Neschválení ID

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
6.8.24 10:40

To je nějaký divný. Znám chlapa, co má křivou páteř, po operaci, a má ID už tolik let. Bez obtíží.
Pak jednu ženskou, co má koleno po dvou operaci, má ID 1. stupeň, kancelář, bez obtíží.

Tobě nohu operovali pětkrát nebo kolikrát, ID nemáš a máš denně bolesti. Plus si vždy makala rukama, žádný sezení u PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
6.8.24 10:44
@mado píše: Více

První je prakticky jen pro lidi s ID, druhá část se v ČR vyskytuje v tak malém počtu, že v některých oblastech není ani jeden podnik a to sezení a sledování u stroje je velmi ojedinělé včetně těch, které zpracovávají ovoce, je to naprosté sci-fi a pokud už se někde takové místo vyskytuje, je to extrémně ojedinělé.
U těchto strojů se stojí, běhá mezi několika a většinou to znamená celou směnu na nohou.
Zaměstnavatel, který by zaměstnanci pořídil židli, která ho třeba stojí peníze, když ten zaměstnanec může stát, je něco jako perpetum mobile. Hezky vycucané s prstu, ale s realitou se to neslučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
6.8.24 10:51
@Sany80s píše: Více

Co třeba šička? Ty seději a pořád je někdo shání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
6.8.24 10:52

Přesně tak, firma kde jsem dělala 11 let presla na automatizaci a vsude sebrali židle. Kde dříve delalo 5 lidí nyní dělali dva, kteří se starali i o chod strojů. Ten kdo měl jakekoliv potíže s pohybem prostě skončil. A takhle to je všude. Chráněné dilny, které tyto lehčí práce většinou vykonávají postupně ubývají. A člověk který má jakékoliv problémy se zdravím se na trhu práce hůře uplatňuje. Zaměstnavatelé chtějí zdravé lidi, ne ty, u kterých hrozí, že budou často marodit. Tak to prostě je.

• Citovat
  • Upravit
12929
6.8.24 11:00
@šklíbakočka píše: Více

Za posledních x letch jsem nezaznamenala, že by v těchto pozicích zaměstnavali někoho mimo Mongolsko, Ukrajinu a podobné státy, proto ty inzeráty neustále visí, oni musí dokázat, že sháněli, ale to je tak vše. Ono jich tudíž není tolik, jak se zdá, u nás ve městě(velkém) jsou například jen dva podniky, které tento obor nabízejí, ani v jednom u práce nesedíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
6.8.24 11:05

Projela jsem si to teď na různých pracovních stránkách a zdálo se toho dost. Ale nejsem z oboru, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.8.24 11:13
@Anonymní píše: Více

Tak se odvolej.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.8.24 11:15

Jinak moc nechápu, jak při placeni a živému 2 dětí Tě zachrání 1.ID ale budiž. Pokud pro Tebe práce není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.24 12:23
@Anonymní píše: Více

Zkuste se odvolat, mě to na odvolání vyšlo (což se většinou nestává) v rozhodnutí stálo, že mi to měl být přiznaný už první stupeň, když jsem žádala.. Kdybych se neodvolala, tak mám prd. Je mi 28 let a mám přes 7 tis. tak je to pořád lepší než nic..

• Citovat
  • Upravit
7205
6.8.24 12:42
@Pe.M.1 píše: Více

Je to spíš o štěstí než o logice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
6.8.24 12:49

My si u nás myslíme spíš, že o sympatiích, známostech či úplatcích. Odvolat se bály obě. Že by jim sebrali i tu jedničku. Nenechaly si říct, že prodělat nemůžou. Že můžou jen vydělat. Bohužel, ve spoustě věcí je život nespravedlivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21866
6.8.24 12:50

Tak nevím, zda je lepší se se dvěma detma past nebo hledat řešení.

Včera jsme jeli přes půl republiky navštívit známe, je to konec sveta, kraj, kde nic není, pohraničí. Přesto ta babička, dva roky před důchodem, má psychické i fyzické problémy, hlavně špatné nohy, je vyucena v něčem, co už ani neexistuje.
Pracuje na tkalcovském stavu ve firmě, ktera se zabývá výrobou netkanych textilií a zpracování starých látek. Ona tka umělecké originály pro dekorační účely.
Ale tak samozřejmě, když nic takového neexistuje a nic nejde, tak to nemá řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
6.8.24 12:53

Babička dva roky před důchodem je ženská v produktivním věku, ty babičko. No když nejde tohle, bude dělat dva roky něco jiného. Co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21866
6.8.24 13:00
@Pe.M.1 píše: Více

Tak je to babička, oni ji tak v rodině oslovují a mluví o ní. Ona už tam pracuje tak pět let, pořídila si menší stav i domů a zásobuje a obléká široké okolí.
Tak když se dá takové místo sehnat i v bohem zapomenutém kraji, tak jich bude nejspíš existovat víc.
Vždyť všichni ti, co je boli nohy nejsou jen IT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
6.8.24 13:05
@mado píše: Více

Tak zakladatelka evidentně řešení hledá, jinak by si sem nepsala o rady. Posudky často neodpovídají tomu jak se člověk skutečně cítí. Bere se to podle tabulky. A ve většině případů o tom rozhoduje někdo kdo toho člověka nikdy osobně neviděl. Doktor pacientovi řekne, zazadejte si o důchod, máte na to a potom sám kouká, že to nevyšlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex