Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky jdu si pro radu, názor. Je mi 39 let, o miminko jsme se snažili s přítelem 2 roky.Ted mám 4 dny do MS a digi test mi ukázal 1-2,prouzkove testy zatím duchv cervenco jsem odeslana na kolposkopii cipku kvuli castemu krvaceni po styku..Bricho poboliva jako při MS takže počítám i s variantou biochemického těhotenství TED o co mi jde.Mam týden dovolenou, takže pokud MS nedorazí budu volat doktorce. Pracuji jako dojička krav fyzicky i psychicky náročná práce,2 směnný provoz z toho ranni vstávání ve 2:00 cca 9 hodinová směna. Mam jít rovnou na neschopenku? I když víme co služeb stát i když budu doma. Nechci být hysterka ale ten strach je šílený. Dekuji za odpovědi a pěkný den
Já měla nějaké problémy v předešlém těhotenství. Sám lékař mi říkal, že každé těhotenství je jiné, ale nemůže vyloučit, že se to nebude opakovat. Takže mi sám navrhl, že lepší bude, když nastoupím na neschopenku. Jednalo se o 2 měsíce mezi koncem RD a dalším nástupem na MD.
Takže za mě se domluv a konzultuj svůj stav s lékařem. Pokud neshledá nic rizikového, tak v práci zažádej o práci vhodnou pro těhotnou. Musí ti to přizpůsobit. Pokud takovou nebudou mít, tak budeš na 100% mzdy doma a žádné omezené vycházky neschopenkou.
Ne, na neschopenku nechoď, ale chtěj v práci přizpůsobit svoji práci pro tvůj stav, a pokud to nebude možné, jako že asi nebude, nedovedu si představit, co v kravíně může dělat za lehkou práci těhotná, tak je to překážka na straně zaměstnavatele a budeš tím pádem doma za plat jako bys pracovala. Zjisti si to. Neschopenka je kravina, ošidit se o peníze.
Jaký plat bereš, pokud můžeš odpovědět, zajímá mě to.
@verikacr píše: Více
Děkuju. A to dojíš mléko každý den, steleš, odvážíš houna, doplňuješ vodu, krmíš. Slámu taky… Nebo co se ještě v kravíně dělá? Fyzicky to musí být práce těžká. Psychicky jako že se bojíš, aby tě krávy nekoply?
Jakou školu na tohle práci musíš mít?
@Zeoli ano každý den 8dni pak 4dny volna, jen dojim 400krav za směnu, psychicky náročné v tom ze porad je to zvíře taky má svoje nálady a jedno stádo o 100 kravach nasadit dojacky 20 kusů mezi tim Vám 10 krav ty dojacky ukopnou tak vše od znova, jejich kopyta jsou ve výšce prsou a žeber, no už párkrát vyklubene prsy. A ruce pořád nahoře a zabírat sílu do zad a břicha jedná dojacka váží 3,6 kg. Skola? Jsem vyucena. pekarka 😊
@Zeoli řekla bych že psychicky spíš řeší tlak na to, aby bylo všechno hotovo včas, třeba nadřízený.. stres všechno stihnout..
Jak píšou holky, práci vhodnou pro těhotné. Proč hned řešit PN? ![]()
Já nechci být hnusná a nerozporuji, že práce je to fyzicky náročná, ale díky eMimino mám pocit, že každá práce je psychicky náročná.
To, že zakladelku donutí jít na neschopenku, aby jí nemuseli platit, je snad víc než jasné… To, že zákon mluví jinak, nikoho nezajímá. Ať to dobře dopadne…
@verikacr píše: Více
Dělala jsem ve slepičárně. Těhotné chodily na neschopenku hned. Žádný doktor tohle vůbec neřešil, zeptal se na práci a už ji psal, stačilo se zmínit o hlodavcích. Nějaké přeřazení bylo sice nabízeno (těhotná by nechodila na haly), ale zas by celý den dělala u mašiny na baliččce, přebírala vejce - hrabala se v hovnech, rozbitá vejce, hlodavci - myši i potkani byli i na té třídičce, špína a smrad.
@Catalina123 píše: Více
Tak slepice, prasata, ty smrdí děsně. Ale v kravíně je to ohledně smradu lepší.
No obdivuju, já nevím, zda bych takovou práci mohla dělat. ![]()