Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem na zacatku 26 tt..jak jste citili pohyby? ja teda nic moc…jen tak dole obcas v podbrisku
![]()
Ahoj, já cítím pohyby pořád, hlavně teda večer a to jsou třeba kopance i do žeber. Jsem ve 27 tt. Ale moje kamarádka zas necítila malou celé těhotenství a narodila se jí zdravá holčička. Důležité je co ti řekne lékař ale byla bych v klidu. Někdo prostě cítí pohyby méně nebo s jinou intenzitou
![]()
Ruzne, ja cele tehotenstvi nemela zadne velke vlneni ani identifikovatelne rany do zeber apod, co nekdo popisujde, spis tlaky…zalezi, jak je mimco otocene. Ale po 28. tydnu bys je uz mela citit opravdu pravidelne a v kazdem pripade pokud bys mela pochybnosti, je lepsi se nechat zkontrolovat
Jdu na kontrolu za tyden,,jko pohyby citim..sem tam ale jen v podbrisku..zadne okolo pupiku apod…
@lensom jak kdy - dle natočení prcka.. pokud cítíš jen málo, může být otočený k páteři a pod..
Ty silnější okolo pupíku přijdou později, ještě budeš na tohle „šimrání“ vzpomínat:) A pokud jsi prvorodička, tak je to normální..
@lensom taky záleží na umístění placenty. Já ji mám třeba na přední stěně, takže pohyby kolem pupíku necítím vůbec. Ze začátku jen v podbřišku a od nějakýho 28tt nahoře u žeber, někdy na boku.