Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, myslíte že se rozestoupí každé ženě pánev kvůli porodu, nebo jen těm, kdo ji mají nedostatečně širokou? Nezaznamenala jsem žádné bolesti jak všude čtu, když se pánev rozestupuje… Je to rozestoupení nevratné?…Jde mi o to, zda se někdy dostanu do svých starých kalhot, které mi byly přesně na tělo… Nechci se loučit s půlkou šatníku :/
Jsem úzká a nerozestoupila se vůbec
děti byly velké a rozené přirozeně.
Povolí každá pánev, alespoň trochu… na kostrách jde jasně poznat, zda žena rodila…ono ti povolí tzv stydká spona, vazivové spojení stydkých kostí…a jinak to, zda se pak vejdeš do stejných kalhot je prostě individuální…
@Marky983 kamarádka teď čeká druhé, to první bylo bez bolestí, a u toho druhého má teď měsíc před termínem porodu dost velké bolesti. Jinak myslím si taky, že je individuální, mám kolegyni, která před porody měla tak nějak normální postavu, ani silná ani hubená a dneska je z ní taková vyžle až to není skoro hezké.
@Marky983 u prvního porodu jsem žádnou bolest nepozorovala a brzo po porodu jsem oblékla kalhoty co jsem už před těhotenstvím neoblékla. U druhého jsem stydkou sponu před porodem cítila a už opět obleču v pohodě kalhoty. Po prvním porodu jsem byla hubenější než před těhotenstvím. Teď nevím, ale už moc kg navíc mít nebudu.
Ja u prvniho tehu naprosto v pohode a u druhyho jsem myslela, ze od 7 mesice umru. Nakonec dobre, ze se panev roztahla jinak bych malou neporodila, sla celni polohou.