Migréna -migralgin

135
5.8.24 21:39

Migréna -migralgin

Zdravim, nekolik let trpim na migreny a jedine co mi pomahalo byl Migralgin. Ten se k nam uz prestal dodavat a na Slovensku take neni. Cim jste migralgin nahradili??? Jsem docela zoufala. Zatim mam zasobu ale ta jednou taky dojde :-/ paralen, ibalginy, ataralgin, valetol atd je pro me zbytecne kupovat. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11774
5.8.24 21:51

@Rezninka Jedině tak zkusit zkombinovat acylcoffin a paralen - od každého půlku tablety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
5.8.24 21:55

Mám to stejně. Když jsem zjistila, že se přestal vyrábět Migralgin, byla jsem z toho dost v (_!_). Přesně jak píšeš, bylo to jediný, co mi zabíralo. :pocitac: Ale v lékárně mi doporučili Acifein. Má to stejný složení jako Migralgin, akorát je tam o něco míň paracetamolu. Lékárnice mi říkala, že si k tomu můžu vzít třeba půlku Paralenu, ale to nedělám.

Příspěvek upraven 05.08.24 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
5.8.24 21:59

@Rezninka Obdobné složení má Acifein (jen obsahuje 200mg paracetamolu místo 250mg).
A úplně stejné složení jako Migralgin má Thomapyrin - ten u nás nemají, ale dá se v pohodě objednat v nějaké německé lékárně (některé posílají přímo do ČR, nebo je možnost využít nějakou z těch přeposílacích služeb - např. znemecka.eu nebo mcposta.cz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
5.8.24 22:05

Zkus acifein, je to stejné nebo podobné složení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11774
5.8.24 22:07

Jen mě napadá, že možná snad něco podobného složení prodávali v Polsku v obchodech u pokladen? Jen kdyby někdo jel, tak by se mohl podívat.
Já už tam nebyla pár let, ale vím, že něco podobného tam měli, ale pro mne moc slabé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
5.8.24 22:21

Můžeš zkombinovat jeden brufen s jedním paralenem.
Pokud teda nemáš migrény několikrát do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
5.8.24 22:36

Konec migralginu jsem také těžce nesla :) ale Acifein nebo Paralen + Acylcoffin zda se nastesti funguji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
5.8.24 22:58

Ty jo, Migralgin je pro mě něco na úrovni placeba a brufenu (čili bez účinku), ani nevím, že skončil. Když ti tohle zabere na migrénu, tak to možná máš jen nějaký typ bolestí hlavy. Pokud máš fakt diagnostikovanou migrénu, proč nezkušíš třeba triptany? Mě půlka sumatriptanu zaučinkuje do 20 min, dřív jsem místo něj právě snědla (bez úspěchu) několik různých analgetik a pak další dva dny znovu, takže ve finále mi triptany přijdou zdravější vůči játrům apod. Ještě bys mohla zkusit Algifen kapky, ale ty jsou na předpis. Každopádně pokud máš migrény často, tohle to braní léků z lékarny v neomezeném množství je zlo pro játra a ledviny (a bůhvíco ještě), protože máš pocit, že to vlasntě nic není, když to není na předpis a za měsíc jsou někteří schopní toho sníst neskutečně moc - typicky má ségra, ta sní několik ibalginů a brufenů během třídenního záchvatu a většinou má víc jak jeden za měsíc a to dělá snad 15 let, k neurologovi prostě nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
5.8.24 23:26

Acifein, nebo paralen + Acylpyrin + espeesso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
6.8.24 09:14

@hopsahejsa
Taky tak, jedině triptany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.8.24 14:52

@Evkad oni maji neco podobneho. Kupovala mi to sestrenka kdyz mel migralgin behem covidu vypadek. Me to ale nepomohlo :-( ale dekuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.8.24 14:53

@Vránucha dekuji.. zkusim ten acifen.. ja do sebe nic nedostanu takze presso nepripada v uvahu 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.8.24 14:56

@hopsahejsa sumatriptam mi nepomohl.. doktor mi rikal, ze si ho mam vzit kdyz zacinam pocitovat, ze to na me jde. Jenze ja se s migrenou vzbudim v noci a uz je to v haji.. Algifen jsem mela.. jeste jsem mela i tralgit a doretu a to mi bylo silene … ja jsem na migralgin nedala dopustit… ted mam smulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.8.24 14:57

@Urubamba me malem trefilo.. bez migralginu jsem nevysla z baraku 🤣 dekuji za tip.. objednam a vyzkousim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí