Nepůjde elektřina - lednice

119
14.3.14 09:56

nepůjde elektřina - lednice

Mám na Vás dotaz. Asi 4 dny nám nepůjde elektřina cca 8 hodin každý den. Myslíte, vydrží potraviny v ledničce i mrazáku, když přes den ledničku ani mrazák nebudeme otevírat. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo bude lepší všechno vyklidit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
14.3.14 09:59

@Pavska Já bych asi spíš vyklidila, mrazák určitě. K někomu vše přestěhujte.
Výrobce by měl uvádět, jak rychle se v tomhle případě lednice zahřívá, ale ten údaj bych brala s rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
14.3.14 09:59

@Pavska zalezi jaky mate mrazak, zkus si vyhledat primo vasi lednici na netu - tam by to info melo byt nebo kontaktuj vyrobce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.3.14 10:01

Tak pokud to nebude nepřetržité vypnutí na 4 dny, ale „jen“ 8 hodin denně, pak by to mohlo vydržet. Já bych zapla před vypnutím elektriky vždycky lednici i mražák naplno, ať se to hodně zchladí a pak se snažila neotvírat (hlavně tedy mražák) - mléko, máslo, vejce, sýry se hned tak nezkazí, kór, když není venku 35 stupňů ve stínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
14.3.14 10:03

Jo, co nejmíň otvírat. Já jsem tam pro jistotu dávala namražené kostky, které se dávají do přenosné ledničky. Ale to spíš, když bylo teplo. Mrazák vydrží, nebo ho zkus ještě těsně před vypnutím přimrazit. Všechno vydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.3.14 10:04

@Apaji to mě nenapadlo, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50143
14.3.14 10:05

V lednici by měly potraviny vydržet ještě 12h bez proudu, někde jsem to četla. Mrazák nevím, jestli funguje stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.14 10:07

@Pavska já bych prostě neotevírala ani lednici, ani mrazák. Oboje - pokud neotevřeš, tak je dostatečně izolované na to, aby to tam v pohodě vydrželo. Nám nedávno nešla el en celý den a pak jsem zkoušela a mrazák naprosto v pohodě, ani náznak toho, že by to povolilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.3.14 10:10

No my přes den právě doma moc nejsme, takže otevírat nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.3.14 10:17

V ledničce bych nenechávala citlivé věci jako třeba maso. Neotevírat pokud možno vůbec. A oba spotřebiče bych zapnula na maximální chlazení, aby si dopředu „nahnaly“ chlad. Pak bych byla v klidu, osm hodin není tak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.3.14 10:44

Buď těch 8 hodin neotevírat ledničku nebo vyklidit. Vyjíst, co jde, zbytek dát třeba k sousedům, rodičům nebo rovnou vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
14.3.14 14:04

Taky si myslím, že bez otvírání to 8 v pohodě vydrží. Hodně zchladit předem je dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí