Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@paaajina píše:
Ahoj taky mám za to, že to jsou nervy a únava..Malé je 10 měs. a taky se mi začala motat hlava, dělalo se mi na zvracení, byla jsem u neurologa, ten řekl že je to od vnitřního ucha, na ORL mi řekli, že mám uši v naprostém pořádku, tak mě neurolog poslal na CT hlavy, tam bylo taky vše v pořádku, ještě mě čeká oční ale tam jsem byla před 2 lety a žádný problém, takže myslim, že jsou to fakt nervy a únava. Já jdu v příští týden na konzultaci k doktorce co dělá i homeopatii takže to asi budu řetit takhle, hlavně kvuli kojení. Takže pevné nervy všem přeji!!!
Podle čeho na ORL poznali, že je to v pořádku? Já měla něco podobného, při běžném vyšetření na ORL nic neviděli, ale dostala jsem léky na prokrvení stř. ucha a zabralo to do 3 dnů.
Co koukám do papíru tak mi dělali tympanometrii, decay test, audiogram a doktorka mi koukala do uší, nosu a krku. A pak jsme se chvilku bavily a říkala, že už tam měla maminky s těmahle příznakama a všechny mluví stejně (jako že už skoro rok nespali víc jak tři hodiny v kuse a tak podobně..),ona si prý taky myslí, že je to z vyčerpání ![]()
Ahojki, mam s kazdodenima motolicema problemy uz dva roky. Furt mi vrta hlavou cim to je a kdy to prejde. Srdce je v poradku, tlak je nizsi, ale nic extra, usi, oci, v poradku, krev v poradku, krcni pater podle rtg v poradku, ct mozku negativni, MR mozku negativni, delali mi imagnetku tech tepen v mozku na prutoky, vse ok, me ale zajima, zda kdybych mela nekte spatne pruchodnou cevku do mozku nebo krkavici( mr angio+ poslechove tim pristrojem do usi vysetreny krkavice), jestli by to poznali z tech vys.? Uz si fakt nevim rady co se sebou, furt se motat a mit bolehlavy…
Ty jo, tak to ti nezávidím. Já měla motolici, zvracela, šla jsem fakt jak po 2 litrech vína, bylo to nekoordinovatelný. Byl to nakonec zánět vnitřního ucha. Malému byl měsíc, muselo se to nechat odeznít a brala jsem homeopatika, protože jsem chtěla dál kojit. Ale musí to být strašný, protože jsem to zažila.
Psychika..me na to zabiral akutne, neurol a antidepresiva me to vylecila. Doporucuju, zkusit zajit za psychiatrem a zkusit tuto lecbu.Ja mela taky i ct v poradku, eeg a ekg.no uzila jsem si
@Andy27 jak dlouho to trvalo? Taky mam eeg, ekg nekolik, holteru nekolik a nic. Na infekcnim jsem byla a prd
…vis z ceho to bylo? Myslim, stres nebo tak?
Uzkostna porucha, projevujici se psychosomaticky, Uz to tak 3 roky nemam, a pet let dohromady jsem brala leky, a uplne se toho zbavila.Ad uz taky neberu..Nejhorsi bylo ze me se to projevovalo takhle, az neurolozka ktera nevedela co mi dala lexaurin, stim ze kdyz se mi ulevy tak to budem resit tak..Jinak zadnej velkej stres jsem nemela, todke me teda nervovalo, ale clovek toho ma spoustu v podvedomi a telo si stim nejak nalozi, jak se projevuje to motani, nejaky tlak na hlave, pocity neskutecna, buseni srdce, poceni?
@Andy27 nno vstanu z postele a dostanu tlakovou pecku do vrchu hlavy, kdyz jsem venku nebo v obchode, tak se motam, jako bych si dala 2-3 panaky. Hlava me boli tlakove, obcas mee pali kuze na hlave, stehne, atd.brni mi rty, ruka, oblicej ( RS to podle doktoru není
myslim si, ze umru, kazdy den…nebo se mi zda, ze mam na vse alergii ( neprokazanou) na ovoce, zeleninu, soju, cokoladu, latex, gumu, sperma, orechy…zda se mi ze me po vsem pali pusa, ze mi otika krk…neni ale nic videt, ale ten pocut…uz di pripadam jak magor
Me se do toho blbe polykalo, jidlo atd, tlacilo me celo, spanky, furt unavena, srdce mi busilo, plus obcas se do toho objevila nejaka pecka, hold zkus to, nic tim nestratis a sance ze je to psychycke jsou velke..Ja myslim ze to bude ono, tak uvidis.Vim ze takhle se neda zit.ja uz se pak vyhibala nekterym cinostem i, a ten strach furt..Takze vim jak moc to znekvalitni zivota, z tech stavu jsem pak uz mela opravdu depky a skoro nikam jsem nechodila..Takze to urcite dal res
Podivej se na internetu, Na panickou generalizovanou poruchu, nebo na tu uzkostnou, procti si obe..Myslim ze ty priznaky ti budou blyzke
@Andy27 vis, pro mne je asi jednoduzsi si myslet, ze jsem nejak nemocna nez ze jsem psychous…
Psychous je pro me, schyzofrenik v kazajce, a ne uzkostnej clovek
Jestli te to omezuje tak to res, zdravi ma prednost. A nebo se dohodni s dr na antidepresivech, pokud se stydis jit k phdr..
Ale todle bych neresila, me bylo tak zle ze jsem byla rada kdyz dr konecne pomohl.Tak drzim palecky ![]()
Ahoj, pokud máš i bolesti na zádech, jakoby pod lopatkou, nebo jestli tě trápí skolioza krční páteře, nejde o psychiku, ale o mechanickou poruchu, která se dá docela snadno léčit.
@Dalibor7 pod lopatkou ne a boli jen za krkem po ranu a krize az do nohou, ale u fyziotetspeuta jsem byla, nic nezjistil, na masaze jsem take chodila a bylo to horsi s doma jsem cvicila jogu na zada a myslela jsem po ni, ze umru…jak jsem se motala a bolela me hlava, proto uz to nedrlam.