Neschopenka co a jak?

232
21.7.16 20:01

Neschopenka co a jak?

Ahooj Holky,
Chci se zeptat jestli někdo neřešil podobnou situaci.

Chtěli bychom s manželem miminko, jen vím že bych musela ihned po zjištění že mimčo čekáme na neschopenku (v práci zvedám těžké věci). Jelikož máme úvěr bojím se že bychom nevycházeli s penězi (na výbavičku a pod. našetřeno máme). Úvěr máme ještě na 3 roky ale čekat už nechceme.

Proto bych se chtěla zeptat kolik peněz (popřípadě jak moc se to liší od Vašich výplat) máte na neschpence a kdy Vám peníze chodí?? :)

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9022
21.7.16 20:04

@michaelatou : na neschopenku nemusíš, zaměstnavatel Ti jako těhotné musí uzpůsobit podmínky práce a Tvoje výplata se nezmění. Pokud zaměstnavatel není schopen, pak je to překážka ze strany zaměstnavatele a jsi doma za 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
21.7.16 20:15

Opravdu? To by bylo skvělé :).Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
21.7.16 20:16

Chodí jak kdy, od 10.dne do cca 25.Rozdíl dělá asi 5000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
21.7.16 20:18

@michaelatou
já byla na neschopence kvůli úrazu…peníze čekej nejdříve za 2 měsíce, jak moc to bude znát na tvé výplatě těžko říct :) já v té době vydělávala 12 000 a přišlo mi tuším víc než půlka mzdy… na internetu určitě najdeš přesný výpočet částky (minima co platí)
Jinak zaměstnavatel Ti opravdu musí přizpůsobit pracovní podmínky, bud ubrat těžkou práci nebo tě přesunout na jinou pozici ( stejně placenou) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
21.7.16 20:21
@morinka7 píše:
@michaelatou
já byla na neschopence kvůli úrazu…peníze čekej nejdříve za 2 měsíce, jak moc to bude znát na tvé výplatě těžko říct :) já v té době vydělávala 12 000 a přišlo mi tuším víc než půlka mzdy… na internetu určitě najdeš přesný výpočet částky (minima co platí)
Jinak zaměstnavatel Ti opravdu musí přizpůsobit pracovní podmínky, bud ubrat těžkou práci nebo tě přesunout na jinou pozici ( stejně placenou) :lol:

Dá se říct že pro mě zaměstnavatel nemá jinou práci. Jsem státní zaměstnanec (kuchařka) :) Moc děkuji posunulo mě to opět trochu dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.7.16 21:04

@michaelatou nu,tak to nevim, u nas tehotne kucharky sly na vydej, tahani tezkych veci za ne delaly jine (ci skolnik),takze nevim nevim. Ono s tim prerazenim a plnou nahradou je to sice pekne, ale zatim jsem se spise setkala s tim, ze to zamestnavatel zvladl nejak osulit,tzn.neco nabidl, aby byl z obliga a holky sly pak na PN. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
21.7.16 21:27

@nelamh na výdej máme paní se sanitárním kurzem, popřípadě sestřičky:). Každopádně časem uvidím co a jak 8) děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.16 21:28

@michaelatou Já jsem od začátku těhu. na neschopence, teď 27tt. a mám asi o pět tisíc míň :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.7.16 21:29

@michaelatou jj,u nas na to taky byli jini… Ale urcite to zkuste a nenechte se odbyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
21.7.16 21:51

Přeřadit na jinou pozici, za stejný plat. POkud není, za 100% být doma. Určitě ne neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
22.7.16 09:12

Holky děkuji :) Uvidíme jak to dopadne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí