Neschopenka na úřad práce

Anonymní
7.2.22 12:26

Neschopenka na úřad práce

Ahoj, potřebovala bych poradit, dnes jsem dostala neschopenku od své lékařky, ale jsem registrovaná na úřadu práce, potřebovala bych poradit, jestli stačí na úřad práce poslat neschopenku od lékařky, nebo se musí vyplňovat nějaký speciální formulář, neví prosím někdo? A taky chtějí informovat od 3 dnů od vydání neschopenky, stačí jen napsat e-mail, že jsem v pracovní neschopnosti? Předem děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19984
7.2.22 12:34

A nebo tam zavolat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
7.2.22 12:41

Tak moje doktorka posílá neschopenku elektronicky, když jsem jsem byla na ÚP, tak jim to tam poslala doktorka a já jsem jen do tří dnů od vydání neschopenky, písemně oznámila, že jsem v pracovní neschopnosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
7.2.22 12:43

U nás říkají pacienti, že musí donést osobně tu neschopenku. Pokud jsi v izolaci nebo karanténě, případně čekáš na výsledek PCR, tak zavolej na úřad a řekni jim to, určitě tam nebudeš muset jít. Stejně jsi povinna jim ihned oznámit, že jsi v pracovní neschopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
7.2.22 12:44
@Kyle píše:
Tak moje doktorka posílá neschopenku elektronicky, když jsem jsem byla na ÚP, tak jim to tam poslala doktorka a já jsem jen do tří dnů od vydání neschopenky, písemně oznámila, že jsem v pracovní neschopnosti. :)

tak neschopenka na úřad práce není elektronická. To by jedině musela poslat mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
7.2.22 12:49

@Lucka1111 Na ÚP určitě není povinnost donést neschopenku osobně, může se poslat nebo donést osobně. A oznámit pracovní neschopnost je 3 dny od vydání neschopenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
7.2.22 12:52
@Kyle píše:
@Lucka1111 Na ÚP určitě není povinnost donést neschopenku osobně, může se poslat nebo donést osobně. A oznámit pracovní neschopnost je 3 dny od vydání neschopenky.

já na úřadu práce nikdy nebyla, já ty neschopenky jen občas vystavuji. A co lidi říkají, tak prý to chtějí osobně. Nevím co je na tom pravda. Elektronická neschopenka na úřad práce neexistuje, já to mailem nikam neposílám, protože na to nemám čas. Takže pacienti si to tam musí doručit sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.2.22 13:06
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, dnes jsem dostala neschopenku od své lékařky, ale jsem registrovaná na úřadu práce, potřebovala bych poradit, jestli stačí na úřad práce poslat neschopenku od lékařky, nebo se musí vyplňovat nějaký speciální formulář, neví prosím někdo? A taky chtějí informovat od 3 dnů od vydání neschopenky, stačí jen napsat e-mail, že jsem v pracovní neschopnosti? Předem děkuji za odpovědi.

Mají na to vlastní formulář dle vyhlášky č. 346/2017 Sb.
 https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-346

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.23 00:30

Nevíte někdo jestli vycházky platí jako při zaměstnání, že nejdéle na 6 hodin? V nemocnici se s takovým potvrzením ještě nesetkali tak mi tam nic nevyplnili a mám si to tam kdyžtak doplnit :D jsem po operaci a minimálně 3 měsíce budu stejně mimo

• Citovat
  • Upravit
1018
14.11.23 22:39

Ahojky, prosím o radu…byla jsem rok na neschopence, a tím, že jsem žádala o důchod, bohužel mi nebyl o pár procent uznán :roll: chtela bych znovu zažádat

poté jsem šla na úřad práce a pobírala podporu.
Našla jsem si práci, ale teď po dvou měsících prostě musím ukončit a nemůžu dělat skoro nic, dlouhodobě stát, sedět, něco tahat atd je to strašně náročné a bolestivé. Paní doktorka mi i na úřad práce napsala, že nejsem schopná momentálně teď jít někam do práce. Čekají mě další vyšetření, ale z čeho člověk má žít? Když nemůže pořádne dělat :?
Moje otázka zní, pro dlouhodobe nemocné lidi, kterým skončí neschopenka a inv. duchod neschválí, co Pak takové lidi mají za možnosti? Je možné jit znovu na neschopenku? Nebo člověk musí mít oddelane dny, aby znovu mu byla neschopnost dána? Počítá se i to když je tedy na pracaku a bere podporu?
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
14.11.23 22:43
@Míša 7 píše:
Ahojky, prosím o radu…byla jsem rok na neschopence, a tím, že jsem žádala o důchod, bohužel mi nebyl o pár procent uznán :roll: chtela bych znovu zažádatpoté jsem šla na úřad práce a pobírala podporu.
Našla jsem si práci, ale teď po dvou měsících prostě musím ukončit a nemůžu dělat skoro nic, dlouhodobě stát, sedět, něco tahat atd je to strašně náročné a bolestivé. Paní doktorka mi i na úřad práce napsala, že nejsem schopná momentálně teď jít někam do práce. Čekají mě další vyšetření, ale z čeho člověk má žít? Když nemůže pořádne dělat :?
Moje otázka zní, pro dlouhodobe nemocné lidi, kterým skončí neschopenka a inv. duchod neschválí, co Pak takové lidi mají za možnosti? Je možné jit znovu na neschopenku? Nebo člověk musí mít oddelane dny, aby znovu mu byla neschopnost dána? Počítá se i to když je tedy na pracaku a bere podporu?
Děkuji moc

běž se poinformovat na Úřad práce, a také na sociálku, zda máš nárok na nějakou podporu, hmotnou nouzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 08:56

Mám dotaz neví někdo jak je to s kontrolou z úp na neschopence? Mám vycházky které dodržuji. Kamarádka mi říkala že žádná kontrola nechodí. Když neberu žádnou podporu.

• Citovat
  • Upravit
15113
6.5.24 09:08
@Anonymní píše: Více

Přijít může i když nemáš podporu, nejspíš chodí málokdy, já bych se na to ale raději nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.24 09:23

Ale chodi kontrola - u me napochifovaly baby skoro na zac. neschopenky, taky podporu neberu…ale bylo krasne, jaro a pracak mamadi 1 km daleki, tak si udelaly ty luzy holt prochazku :cert:

• Citovat
  • Upravit
15585
6.5.24 09:28

Nespletla ses trošku? Lůza je tady úplně někdo jinej, než kontrola. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie