Neschopenka při mateřské?

160
18.4.08 09:46

Neschopenka při mateřské?

Ahoj, jak je to s nemocí,když si maminka na MD přivydělává? Nechává se vystavit neschopenka? To pak běží současně mateřská a nemocenská?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6512
18.4.08 10:11

Kdyz jsem nastupovala na materskou, tak mi dr. musel neschopenku ukoncit… Tak predpokladam, ze to nejde oboji zaroven. Ale treba budou vedet ostatni holky vic… :nevim: Sorry, moc jsem ti neporadila :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
18.4.08 10:56

Já si taky myslím, že to nejde souběžně, protože to je vlastně z jednoho zdroje peněz, možná to jde u rodičáku, ale fakt nevím…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
18.4.08 11:39

v určitých případech to jde. kamarádka byla vážně nemocná a přerušili jí MD a dostávala nemocenskou. Byl to ale moc komplikovaný případ a sociálka to řešila půl roku. u tebe to asi je něco jiného, obávám se, že to ale nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.4.08 11:49

A při rodičáku už to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
18.4.08 12:03

Já jsem myslela, že při mateřské se nemůže přivydělávat, ale při rodičáku už jo. Tak to jsem z toho jelen. Ale souběžně to určitě nejde - neschopenka a mateřská, to mi tu na úřadě říkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
18.4.08 12:28

Při rodičáku jsem nárok na neschopenku měla. Byla jsem zaměstnaná na plný úvazek u původního zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.4.08 12:36

Díky Baghiro,až budu žádat o rodičák,tak se ještě ujistim.Zaměstnavatel po mě chce,abych nastoupila na částečný úvazek co nejdřív- jinak mi nějaká ženská,co se mi tam právě rozvaluje,ob:,–(í místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.08 19:24

Ahoj,
pokud při pobírání rodičovského příspěvku pracuješ, třeba i jen na částečný úvazek, máš nárok na neschopenku a pobíráš pak po tu dobu RP i nemocenskou.
ALE POZOR! V současné době jsi první tři dny nemoci doma úplně bez peněz a i další dny se krátí, takže takové klasické marodění na 1 týden je pak sakra znát na výplatnici. :-( Vyzkoušeno v praxi.

Bára

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat