Neschopenka - trochu v tom plavu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neschopenka - trochu v tom plavu
Otehotnelaa jsem a v praci mam pracovat uz jen dva mesice, nez mi skonci smlouva na dobu urcitou, kterou mi neprodlouzi. sem v 9 tt a trpim celodennimi nevolnostmi. Dostala jsem neschopenku a s ni sem sla k zamestnavateli s tim, ze mi pak da doktor papir na penize. Nikdy pred tim jsem neschopenku nemela tak nevim jak to chodi. Ke konci mesice tedy dostanu papir na penize a ten mam dat rediteli a nebo do uctarny? A kdyz uz budu mit neschopenku i po skonceni pracovni smlouvy, kam ty papiry na penize pak budu nosit? Porad k tomu zamestnavateli i kdyz tam uz nebudu pracovat? Predem dekuji za odpovedi. V tomhle odst plavu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dekuji za tvuj prispevek, mam podobny problem a ve ctvrtek mam cestu do mesta, kde mam urady na ultrazvuk. Ja jsem tedy jiz ve 23tt a smlouva mi konci za mesic, tedy cca mesic pred nastupem na materskou. Nekolik dni jsem jiz na rizikovem a take resim stejny problem. Budu sledovat tuto konverzaci ale popripade sem pak napisu co jsem se dozvedela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím Vás, já jsem teď ukončila nechopenku a už jsem na mateřské, každý měsíc Vám bude lékař dávat lístek na peníze který budete nosit do práce, myslím si že i když skončí smlouva, já to tak měla u první že mě propustily a přesto jsem dál nosila lístek na peníze do práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, já jsem sice v práci stále zaměstnaná, ale na nemocenskou jsem odcházela rozhádana, tak jsem si papír posílala sama na ossz. je to jistota, že ti peníze příjdou brzo a že je lístek skutečně podaný. http://www.cssz.cz/…-pracoviste/ tady budou adresi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nastupuješ, dáš papír na peníze na učtarnu(oni to přeposílají na OSSZ), pak po 14 dnech další papír na peníze a pak klasicky jednou měsíčně. I když ti skončí prac. poměr, tak chodíš odnášet lístek na peníze do firmy, jelikož budeš v ochranné lhůtě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra.a.cvrček
teeda, pokud to jde tak ze si to muzu posilat sama, bude lepsi nez tam chodit, taky na me nejsou zrovna „prijemny“ a chodit tam i po prac. pomeru se mi zrovna dvakrat nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domluv se s ucetni, jestli ti listky na penize bude posilat na urad. Po prvnim listku na penize, ktery mi neodevzdali na ossz, si je kazdy mesic posilam sama! Ucetni by o tom ale mela vedet. Udelam kopii a poslu doporucene na urad, pod ktery patrim. Musis si jeste zjistit, pod kterou pobocku patris- bud na infolince (odpovi tam na vsechny dotazy) nebo osobne na socce. Od te doby co listky posilam sama (2×) nebyl zadny zadrhel. Je to rychlejsi a vis, zes ho poslala. Kdyby byl nejaky problem, na te infolince i reknou, jestli listek dorazil, pripadne i kdy byly penize poslany na ucet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem kdybych se spolehala na zamestnavatele (personalni a ucetni), tak jeste doted nemam penize za duben. Diky infolince jsem vse zjistila, doposlala vsechny listky znovu sama a vsechny penize mi za tyden prisly - i ty zpetne. Ucetni mi vylozene rekla, ze po mne nechce ani kopie, tak je schranuju jen pro sebe, kdyby nahodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarlaNim Jo jak píšou holky, první lístek že jsi na nemocenskou nastoupila dáš do práce a pak je to na tobě. ale musíš to posílat na tu správu, pod kterou spadá tvůj zamestnavatel!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně to tam můžes odnést i osobně. Já vždy, když jdu od lékaře, tak to tam rovnou hodim a do týdne mám peníze na účtě. Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně nezapomenout donést papír na peníze po 14 dnech, kdy už neplatí zaměstnavatel, ale OSSZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nastupuju na neschopenku za 14 dní, kdy mi taky končí smlouva v práci a díky za tipy. Radši si to budu posílat sama, když to tak čtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikeyla Takže když nastupuju na neschopenku 30.července (prac. poměr mi končí 31.) Tak dám první lístek na peníze na konci července zaměstnavateli a pak si mám od lékaře vyžádat další za 14 dní pro sociálku? Začínám v tom mít bordel, myslela jsem, že další papír na peníze dám až na konci srpna na sociálku..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyslíková prvně u Dr. dostaneš nemocenský lístek, jeden si necháš a jeden dáš do práce, a pak vždy posledního ti dá Dr. jiný papír, musíš si o něj říct a ten budeš posílat. Třeba ti i sestřička poradí který je který
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyslíková píše:
@Nikeyla Takže když nastupuju na neschopenku 30.července (prac. poměr mi končí 31.) Tak dám první lístek na peníze na konci července zaměstnavateli a pak si mám od lékaře vyžádat další za 14 dní pro sociálku? Začínám v tom mít bordel, myslela jsem, že další papír na peníze dám až na konci srpna na sociálku..![]()
nastup 14. nebo 15., jinak budeš 14 dní doma zadarmo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit