Neschopenka před otěhotnením?

217
22.9.15 21:03

Neschopenka před otěhotnením?

Zdravím. Mám takový dotaz - kamarádka už tak 5× samovolně potratila, má stresové zaměstnání,24h dlouhé služby, lékař tvrdí že musí hned po otěhotnění na rizikové těhotenství. Můj dotaz zní - je možné aby ji MUDr dal neschopenku ještě před otěhotněním? Aby byla v klidu už na samotné otěhotnění? Já si teda myslím že to nejde ale třeba máte zkusšenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
22.9.15 21:05

@tattianka A co by jako mělo být důvodem k neschopence? Pokud klid na otěhotnění, tak to fakt nejde, to jsi mě docela pobavila.
Ale možná nějaká psychická porucha související se stresem by důvodem pro neschopenku být mohla.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
22.9.15 21:06

Je možný, aby jí dal neschopenku. Ale byla kamarádka na vyšetřeních v CAR, proč k potratům dochází? Tohle už bude mít nějakou příčinu a bez jejího řešení nepomůže ani neschopenka.

• Citovat
  • Upravit
1017
22.9.15 21:06
@tattianka píše:
Zdravím. Mám takový dotaz - kamarádka už tak 5× samovolně potratila, má stresové zaměstnání,24h dlouhé služby, lékař tvrdí že musí hned po otěhotnění na rizikové těhotenství. Můj dotaz zní - je možné aby ji MUDr dal neschopenku ještě před otěhotněním? Aby byla v klidu už na samotné otěhotnění? Já si teda myslím že to nejde ale třeba máte zkusšenosti :-)

No jestli pozná, kdy otěhotní, tak ať se s lékařem domluví. Já těhotněla třikrát a teda jestli budu těhotnět zrovna v dubnu nebo až v červnu, tak to jsem nevěděla. Na dotaz - ne, možné to není, vypisuje se diagnóza. Soulož není diagnóza, takže jedině se domluvit a napsat to na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
22.9.15 21:09

Já si taky myslím že to nejde, tak asi nejsem jediná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
22.9.15 21:14

@tattianka no hele já vždy věděla kdy otěhotním (vždy na poprvé) a brala jsem si dovolenou na prvních 14 dní a pak jsem díky HCG v krvi šla na neschopenku - potratila jsem 4×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
22.9.15 21:17

@tattianka má kamarádka veškerá vyšetření? Má už děti? Bavil se s ní někdo o IVF s PGS případně s PGD? V jakém týdnu potrácí? Vyvíjí se plod vždy normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
22.9.15 21:20
@tattianka píše:
Já si taky myslím že to nejde, tak asi nejsem jediná :-)

hele ono by i třebas šlo se domluvit s dr na virózu - ale musela by vědět kdy otěhotní.. Já mám dr skvělou, ví že nemarodím, jen prostě když jsem těhule, tak jsem doma a chápe to. Ale vždy jsem chodila až po potvrzení těhotenství z krve :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí