Neschopenka a denní studium na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Seizdra píše:
@fenny Nj,beztak maj za to nějaký body a proto to píšou jak na běžícím páse..Nevím, tuhle politiku prostě nechápu. Neschopenka je podle mě od slova neschopný (práce), tedy né těhotenka ani lemplomenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra lemplomenka
![]()
Jinak pochybuju že stihneš denní studium ve vycházkách…
- Citovat
- Upravit
@Tajanka píše:
Myslela jsem že buď budu nezamestnana nebo na neschopence… To že jsou omezené vycházky jsem nevěděla…díky za info…no to že by mi dali práci méně náročnou nehrozí když jsem se informovala jestli bych mohla na částečný úvazek protože nemuzu spátky do 12-h směn tak mi rovnou řekli že jenom plný úvazek a ještě na těžší oddělení než jsem dělala…
Pokud máš na dobu neurčitou, musí tě vzít zpátky a pokud ti nenajdou vhodnou práci, musí tě nechat doma za 100%, musíš být tlama a nenechat se prostě okrkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Becky00 píše:souhlasím naprosto, TĚHOTENSTVÍ NENÍ nemoc
Nj, teď to uvíst do praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni jsou i zaměstanatelé navyklí, že se to takhle krásně elegantně vyřeší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra bohužel, lidi mají vždycky tisíc výmluv proč to jinak nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra hele sedět někde v kanceláři klidně budu ale nebudu riskovat sebe a hlavně miminko tým že chytim nějakou breberu od pacose nebo že mi zmatený pacient ublíží a popřípadě kopne…to se stalo kolegyni kdy ji nakopl do břicha… To že některé holky to riskují to je jejich věc… Dost jsem riskovala sama sebe ale to bylo jenom o mne a ne o nenarozenem dítěti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tajanka píše:
@Seizdra hele sedět někde v kanceláři klidně budu ale nebudu riskovat sebe a hlavně miminko tým že chytim nějakou breberu od pacose nebo že mi zmatený pacient ublíží a popřípadě kopne…to se stalo kolegyni kdy ji nakopl do břicha… To že některé holky to riskují to je jejich věc… Dost jsem riskovala sama sebe ale to bylo jenom o mne a ne o nenarozenem dítěti
Proto píšu, jednou jednou teda pro pořádek, že „Pokud tvá práce není vhodná pro těhotnou, je zaměstnavatel POVINEN (!) přeřadit tě na práci pro těhotnou vhodnout, tj. například do kanceláře, POKUD taková práce není, MUSÍ tě nechat na průměru doma“. Akorát s ejim do toho prostě nechce, musíš se za to „bít“. Holt jsou zvyklí na ústupek ve formě neschopenky, kdy ti zaplatí prvních pár dnů a pak tě platí stát, tedy je to pro ně výhodný. Ale není to výhodný ani pro stát, ani pro tebe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Becky00 píše:
@Seizdra bohužel, lidi mají vždycky tisíc výmluv proč to jinak nejde
Kdyby jenom tisíc ![]()
@fenny píše:
Oni jsou i zaměstanatelé navyklí, že se to takhle krásně elegantně vyřeší…
No právě, a tím, že si to nechá každej takhle elegantně vyřešit, se nenaučí být jiní… Proč taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra když si tak chytrá tak mi řekni na co se mám odkázat až půjdu vrchní říct že jsem těhotná ale nemuzu nastoupit do práce a na neschopenku nejdu a at mi špitál platí za to že jsem doma… Je na to zákon novela nebo něco? Nebo od kud máte tuto informaci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych se o tom vědělo…když se to ale nikde neřekne hlavně že jsou zprávy plne ozrale baertosove ale takové zásadní věci nenajdes
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Je to tak no… nám třeba zaměstanatel po měsíci doplácí neschopenku do 100%, takže mně se vyloženě vyplatí válet doma
Kdyby mě šoupli do kanclu, přišla bych o příplatky za noční a víkendy a ještě bych nemohla chodit do školy. Správný to neni, ale systém lempláctví podporuje… přece se tomu nebudu aktivně bránit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíte že mne ta neschopenka bavila? I když jsem měla dlouhé vycházky tak jsem nemohla na víkend vypadnout nebo s rizikem že mi přijde kontrola…za rodiči na slovensko jsem taky nemohla protože do ciziny se nemůže…byl to opruz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tajanka píše:
@Seizdra když si tak chytrá tak mi řekni na co se mám odkázat až půjdu vrchní říct že jsem těhotná ale nemuzu nastoupit do práce a na neschopenku nejdu a at mi špitál platí za to že jsem doma… Je na to zákon novela nebo něco? Nebo od kud máte tuto informaci?
Samozřejmě, Zákon o nemocenském pojištění, § 42 - 44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit