Neschopenku přes vikend

Anonymní
7.4.22 18:52

Neschopenku přes vikend

Jsem na neschopence a jak jsem pochopila, tak podmínky jsou jiné než bývali. Na kontrolu mám jít příští týden a víkend není placený. Potřebuji v neděli někam zajít a chci se zeptat, mám si kvůli tomu neschopenku zítra raději ukončit a nebo mě nikdo o víkendu kontrolovat nebude když víkend není placený?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18737
7.4.22 18:54
@Anonymní píše:
Jsem na neschopence a jak jsem pochopila, tak podmínky jsou jiné než bývali. Na kontrolu mám jít příští týden a víkend není placený. Potřebuji v neděli někam zajít a chci se zeptat, mám si kvůli tomu neschopenku zítra raději ukončit a nebo mě nikdo o víkendu kontrolovat nebude když víkend není placený?

Víkend placeny je od 15. Dne. Kontrola muže přijít i v neděli ve 22:00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36212
7.4.22 18:55
@Anonymní píše:

To, že není víkend placený neznamená že si můžeš jít kam chceš. Prvních 14 dni chodí na kontrolu zamestnavatel. Přeber si to jak uznáš za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
7.4.22 19:02
@JancaS84 píše:
To, že není víkend placený neznamená že si můžeš jít kam chceš. Prvních 14 dni chodí na kontrolu zamestnavatel. Přeber si to jak uznáš za vhodné.

Prvních 14 dnů může kontrolovat i zaměstnavatel. OSSZ kontroluje od prvniho dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26879
7.4.22 19:07
@Anonymní píše:

Pokud jsi zdrava, tak ji muzes v patek nechat ukoncit. Nemusis ji mit az do nedele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24787
7.4.22 19:21

Kontrola může přijít i o víkendu. Je úplně jedno, co je placené a co ne. Jednou máte nějaký režim nemocného a ten se musí dodržovat všechny dny, ne jen ty pracovní. A bylo to tak vždycky, nevím, jaké změněné podmínky máte na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.22 22:26
@lucad77 píše:
Kontrola může přijít i o víkendu. Je úplně jedno, co je placené a co ne. Jednou máte nějaký režim nemocného a ten se musí dodržovat všechny dny, ne jen ty pracovní. A bylo to tak vždycky, nevím, jaké změněné podmínky máte na mysli.

Tak ještě jinak. Když to ukončím v pátek budu moct jít bez obav o víkendu pryč a když to ukončím s datumem neděle a od pondělí budu v práci, tak mi to přijde takový divný proč by mě někdo kontroloval když to nemám zaplacený.
Jinak dříve to bylo že když jste marodil přes víkend tak ten víkend byl placený.

• Citovat
  • Upravit
77577
7.4.22 22:33
@Anonymní píše:
Tak ještě jinak. Když to ukončím v pátek budu moct jít bez obav o víkendu pryč a když to ukončím s datumem neděle a od pondělí budu v práci, tak mi to přijde takový divný proč by mě někdo kontroloval když to nemám zaplacený.
Jinak dříve to bylo že když jste marodil přes víkend tak ten víkend byl placený.

a proč to teda chceš ukončovat nedělí, když víkend není placený? to vůbec nedává smysl - tak to ukonči pátkem a běž, kam potřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.22 10:00
@stinga píše:
a proč to teda chceš ukončovat nedělí, když víkend není placený? to vůbec nedává smysl - tak to ukonči pátkem a běž, kam potřebuješ

Já nevím kdy to chci ukončit. Ještě úplně fit nejsem a doufám, že se pres víkend dolecím, ale když ne, ještě by se mi třeba pondělí hodilo. Jde o pohřeb blízkého.

• Citovat
  • Upravit
36212
8.4.22 10:39
@Anonymní píše:
Já nevím kdy to chci ukončit. Ještě úplně fit nejsem a doufám, že se pres víkend dolecím, ale když ne, ještě by se mi třeba pondělí hodilo. Jde o pohřeb blízkého.

Jo, běž nemocná mezi lidi. Bezva nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.22 11:32
@JancaS84 píše:
Jo, běž nemocná mezi lidi. Bezva nápad.

Na to se tě nikdo neptal. Neřekla jsem že mám něco, čím můžu někoho nakazit.

• Citovat
  • Upravit
24787
8.4.22 16:42
@Anonymní píše:

V tom případě to ukončete v pátek a máte klid. Ale víkend od začátku nebyl podle mě placený nikdy. Bývalo to až po 21, resp. teď po 14 dnech, kdy přestává nemocenskou vyplácet zaměstnavatel. Na pohřeb si vezměte dovolenou nebo náhradní/neplacené volno, pokud na něj nemáte nárok ze zákona, s neschopenkou byste tam stejně nemohla, ledaže byste zrovna měla v té době vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat