žádná výpevěď z tvé strany a tak, prostě skončí smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.8.17 20:52

@Janka24 ale tady nikdo neukončuje pracovní poměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.17 20:53
@Janka24 píše:
Kdyz ukoncujes pracovni pomer je to myslim na podpore 40 nebo 45%. Kdyz ji ukoncuji s tebou oni treba pro nadbytecnost je to kolem 60%. Presna procenta uplne nevim :nevim:

Děkuji, moc doufám, že práci do té doby seženu a nebudu muset řešit UP…jen bych byla ráda předem informována, abych se neuchýlila k nerozvážnému činu. Ze zdravotního hlediska na to asi neberou ohled, že? Je to opravdu již neúnosné, není to nic, co bych si vymýšlela…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.17 20:55
@terinka4444 píše:
Ne, prostě skončila smlouva na dobu určitou, tečka. Na ÚP dokládáš papíry od zaměstnavatele, co ti dá po skončení práce. To není žádná výpevěď z tvé strany a tak, prostě skončí smlouva.

Děkuji. Na otázku, kdo ji ukončil tedy odpovídat, že já?

• Citovat
  • Upravit
69235
1.8.17 20:56
@Anonymní píše:
Děkuji. Na otázku, kdo ji ukončil tedy odpovídat, že já?

on ji nikdo neukončil. Prostě skončila. Na to se tě určitě nikdo nebude ptát, prostě skončila smlouva na dobu určitou. Víc nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
1.8.17 21:00
@Anonymní píše:
Děkuji, moc doufám, že práci do té doby seženu a nebudu muset řešit UP…jen bych byla ráda předem informována, abych se neuchýlila k nerozvážnému činu. Ze zdravotního hlediska na to asi neberou ohled, že? Je to opravdu již neúnosné, není to nic, co bych si vymýšlela…

Nebo je moznost i ukonceni ze zdravotnich duvodu. Pokud mas problemy kvuli praci se zdravim, myslim, ze by melo byt i odskodneni. Spis si zkus zavolat na UP ke kteremu spadas a poradit se. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.17 21:12
@Janka24 píše:
Nebo je moznost i ukonceni ze zdravotnich duvodu. Pokud mas problemy kvuli praci se zdravim, myslim, ze by melo byt i odskodneni. Spis si zkus zavolat na UP ke kteremu spadas a poradit se. Drzim palce

Děkuji, snad najdu novou práci a UP nebudu muset vůbec řešit, začnu koukat již teď. Chci být jen informována, protože jsem na prcka sama a zůstat bez koruny by bylo dost nemilé.

• Citovat
  • Upravit
4200
1.8.17 21:12
@Janka24 píše:
Kdyz ukoncujes pracovni pomer je to myslim na podpore 40 nebo 45%. Kdyz ji ukoncuji s tebou oni treba pro nadbytecnost je to kolem 60%. Presna procenta uplne nevim :nevim:

Zakladatelka ani nikdo jiný nic neukončuje, pracovní poměr na dobu určitou normálně zanikne „sám“. Takže zakladatelka má nárok na podporu bez jakéhokoliv krácení.

A i kdyby ukončila pracovní poměr před uplynutím doby určité, a to ze zdravotních důvodů, nebyla by jí podpora nijak krácena. Zdravotní důvody jsou považovány za vážný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
1.8.17 21:23
@Janka24 píše:

Pracovní poměr neukončuje zakladatelka ani její zaměstnavatel. Pracovní smlouva byla uzavřena na dobu určitou a pracovní poměr skončí uplynutím této doby.

Apropos: I kdyby PP ukončila zakladatelka, tak zdravotní důvody jsou důvody vážné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat