Prosím pohled od personalisty

Anonymní
31.7.17 11:58

Prosím pohled od personalisty

Zdravím všechny uvítala bych pohled na následující od personalisty. Koncem předminulého týdne jsem byla na druhém kole pohovoru do mezinárodní společnosti. Potencionálním nadřízeným, který vedl pohovor mi bylo řečeno, že se příští, tj. teď už minulý, týden ozvou. Nicméně neozval se nikdo.
Má otázka je: čekají, jestli zavolám já, aby tak zjistili můj zájem, nebo prostě zapomněli (případně jsem neuspěla a oni nepovažují za důležité to sdělit). Já nejsme moc typ na tyhle tanečky okolo, snažím se jednat například. Takže z mého pohledu, pokud mě chtějí, tak by měli zavolat a ne čekat, jak moc chci já a jestli se budu zajímat/volat, i když od nich vzešla informace, že se ozvou.
Snad jsem to vysvětlila pochopitelně. Díky za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
31.7.17 12:28

Nejsem personalistka. Ale ze sveho pohledu, nikdy bych nevolala do spol s tim, ze jsem byla na pohovoru a co jako teda. Jestli te chteji, tak se ozvou. Jestli ne, no tak treba ani nezavolaji. Ty jsi snad projevila zajem tim, ze jsi poslala zivotopis a prisla na pohovor.

• Citovat
  • Upravit
9918
31.7.17 12:28

Nejsem personalistka, ale zavolala bych jim sama. Myslim si, ze dnes se ocekava aktivni pristup, komunikace, asertivita, umet jednat, takze bych volala. Nic horsiho, nez se dozvis, ze jsi neuspela, se stat nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
31.7.17 12:31

Nejsem personalistka ale nevolala bych. Když jsem byla na pohovoru a líbila jsem se, zavolali mi sami dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.7.17 12:35
@Jana525 píše:
Nejsem personalistka, ale zavolala bych jim sama. Myslim si, ze dnes se ocekava aktivni pristup, komunikace, asertivita, umet jednat, takze bych volala. Nic horsiho, nez se dozvis, ze jsi neuspela, se stat nemuze.

Aktivni pristup ano, ale je tam tenka hranice, ktera uz zavani podlejzanim a tohle se fakt nehodi. Kdyby ji chteli, zavolaji sami. Tak to proste je. V zivote jsem neslysela, aby si nekdo volal o,,vysledky,, pohovoru.

• Citovat
  • Upravit
2926
31.7.17 12:37

Ja bych volala. Takto opozdene jsem dostala praci ja :), proste meli dulezitejsi veci ten tyden na reseni. Zavolej, nic tim nezkazis :)

Příspěvek upraven 31.07.17 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
31.7.17 12:40

Zavolej tam nebo napiš mail, pokud máš o práci zájem. To, že se neozvali, může znamenat dvě věci:
1/Nechtějí tě vzít, ale vykašlali se na to, aby ti dali vědět (neslušné, ale bohužel časté).
2/Ještě se nerozhodli, nebo probíhají pohovory s dalšími uchazeči, ale definitivní rozhodnutí ještě nepadlo.

Jinak nejsem personalistka, ale na pohovory jsem občas dělala. Každopádně kontakt s uchazečem je plně na HR, které čeká na manažera, který pohovor dělal. On taky rozhoduje, jestli bude uchazeč přijat nebo ne (pokud to teda není rovnou do HR, kde s jiným oddělením v kontaktu nejsi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
31.7.17 12:41

Souhlasim s tim, ze bych nevolala. Vypadalo by to zoufale. Je velmi mala pravdepodobnost ze by zapomneli. Protoze jim chybi clovek. Proste jsi neprosla. Bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
31.7.17 12:49

Co je zoufaleho na tom, slusne s usmevem, zavolat a pozeptat se na vysledky pohovoru, kdyz mi bylo slibeno, ze se ozvou? :think: Ja teda nevim, ale ty rady nevolej, budes vypadat trapne, jsou jako od nekoho, kdo nema zadne sebevedomi, nemuzu si pomoci. Pokud zakladatelku nechteji, tak uz opravdu nic zkazit nemuze a takovehle premysleni, je uplne mimo misu. Ale chapu, ze to muze byt soucast ceske povahy, ja jsem ze zahranici zvykla na jiny pristup a na to, ze clovek se musi vnucovat, kdyz chce praci. Taky mi to nejdriv prislo divne.
A ted navic ctu, ze se jedna o mezinarodni spolecnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 12:51

Já bych asi zavolala. Taky jsem takto volala a prostě tam měli nějaké změny a řekli mi, že zavolají později, což se také stalo. Aspoň jsem se nenervila..
A také bych se na něco takového zeptala (podobné téma, tj. zbytečné zakládat další diskuzi). Byla jsem na pohovoru v personální firmě, která dohazuje lidi do firem. Paní personalistka mi domluvila pohovor přímo v jedné firmě (s jejich personalistkou+paní která bude moje přímá nadřízená), a že tam mají dresscode (bílá košile, černá sukně). Tohle je úplný opak mého stylu (nosím v 99 % jenom šaty - i slušivé „do práce“). Řekla mi, že bych si měla na ten pohovor vzít oblečení podle toho dresscodu, abych zapůsobila. Mně to však přijde jako podlézání (jinak bych si vzala buď bílé nebo hodně tmavě modré šaty). Mám velká prsa a v košili vypadám příšerně, jak nějaká dojnice, a to i v dobře vytvarované košili. Co myslíte? Anonymně, poněvadž jsem ještě zaměstnaná a kolegové sem občas chodí.
 /A

• Citovat
  • Upravit
11700
31.7.17 12:56

Měli volat řekněme v pátek a je pondělí, když už bych volala, tak nejdříve ve středu. Já bych ale asi nevolala, považuji to za jasný výsledek, kdyby tě chtěli, ozvou se sami. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
31.7.17 12:57

Jsem personalistka a styděla bych se kdybych někomu řekla, že dám tehdy a tehdy vědět a neozvala bych se…na tvém místě bych zavolala, ale jestli nebudou mít nějaký opravdu pochopitelný důvod, proč se neozvali, nevím, jestli bych v takové firmě chtěla pracovat…

• Citovat
  • Upravit
1189
31.7.17 12:58
@Anonymní píše:
Já bych asi zavolala. Taky jsem takto volala a prostě tam měli nějaké změny a řekli mi, že zavolají později, což se také stalo. Aspoň jsem se nenervila..
A také bych se na něco takového zeptala (podobné téma, tj. zbytečné zakládat další diskuzi). Byla jsem na pohovoru v personální firmě, která dohazuje lidi do firem. Paní personalistka mi domluvila pohovor přímo v jedné firmě (s jejich personalistkou+paní která bude moje přímá nadřízená), a že tam mají dresscode (bílá košile, černá sukně). Tohle je úplný opak mého stylu (nosím v 99 % jenom šaty - i slušivé „do práce“). Řekla mi, že bych si měla na ten pohovor vzít oblečení podle toho dresscodu, abych zapůsobila. Mně to však přijde jako podlézání (jinak bych si vzala buď bílé nebo hodně tmavě modré šaty). Mám velká prsa a v košili vypadám příšerně, jak nějaká dojnice, a to i v dobře vytvarované košili. Co myslíte? Anonymně, poněvadž jsem ještě zaměstnaná a kolegové sem občas chodí.
/A

A co sehnat si bíločerné šaty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.7.17 12:59
@Anonymní píše:
/A

No, a kdyz te vezmou, tak ti nebude vadit chodit v bile kosili?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 13:06

@Jana525 Naprosto souhlasím
@Verun83 No, ale to už budu nosit to „jejich“, ale na pohovoru jde o to zaujmout na první pohled. Navíc mi to teda přijde jak lezení do zadku prostě. :nevim:
@Hermina.p Sháním dlouho, ale když někde jsou, tak je bílý spodek a vršek černý nebo jsou úzké, ale já potřebuju úzký pas a volné v bocích. :nevim:
 /A

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat