Prosím pohled od personalisty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
31.7.17 13:06
@Anonymní píše:
Já bych asi zavolala. Taky jsem takto volala a prostě tam měli nějaké změny a řekli mi, že zavolají později, což se také stalo. Aspoň jsem se nenervila..
A také bych se na něco takového zeptala (podobné téma, tj. zbytečné zakládat další diskuzi). Byla jsem na pohovoru v personální firmě, která dohazuje lidi do firem. Paní personalistka mi domluvila pohovor přímo v jedné firmě (s jejich personalistkou+paní která bude moje přímá nadřízená), a že tam mají dresscode (bílá košile, černá sukně). Tohle je úplný opak mého stylu (nosím v 99 % jenom šaty - i slušivé „do práce“). Řekla mi, že bych si měla na ten pohovor vzít oblečení podle toho dresscodu, abych zapůsobila. Mně to však přijde jako podlézání (jinak bych si vzala buď bílé nebo hodně tmavě modré šaty). Mám velká prsa a v košili vypadám příšerně, jak nějaká dojnice, a to i v dobře vytvarované košili. Co myslíte? Anonymně, poněvadž jsem ještě zaměstnaná a kolegové sem občas chodí.
/A

Myslím, že nechápu, proč tam chceš pracovat, ten dresscode asi kvůli tobě nezmění. Já osobně bych se v takové práci necítila dobře, pokud by mi ta košile takto vadila. Pokud ti jde jen o ten pohovor, třeba kvůli zkušenosti, tak do firemního dresscodu bych se neoblékala. To je jako kdyby sis sháněla na pohovor k policii uniformu. (ano je to extrémní) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
31.7.17 13:11
@Jana525 píše:
Co je zoufaleho na tom, slusne s usmevem, zavolat a pozeptat se na vysledky pohovoru, kdyz mi bylo slibeno, ze se ozvou? :think: Ja teda nevim, ale ty rady nevolej, budes vypadat trapne, jsou jako od nekoho, kdo nema zadne sebevedomi, nemuzu si pomoci. Pokud zakladatelku nechteji, tak uz opravdu nic zkazit nemuze a takovehle premysleni, je uplne mimo misu. Ale chapu, ze to muze byt soucast ceske povahy, ja jsem ze zahranici zvykla na jiny pristup a na to, ze clovek se musi vnucovat, kdyz chce praci. Taky mi to nejdriv prislo divne.
A ted navic ctu, ze se jedna o mezinarodni spolecnost :think:

Ono to může trošku působit i tak, že si třeba řeknou: Hele, ta o tu práci asi hodně stojí, nejspíš nemůže zavadit o jinou… :nevim: Člověk by měl ukázat nejen zájem, ale i to, že i jeho čas je drahý. I zaměstnanec si vybírá firmu, nejen firma zaměstnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.7.17 13:11
@hehehe píše:
Myslím, že nechápu, proč tam chceš pracovat, ten dresscode asi kvůli tobě nezmění. Já osobně bych se v takové práci necítila dobře, pokud by mi ta košile takto vadila. Pokud ti jde jen o ten pohovor, třeba kvůli zkušenosti, tak do firemního dresscodu bych se neoblékala. To je jako kdyby sis sháněla na pohovor k policii uniformu. (ano je to extrémní) :mrgreen:

Souhlasim, na pohovor si bez v cem uznas za vhodne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 13:13

@hehehe Ta práce je jinak skvělá. A taky nám to oblečení proplatí, tj. je možnost, že najdu nějaký dražší kus, ve kterém ale budu vypadat nakonec dobře a profesionálně.
V současné firmě máme stejný dresscode, ale většinou ho nedodržujeme úplně (tj. místo košile+sukně můžeme mít ty šaty a třeba i v jedné barvě). Abych nešla na pohovor jak autobusák (tak mi přijdou všechny ženský s postavou jak já v bílé košili+sukni), když tam potom budou ostatní v pěkném oblečení (např. šifonová blůzka - prý zakázaná, nebo v těch šatech) :roll:.
Jestli je to divný tam jít v tom jejich dresscodu. Ta paní v personální spol. mi to odůvodnila tím, že budu vypadat, jak kdybych tam už patřila. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 13:15

@hehehe Ano, toto jsem si taky říkala. Že to je trapný - jak jít na pohovor do třeba DATARTu v tom jejich firemním tričku nebo do Student Agency v růžové košili.

• Citovat
  • Upravit
11700
31.7.17 13:17
@Anonymní píše:
@hehehe Ano, toto jsem si taky říkala. Že to je trapný - jak jít na pohovor do třeba DATARTu v tom jejich firemním tričku nebo do Student Agency v růžové košili.

Přesně, jdeš představit sama sebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 13:20

@hehehe Díky, holky. Já si to myslela, že je to na hlavu padlé. Ta personalistka byla moc milá, ale trošku roztržitá mi přišlo, takže jsem si radši chtěla potvrdit moje domněnky, že je to divné.

• Citovat
  • Upravit
3198
31.7.17 13:24
@Anonymní píše:
Zdravím všechny uvítala bych pohled na následující od personalisty. Koncem předminulého týdne jsem byla na druhém kole pohovoru do mezinárodní společnosti. Potencionálním nadřízeným, který vedl pohovor mi bylo řečeno, že se příští, tj. teď už minulý, týden ozvou. Nicméně neozval se nikdo.
Má otázka je: čekají, jestli zavolám já, aby tak zjistili můj zájem, nebo prostě zapomněli (případně jsem neuspěla a oni nepovažují za důležité to sdělit). Já nejsme moc typ na tyhle tanečky okolo, snažím se jednat například. Takže z mého pohledu, pokud mě chtějí, tak by měli zavolat a ne čekat, jak moc chci já a jestli se budu zajímat/volat, i když od nich vzešla informace, že se ozvou.
Snad jsem to vysvětlila pochopitelně. Díky za názory.

Zakladatelko, já bych počkala do konce tohoto týdne a pokud se neozvou, pošli jim mail, že Ti slíbili dát vědět a nic nepřišlo. To, že se neozvali nemusí znamenat jen to, že Tě nechtějí - mohl se jim do výběrka ještě na poslední chvíli někdo připojit a ještě ho chtějí vidět, onemocněl nebo prostě náhle není v práci někdo, kdo to má rozhodnout atd. V každém případě Ti měli aspoň dát vědět, že se to pozdrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 21:37

Díky všem za reakce. Volat nebudu. Uvidíme, zda se ozvou sami s nějakým vysvětlením. Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat