Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, co komu zabírá na ranní nevolnost???
No ja mela nevolnosti silene, zvraceni celodenni a nepomahalo nic, v obou twhotenstvich jsen behem prvniho trimestru zhubla 6 kg. Co pomahalo aspon trosicku byla ledova cola nebo nealko pivo po lzickach a neco cucat treba bompary a lezet.
Na zvraceni nic moc… Trochu studene vody po malych douscich. Mne zhorsovalo zvraceni, kdyz jsem se vecer napila mlika. Dobre bylo dat si jeste v posteli par piskotu, bebe susenku apod. A dychat z hluboka a soustredit se.
Ale mnohdy to bylo jedno, letelo vsechno. Tak jsem alespon doplnovala mineraly z vincentky, sklenici denne.
Nic.. Zvracela jsem po vsem
trochu pomaha vychlazena voda nebo ta cola.. Ale stejne jsem zvracela ve dne v noci. Nejhorsi to bylo vecer
a rano jsem nemohla vstat z postele na lacno. Takze susenky, piskoty, ovoce jeste v posteli.
Taky jsem si užila celodenní pocit na zvraceni asi 2mesice..
Me pomahalo trošku ihned se najíst po probuzeni, nikdy nemít prázdný žaludek, studena coca cola-trosku, kuřecí a hovězí vyvary a zazvorovy lízátka z lékárny pro tehule…
Vydrz ![]()
Nic mi nepomáhalo, zvracela jsem do 5 měsíce skoro celodenně, xkrát…prostě přetrpět ![]()
Holky já už skoro 4 měsíce pořád ve dne v noci, ani ta blbá cola nepomáhá…
![]()
@nevernamrcha
Vydrzet, pokud by dochazelo k velkym ubytkum vahy a ty bys nemohla udrzet nic v sobe, tj. nemela bys dostatek zivin pro sebe ani pro dite, pak by to resil gynekolog.
Jinak vydrzet, ja do 20tt nedelala nic jineho, nez zvracela.
Uvidis, prejde to.
Stoprocentně jenom čípky Torecan (předepíše gynekolog - pokud zvracíš už čtyři měsíce, tak už by to gynekolog měl řešit), jinak pomáhá zázvor - lízátka z lékárny nebo hodně vychlazený čaj, obecně ledové tekutiny, někomu zabírají pastilky Rennie (mě ne, ale baštila jsem je ke konci těhotenství na pálení žáhy).
U me pomohl ráno banán
ikdyz me to natahovalo absolutne jsem neměla chuť donutila jsem se ho sníst. A pak taky homeopatika coculine a nux vomica. Přeju ať nevolnosti brzo přejdou je to děs ![]()
Malé porce nedráždivého jídla, toast, rohlík… prostě lehké jídlo a pomalu a hodně kousat. Zabralo mi to hned jak jsem upravila stravu, jinak mi bylo stále hodně zle a po všem.
Ahoj
já zvracela tak asi do poloviny 5. měsíce celodenně a pak až do konce 7.měsíce když jsem otevřela lednici a při nákupu v kauflandu
Ted jsem v 9.měsíci a už zvracím jen při čištění zubů
Dostala jsem od doktorky i nějaké čípky
Ahoj, ja som rano nemohla ani cistu vodu, colu, caj, nic..mohla som pit len vodu s vytlacenym citronom..trosicku a ked to ostalo dnu, zniesla som nejake pecivo so syrokremom alebo maslom..alebo ovocie..za prve 4 mesiace som zhubla 7kg, bylo mi pekne zle cele dni, ale chodila som do prace, musela som to zvladat ![]()
Já prozvracela pět měsíců, ať jsem večeřela cokoli letělo to pryč. Nakonec pomohl Birell, teda, byl poslední záchrana, protože mi ze všech tekutin bylo blbě (z vody asi nejvíc). Tak jsem dávala pár měsíců k pití jen Birella a bylo to o kapánek lepší.
@nevernamrcha píše:
Holky já už skoro 4 měsíce pořád ve dne v noci, ani ta blbá cola nepomáhá…![]()
Pokud to máš až takto, tak asi opravdu nic nepomůže. Mi pomáhalo dát si večer k posteli nějakou sušenku, rohlík a po probuzení něco málo sníst a pak prý pomáhají zázvorové lízátka pro těhotné, ty jsem koupila až ke konci tohoto období, tak nemám možnost posoudit jejich účinnost. ![]()