Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer, mám dotaz. Jsem na neschopence kterou mi vystavoval gynekolog. Teď je to 14dní, neschopenku mám zatím na neurčito. Dnes jsem byla navštívit holky v práci a vybalily na mě že budu potřebovat do konce měsíce “lístek na peníze” abych vůbec nějaké peníze dostala. Koukala jsem jako blázen. Nikdy jsem na neschopence víc jak 14dní nebyla a tohle slyším poprvé. Navíc mi doktor nic takového nezmínil. Neposílá to náhodou dnes už doktor elektronicky rovnou s tou neschopenkou? Vůbec bych jinak netušila že mám pro něco takovýho jít žádat.
Děkuji
@Nico12 píše:
Hezký večer, mám dotaz. Jsem na neschopence kterou mi vystavoval gynekolog. Teď je to 14dní, neschopenku mám zatím na neurčito. Dnes jsem byla navštívit holky v práci a vybalily na mě že budu potřebovat do konce měsíce “lístek na peníze” abych vůbec nějaké peníze dostala. Koukala jsem jako blázen. Nikdy jsem na neschopence víc jak 14dní nebyla a tohle slyším poprvé. Navíc mi doktor nic takového nezmínil. Neposílá to náhodou dnes už doktor elektronicky rovnou s tou neschopenkou? Vůbec bych jinak netušila že mám pro něco takovýho jít žádat.Děkuji
Lístek na peníze ze záda na konci měsíce. Předpokládám, že i přes elektronickou nemocenskou to stále je. Nebo já aspoň před rokem a půl měla na konci měsíce zavolat, když jsem měla neschopenku, když se lámal měsíc
Ano je a posila se to elektronicky…lékař nebo možná sestřička si to určitě ohlidaji…
@Vladusxx píše:
Ano je a posila se to elektronicky…lékař nebo možná sestřička si to určitě ohlidaji…
No, na to bych tak úplně nespolehala a ke konci mesice je o to pozadala.
@Vladusxx píše:
Na ohlídání bych se nespoléhala, raději si zakladatelko zavolej. Ale posílá se to elektronicky. Je to prohlášení, že ti neschopenka trvá a mají se ti zaplatit peníze za uplynulý měsíc. Jinak by ti přišlo vše najednou až při ukončení neschopenky.
Já když nastupovala minulý rok na PN tak mi sestra říkala ať zavolám za 14 dní od začátku, a pak vždycky posledního v měsíci. Většinou už to měli poslaný ale náhoda je blbec a lepší se připomenout než to pak řešit
@Vladusxx píše:
já posílám jen když pacient přijde nebo zavolá. Lístek na peníze se posílá 1× měsíčně, nemusí to být ke konci měsíce.
@Vladusxx píše:
lístek na peníze je na vyžádání pacienta, takže je třeba se ozvat a vyžádat si ho
mmch, když zaváděli eneschopenku, s velkou pompou slibovali že „lístek na peníze“ aka administrativní nesmysl zruší, aby ubylo administrativy
joooo
zlatý voči
takže ozvat se a vyžádat si…
@Lucka1111 píše:
já posílám jen když pacient přijde nebo zavolá. Lístek na peníze se posílá 1× měsíčně, nemusí to být ke konci měsíce.
ano, určitě, mělo by to být jednou měsíčně, nemusí to být nutně konec měsíce
@Lucka1111 @Borrealis aha mě to jak praktik jak gyndar posílali automaticky…i si na gynde to sestřička psala do kalendáře že vždycky nějak k tomu datu vystavení že to bude posílat každý měsíc…
@Vladusxx píše:
@Lucka1111 @Borrealis aha mě to jak praktik jak gyndar posílali automaticky…i si na gynde to sestřička psala do kalendáře že vždycky nějak k tomu datu vystavení že to bude posílat každý měsíc…
no z toho může mít lékař celkem oplétačky, pokud to posílá bez toho aniž by o pacientovi věděl. Stát se může cokoliv, pokud dotyčný z nějakého důvodu zemře a lékař pošle lístek na peníze, tak se to vyplatí. No a pak to co bylo vyplaceno musí lékař vracet ze svého.
@Lucka1111 píše:
no z toho může mít lékař celkem oplétačky, pokud to posílá bez toho aniž by o pacientovi věděl. Stát se může cokoliv, pokud dotyčný z nějakého důvodu zemře a lékař pošle lístek na peníze, tak se to vyplatí. No a pak to co bylo vyplaceno musí lékař vracet ze svého.
samozřejmě, už doběhl soud, doktor vedl neschopenku někomu, kdo byl více než tři měsíce mrtvý, a pak platil všechny náklady, vše a ještě pokutu, vyšlo to na docela dost peněz
blbost toho doktora, samozřejmě, čistě jeho blbost, musí vědět co se děje, pokud neví, nemá informace, je povinen neschopenku ukončit a to ihned