Neschopenka a denní studium na VŠ

618
9.7.13 11:03

neschopenka a denní studium na VS

Ahoj holky. Mám dotaz…konci mi RD a práci podle mých nároků mi nedají takže budu od září nezaměstnana nebo se nám ještě zadari a nastoupím na neschopenku. Když budu nezaměstnana tak bych zkusila denní studium na VŠ…kdyby nastala situace že budu na neschopence můžu studovat denní studium? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
9.7.13 11:08

Ano, můžeš studovat a být na neschopence, ale nevím teda jak to chceš dělat. Mmch. ty už teď víš, že v případě otěhotnění budeš nucena jít na neschopenku…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.13 11:14

@Tajanka stihneš studium v těch 6ti hodinách vycházek? pokud ano, tak asi můžeš, ale je kapánek podezřelé, že budeš chodit do školy, ale do práce nemůžeš kvůli neschopence :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
9.7.13 11:16

Jo mám rizikové povolání…minule jsem byla taky a měla jsem vycházky 8-20 h protože jsem byla jinak v pořádku…takže bych do školy mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
9.7.13 11:19

Já jsem teda studovala při neschopence dálkově a i tak jsem se do vycházek prostě nevlezla. Musela jsem buď riskovat nebo přerušit studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
9.7.13 11:19

@Tajanka Jenže od roku 2012 můžeš mít vycházky maximálně 6 hodin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.13 11:20

@Tajanka to je sice fajn, ale nově jsou vycházky, max 6 hodin denně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.7.13 11:23
@Tajanka píše:
Jo mám rizikové povolání…minule jsem byla taky a měla jsem vycházky 8-20 h protože jsem byla jinak v pořádku…takže bych do školy mohla…

Jenže v případě nevhodnýho povolání pro těhotnou tě zaměstnavatel musí přeřadit na práci vhodnou nebo nechat doma za průměr platu. Na neschopenku se nechodí „jen tak“, že se nechce být v práci nebo že práce nevyhovuje, jak se tady většina již dlouho domnívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.7.13 11:23

Já vidím hlavní problém v tom, že pokud budeš nezaměstnaná, tak nemáš nárok na neschopenku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.7.13 11:24

@Tajanka nemohla, od nového roku jsou vycházky krátké a kontroly chodí i na těhotné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.7.13 11:25
@ynax píše:
Já vidím hlavní problém v tom, že pokud budeš nezaměstnaná, tak nemáš nárok na neschopenku :nevim:

Píše, že má práci pro těhotné nevhodnou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
9.7.13 11:27

@Seizdra Teoreticky je to tak, jak píšeš, ale pořád existuje spousta doktorů, kteří tu neschopenku prostě napíšou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.7.13 11:30

@fenny Nj,beztak maj za to nějaký body a proto to píšou jak na běžícím páse.. :roll: Nevím, tuhle politiku prostě nechápu. Neschopenka je podle mě od slova neschopný (práce), tedy né těhotenka ani lemplomenka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.13 11:32

Body za to nemaji s nejvetsi pravdepodobnosti. kamaradka mela napriklad s neschopenkou velky problem, dr. ji nechtel neschop. napsat, ze pokud nema obtize, tak si ji neobhaji pred socialkou (pokud je neschopenka delsi jak 2 mesice)… napsal ji ji az nekdy v pulce tehotenstvi kdyz zacla mit potize.

• Citovat
  • Upravit
618
9.7.13 11:33

Myslela jsem že buď budu nezamestnana nebo na neschopence… To že jsou omezené vycházky jsem nevěděla…díky za info…no to že by mi dali práci méně náročnou nehrozí když jsem se informovala jestli bych mohla na částečný úvazek protože nemuzu spátky do 12-h směn tak mi rovnou řekli že jenom plný úvazek a ještě na těžší oddělení než jsem dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze