Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. Mám takový dotaz - kamarádka už tak 5× samovolně potratila, má stresové zaměstnání,24h dlouhé služby, lékař tvrdí že musí hned po otěhotnění na rizikové těhotenství. Můj dotaz zní - je možné aby ji MUDr dal neschopenku ještě před otěhotněním? Aby byla v klidu už na samotné otěhotnění? Já si teda myslím že to nejde ale třeba máte zkusšenosti ![]()
@tattianka A co by jako mělo být důvodem k neschopence? Pokud klid na otěhotnění, tak to fakt nejde, to jsi mě docela pobavila.
Ale možná nějaká psychická porucha související se stresem by důvodem pro neschopenku být mohla.
Je možný, aby jí dal neschopenku. Ale byla kamarádka na vyšetřeních v CAR, proč k potratům dochází? Tohle už bude mít nějakou příčinu a bez jejího řešení nepomůže ani neschopenka.
@tattianka píše:
Zdravím. Mám takový dotaz - kamarádka už tak 5× samovolně potratila, má stresové zaměstnání,24h dlouhé služby, lékař tvrdí že musí hned po otěhotnění na rizikové těhotenství. Můj dotaz zní - je možné aby ji MUDr dal neschopenku ještě před otěhotněním? Aby byla v klidu už na samotné otěhotnění? Já si teda myslím že to nejde ale třeba máte zkusšenosti
No jestli pozná, kdy otěhotní, tak ať se s lékařem domluví. Já těhotněla třikrát a teda jestli budu těhotnět zrovna v dubnu nebo až v červnu, tak to jsem nevěděla. Na dotaz - ne, možné to není, vypisuje se diagnóza. Soulož není diagnóza, takže jedině se domluvit a napsat to na něco jiného.
@tattianka no hele já vždy věděla kdy otěhotním (vždy na poprvé) a brala jsem si dovolenou na prvních 14 dní a pak jsem díky HCG v krvi šla na neschopenku - potratila jsem 4×
@tattianka má kamarádka veškerá vyšetření? Má už děti? Bavil se s ní někdo o IVF s PGS případně s PGD? V jakém týdnu potrácí? Vyvíjí se plod vždy normálně?
@tattianka píše:
Já si taky myslím že to nejde, tak asi nejsem jediná
hele ono by i třebas šlo se domluvit s dr na virózu - ale musela by vědět kdy otěhotní.. Já mám dr skvělou, ví že nemarodím, jen prostě když jsem těhule, tak jsem doma a chápe to. Ale vždy jsem chodila až po potvrzení těhotenství z krve ![]()