Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bohužel jsem kvůli rizikovému těhotenství v pracovní neschopnosti a trochu se obávám, že mě lékařka nepustí do práce až do konce. Máme ale na jaro s manželem zamluvený a zaplacený wellness víkend, kam bych se hrozně ráda jela odreagovat, když tedy zdravotní stav zrovna dovolí. Existuje nějaká možnost, že lékaři takový pobyt mimo domov povolí?
Příspěvek upraven 13.03.20 v 17:07
Nemyslím si, navíc welness je pro těhotné nevhodný. Navíc pokud máš rizikové…
Rizikové těhotenství a welness fakt nejde dohromady. Teda pokud nemáš neschopenku jen kvůli tomu, že se ti do práce nechce… ![]()
@chaela díky myslela jsem si to
@Kaci89 do wellness bych s mými problémy nešla, jen ta představa vypadnout po takové době na dva dny do přírody i kdybych měla sedět jen venku na terase byla pro mě dost lákavá
@Janli doma i na neschopence stále na dálku pracuji, ale jo díky za souzení, to jde lehce
No ono jde na pár dní změnit místo, co máš napsaný v té neschopence, ale pochybuju, že ti to dr zmeni, když to místo bude nějaký hotel apod. Tchýně si takhle běžně nechává přepisovat místo, ale obe meni to akorát t bytu ve městě na dům za městem. A dr ji to změní pouze když marodila třeba se zlomenou rukou. Když byla na ATB a měla ležet a léčit se, tak ji to změnit nechtěla.
@Misa922 píše:
@Janli doma i na neschopence stále na dálku pracuji, ale jo díky za souzení, to jde lehce
Já tě nesoudím. Ale zaráží mě, že chceš na welness nebo někam cestovat s rizikovým těhotenstvím. A ruku na srdce, ona je dneska každá druhá nechopenka v těhotenství jen kvůli tomu, že mamina má těžkou práci nebo se nechce stresovat.
@chaela jojo, to dává smysl. Já si to také myslím, že ta možnost pro mě neexistuje, navíc určitě bych se nerada chovala nějak nezodpovědně vůči mimi. Jen jak bydlím ve městě zavřená v bytě, tak je to takhle s příchodem jara a léta taková těžká představa
Mě by spíš ani na to se ptát, protože je mi jasný, že to nejde ![]()
@Misa922 píše:
Bohužel jsem kvůli rizikovému těhotenství v pracovní neschopnosti a trochu se obávám, že mě lékařka nepustí do práce až do konce. Máme ale na jaro s manželem zamluvený a zaplacený wellness víkend, kam bych se hrozně ráda jela odreagovat, když tedy zdravotní stav zrovna dovolí. Existuje nějaká možnost, že lékaři takový pobyt mimo domov povolí?Příspěvek upraven 09.03.20 v 10:53
Kéž by ti tak přišla kontrola ![]()
@Misa922 tak se zkus s doktorkou domluvit na dalších vychazkach, pokud to zdravotní stav dovoluje. Nevím, jak a proč máš rizikove, někdy je třeba fakt ležet, jindy stačí se jen šetřit. A nekdy je to uplne jedno.
@Bubla Bůčková není problém, ať klidně přijde, jsem stále doma a nic zakázaného opravdu nedělám a dělat nehodlám
tu zlost si prosím schovejte jinam, slušně jsem se zeptala a nevíte o tom nic. Děkuji
Tak pokud to nechceš riskovat tak bych zkusila jen přehodit termín na později, určitě bych to nenechala propadnout, pokud se těšíš.