Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@1010 píše: Více
Viď, jsem si myslela, že zrovna tahle práce, kromě toho smrádku
může být fajn. Fakt jsem netušila, že může být tak náročná a ještě se vstává příšerně brzy. Já sama práci hledám a když jsem viděla inzerát, že hledají, rozklikla jsem ho.
@Taktinevím píše: Více
Vůbec. Vstávala jsem ve tři a dost mě to zdravotně odrovnalo.
Ano, podle zakoniku prace muzes zazadat o lehci praci.ale nevim zda v kravine ti neco najdou? neco v kancelari? urcite tam taky je. realita vsak byva-ze jsou zensky proste na PN. nevycitej si to, jsou holky, ktere jsou doma hnedka a ani narocnou praci nemaji. proste jsou lini.
@Zeoli píše: Více
zase slepice ani prase nekopne těhotnou do břicha
@1010 píše: Více
Ty bláho. Tam by se zrovna nějaká automatizace hodila.
Pro znalce: za mých mladých let nebyli členové (zemědělského) družstva zaměstnanci a tedy zákoník práce byl uplatňován omezeně. Jak je to dnes?
@Luboš P píše: Více
Tak teď žádná družstva přece už nejsou. Jsou to prostě podnikatelé a dělník je zaměstnanec jako každý jiný, zákoník práce se zrovna moc nedodržuje, to si ještě sem tam v něčem někdo dovolí. Jsou i státní podniky, kde jsem byla taky chvíli zaměstnaná, ale v rostlinné. Můj ex u státního podniku pracoval taky, ale u krav. Tam to funguje naprosto šíleně, hlavně co se týká přesčasů. Stěžovat si moc člověk nemá kde, pokud začne prskat, je velmi rychle odejit. Už bych se nechala zaměstnat jako státní zaměstnanec v zemědělství jen v případě nejvyšší nouze a i tak bych váhala. Jo a ještě reakce na jiný příspěvek výš - krávy teda smrdí strašně, stačilo mi, když se jim tam polámala pračka a nosil to domů.
@Catalina123 „Tak teď žádná družstva přece už nejsou.“ Tak tady bych rozhodně nesouhlasil a klidně si dovolím odhadnout, že tak polovina půdy je obhospodařována družstvy. A většina těch lidí co na půdě hospodaří (např. traktoristé) jsou současně vlastníci, tedy byli by zaměstnáni sami u sebe. V živočišné půdě to bude asi jinak.
@Luboš P píše: Více
Máte pravdu, jsem se vyjádřila dost blbě a hodně špatně, moje chyba. Myslela jsem, že máte pocit, že funguje něco jako jzd za socíku a je tam nějaká forma dohledu státu. Většina těch družstev se přetransformovaly na běžné akciovky, ale máme tady třeba Jesenice, což je docela obří firma zapsaná jako družstvo a pár dalších, které jako družstva fungují. Ale tam pokud je vlastník zárověň zaměstnanec, tak na něj platí zákoník práce stejně jako u běžných zaměstnanců, prý si to stát hlídá, o čemž tedy já osobně dost pochybuju.