Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, chci se zeptat, od 5.6.jsem na neschopence, tu jsem taky ten den odevzdala zaměstnavateli(modrá a červená část a chci se zeptat, papír na peníze tam mam odnést, až 27.6.,ale, jak je to pak další měsíc, až budu mít další papír na peníze, tak to už můžu sama odnést na sociálku, nebo furt do práce(Zaměstnavatel platí jen 14dní a pak socka),tak právě nevim…
@Tereza Z můžeš to zasílat na sociálku sama ale zaměstnavateli musíš donést alespoň kopii
Já jsem lístek na peníze nosila každý měsíc zaměstnavateli. Ale je to už přes 2 roky, tak nevím, jestli se něco neměnilo..
@Tereza Z
nosím jej do práce, postarají se, aby ve správné chvíli odešel, kam měl.
Ja ho taky nosila na konci kazdeho mesice zamestnavateli
dal jsem se o to nestarala, ale je to taky uz dva roky ![]()
Fakt? Takže raději furt do práce. No já jen, že když to pak už v práci jakoby neplatí, tak, aby neměli keci, že to tam nosim a šéfová tam kvůli tomu musela jezdit
Já v prvním těhu taky jsem ho tam nosila, je to taky 3roky zpět, tak snad je to stejný…
Můžeš si posílat sama. Já nosím do práce a peníze mi chodí s měsíčním zpožděním - než to dojde účetní a ta než to pošle na socku.
@Tereza Z u mě v práci to posílají poštou. opravdu to tam chtějí. když ti ten papír bude sestra dávat, řekne ti zaměstnavateli. Musejí to mít, čekají tě vůči zaměstnavateli i další povinnosti na MD.
Dává se zaměstnavateli. Jestli si to chceš nosit na socku sama, tak s tím zaměstnavatel musí souhlasit a stejně mu musíš zasílat kopii. Jinak lístek na peníze dostáváš každý měsíc nový
Nosím zaměstnavateli. a lístek na peníze by se tam měl odevzdávat maximálně 2 dny před koncem měsíce, jelikož správně by to doktor neměl ani dřív vystavit
@Tereza Z píše:
Fakt? Takže raději furt do práce. No já jen, že když to pak už v práci jakoby neplatí, tak, aby neměli keci, že to tam nosim a šéfová tam kvůli tomu musela jezdit
Ja sla vzdycky z poradny a frkla jsem to do prace a sla jsem domu, o vic jsem se nestarala a penize jsou od zacatku vzdy presne 10teho v mesici na ucte
mela jsem taky neschopenku od zacatku tehu
@Tereza Z píše:
Holky, chci se zeptat, od 5.6.jsem na neschopence, tu jsem taky ten den odevzdala zaměstnavateli(modrá a červená část a chci se zeptat, papír na peníze tam mam odnést, až 27.6.,ale, jak je to pak další měsíc, až budu mít další papír na peníze, tak to už můžu sama odnést na sociálku, nebo furt do práce(Zaměstnavatel platí jen 14dní a pak socka),tak právě nevim…
Budeš mít nejen k 27.6., ale i k 30.6. a potom až ke keždému poslednímu dni v měsíci a nakonec ukončení. Lístek k 27.6. přijde zaměstnavateli určitě - bude k němu přidávat přílohu a odešle sociálce. Dále již sociálka vyplácí stále ze stejného základu, takže můžeš odesílat přímo, ale pro evidenci je dobré se alespoň zastavit v práci a lístek jim dát k nahlédnutí. S ukončením určitě do práce. A nezapomeň všechny lístky podepsat a vykřížkovat požadovaný údaj o pobírání důchodu, nebo ti to budou vracet a peněz se dočkáš bůhvíkdy.
@Tereza Z můžeš zasílát/nosit na socku sama, ale zaměstnavateli kopii a nebo zaměstnavateli a ten to pošle. Je to na domluvě.