Migréna -migralgin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
135
6.8.24 15:00

Moc Vam vsem dekuju… zkusim si koupit Acifen a uvidime. Migreny se mi dost ustalili. Ale jednou az dvakrat do mesice ji mam a diky Bohu. Byly casy kdy jsem migrenu mivala trikrat do tydne. Nemohla jsem vubec fungovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
6.8.24 16:13
@hopsahejsa píše: Více
:D A proto se ten lék jmenuje migralgin, ze je na jinou bolest hlavy než migrena. Pořad mě fascinuje, ze je tolik lidi, kteří si mysli, ze jiná zkušenost, než mají sami proste nemůže existovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
6.8.24 17:27
@Rezninka píše: Více

Pokud ti nepomohl Sumatriptan, tak ať ti neurolog napíše Rosemig, ten má o mnoho rychlejší účinek, existuje dokonce Rosemig sprej, stříkneš do nosní dírky (na stranu. kde tě hlava bolí) a jde to rovnou do hlavy. Docela se divím, že na tebe triptany nepůsobí, když jsou vyvinuty přímo na migrénu, nic lepšího na ni neznám. Jsi docela šťastlivec, že ti stačí pouhé analgetikum, což Migralgin v podstatě je. Mně nepomohly žádné volně dostupné léky, ani Migralgin ani Algifen na předpis (a to jsem si je brala i při nepatrném náznaku, že se migréna blíží). Občas mi to pomohly zmírnit čípky indometacinu, ale triptany jsou prostě nejlepší. Já tedy beru ještě preventivně convulex (co mi předepsal neurolog), 2× denně, což jsou antiepileptika, ale léčí také migrenózní záchvaty. Dost mi to pomáhá, migrény se mi hodně zredukovaly a když už nějakou dostanu, tak není tak devastující, jako dřív a stačí mi na ně polovina Sumatriptanu nebo Rosemigu. Ale já měla migrény tedy mnohem častěji, než ty, a některé trvaly i dva tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11775
6.8.24 18:29

@Roxy ivka přidám další level farmakorezistentní migréna, nezabírají ani profylaktika (17 druhů) a mám jen 2 léky na bolest, které nemohu kombinovat (indometacin a dolmina inj). Fakt výběr :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
6.8.24 21:36
@Roxy ivka píše: Více

Mně se migrény zhoršují, dřív mi stačila kombinace analgetik, pak jedině Sumatriptan, stačila půlka a pak už ani půlka a trvání pravidelně dva dny i noci. Teď jsem skončila na Stugeronu 2× denně preventivně plus Sumatriptan při záchvatu. Díky Stugeronu to vypadá, že je to lepší. Jak četnost, tak průběh. Když teda nejsem kráva a nemyslím si, že to přežiju bez triptanů. To pak nepomůže už nic. Naštěstí takhle blbá jsem zkusila být dvakrát a už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
6.8.24 21:51
@Tampaa píše: Více

Zkus u neurologa ten Convulex, mně pomohl neskutečně. Také se mi před tím zhoršila migréna, měla jsem jí téměř denně a to antiepileptikum mi zabralo už po pár dnech, od té doby ji mám opravdu výjimečně a ne v takové intenzitě. A pak je tady biologická léčba ve formě injekcí, slyšela jsem, že opravdu pomáhá, když už všechno selže. Akorát nevím, jaká je reálná možnost se k této léčbě dostat.
Ale pokud ti pomáhá ten tvůj prášek, tak taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21869
6.8.24 22:06
@Evkad píše: Více

Taktéž, nezabírá nic, vyzkoušeno vše, co na migrénu existuje. Jen indometacin, pokud přestane fungovat i ten, tak jsem v háji a končím vyřízená na kapačkach, vyřazena na tři dny každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
6.8.24 22:14
@Roxy ivka píše: Více

Ten Stugeron je prý právě místo antiepileptik, mi říkal, že se od nich upouští.
Tak zatím to vypadá, že je to lepší no. Snad to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
6.8.24 22:16
@Tampaa píše: Více

Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
7.8.24 15:35
@Urubamba píše: Více

Mě je vcelku jedno, co fascinuje tebe, podle mě a mých zkušeností (nebo lidí, co na migrény trpí v mém okolí - včetně jedné bílé vrány, a to chlapa) Migralgin účinkuje lidem se „sranda migrénou“, čili silnou bolestí hlavy, kterou dotyční považují za migrénu (a klidně to migréna samozřejmě být může). Jenže i migréna má spoustu levelů a pokud někdo bez prášku doslova nejí, nepije a zvrací 3 dny v kuse, tak mu Migralgin fakt nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11775
16.8.24 14:41
@Robin.T píše: Více

Podívej se na podmínky inzerce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...