Nesedli jsme ve školce... Má to někdo podobně?

Anonymní
23.1.26 23:56

Nesedli jsme ve skolce...

Ahoj vsichni,
nevim uplne, jak to popsat. Myslela jsem, ze jsem pro dite vybrala skvelou skolku. Vypadalo to dobre, dite stastny, ale casem jsem si zacala vsimat, jak se ucitelky nadsene vitaji s ostatnimi, rodici i detmi, objimaji se (mala skolka pomerne), my vzdycky slusne pozdravili, ikdyz dite se nejakou dobu stydelo rano, pres den uz v pohode a komunikativni. Pak se pridavaly ruzne drobne prihody, to ale nemuzu popsat, bylo by to uz poznatelne. Ale napriklad bych rada ucitelce neco sdelila, sice posloucha, ale v pulce vety se omluvi a jde se s nekym privitat. Ja stojim, cekam, ale uz nic. Prijdu si vecne jak neviditelna mys.
Bohuzel vidim na diteti, ze se uz neciti uplne dobre, ikdyz by jiste neumelo pojmenovat, co se presne deje. Dneska se udala posledni kapka v prehlizeni, a ja nevim, co mam delat. Dite odhlasit ted nemuzu. Ale vubec, vubec se mi tam uz nechce jit a delat jakoby nic, zaroven kdyz to budu resit a ptat se, proc se to dneska stalo, nrumim odhadnout, co bude nasledovat.
Stalo se nekomu, ze si proste nesedl nekde, a tak byl prehlizenim a nelomunikaci vystipan a sam odejit?
Diky a radsi anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vodnář-u-Topolu
24.1.26 01:11
@Anonymní píše: Více

Asi nedáváte patřičné všimné. Ale teď vážně. Nemůže to být těmi příhodami? Třeba vás podle toho posuzují… Nicméně jak píšete, nemuselo si to patřičně sednout. Mě by tedy zajímalo, jestli takhle náhodou nepřehlíží i vaše dítě a ostatním se věnují. Co na to dítě?

• Citovat
  • Upravit
37131
24.1.26 05:50

A co s tou učitelkou řešíš? Ja si nedokážu představit, ze řeším něco důležitého kolem ditete a ucitelka se v pulce věty sebere a jde pryč :nevim: jinak ja se taky moc nedružím, nerada chodím i na ty akce od školky, řeším jen důležité věci, jinak pozdravím vezmu dite a jdu, ale dcera ta je opak no, ta se s paní učitelkou chodí objímat, chce od ni česat vlasy a celkove se proste umí prosadit sama, v kolektivu je oblibena, tak je spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85319
24.1.26 06:54

Ja se s ucitelkama nebavim, zeptam se maximalne, zda je vse v poradku, doufam, ze si nepostezuje a mizim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.1.26 07:39

A co bys chtěla řešit pořád s učitelkama :nevim: My vždycky dite přivedli do školky, pozdravili, max. rekli něco co bylo potřeba, třeba že jde po obědě a pak sme dítě vyzvedli a zase se rozloučili. Hotovo šlus. Absolutně jsem nesledovala s kým se učitelka vítá víc nebo míň. Pokud by dítě mělo problém nebo by něco nebylo v pohodě, věřím že by mi to řekla. Ale když nebyl s ničím problém tak dobrý den a nashledanou. Podle mě se v tom až moc vrtáš :kytka: přenášíš to pak akorát na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8689
24.1.26 07:58

Není to spis tak, ze ty moc řešíš, co kdo řeší? Ja jsem pozdravila, dite hodila do dveří a odcházela. Odpoledne jsem pozdravila, vzala dite ze dveri a šla. Pokud bylo neco k řešení, učitelka se mi věnovala, ale taky bylo videt, ze ma oci i na zadku, coz je ale normální a žádoucí, ma plnou třídu deti. Jsem rada, ze se věnuje detem a nevykecava s matkama. Pokud je potreba řešit neco vazne, déle…je potreba se předem domluvit prave proto, aby učitelka mela na matku a to jedno dítě opravdu cas. Nevím teda, co za příhody mas na mysli, ale jinak nepopisujes nic divného, zadne prehlizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
24.1.26 08:17

Pokud nejsi paranoidni, tak se takhle tezko posoudi, jak pusobis na ostatni lidi, jestli se o tobe neco nepovida… samozrejme, ucitelka by mela byt nestranná, ale nevim, jak je to na nejakych malych vesnicich, jestli jsem to pochopila spravne? Nebo to jsou deti z vetsi dalky?
My jsme taky v mensi tride, ale velke mesto… a nevidim tu zadne velke pratelske vztahy, ucitelka je tu ale uplne nova, nikdo se s ni neobjima, a myslim si, ze to neni ani tolik bezne,…ze bych se mela objimat s ucitelkou… pokud nejsou ucitelka a maminka kamaradky..
Primarne bych resila, jestli je dite spokojene, ale chapu te, mne by toto taky bylo dost neprijemne,… a verim, ze v dnesni dobe by to hned resil nekdo vys a ztezoval si… ale jak pisu, tuhle vztahy, jak popisujes, mi neprijdou uplne standartni, nedokazu si to predstavit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.1.26 09:11

Jako měnit školku, protože tě dostatečně neobjímají, nevítají a nejsou z tebe v pozoru je docela úlet. Myslím, že bys s tím měla problémy všude. Někteří lidí trpí takovým podivným stihomamem a je téměř nemožné s nimi vyjít k jejich plné spokojenosti.

Příspěvek upraven 24.01.26 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
24.1.26 09:48

Tezko rict, my byli ve skolce taky trochu „outsideri,“ protoze syn chodil do skolky do vedlejsi vesnice, kde se mistnaci znali, casto tam uz meli nekolikate dite, cast jich byla i pribuzna a my byli „naplavy“…neresila jsem to, vzala jsem to jako fakt. Nijak jsem se do toho necpala, taky jsem vetsinou dite predala a vyzvedla, ale zase ze by se ke me chovali nejak odmitave to ne, a kdyz jsem neco potrebovala sdelit, tak nebyl problem :think: Nemela jsem potrebu se dostat na stejnou uroven, jak mistnaci.
Napadaji me 2 verze - bud vas proste neberou, ale je otazka, zda to potrebujes - pokud je dite happy, bylo by mi to sumak, kamarady si tam delat nepotrebuji…ale pises, ze i dite uz neni uplne ok, to by bylo fajn zjistit proc.
Druha moznost - ale to beru z jedne historky o sdeleni, takze tezko rict - jestli mas tendence jim kazdy den delat 10minutove monology o kazdem pr*u, tak na to v rannim provozu fakt nemaji cas a sli si prevzit dalsi dite :nevim: Ale tezko rict, kdyz clovek u toho neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5395
24.1.26 09:56

Buď to musíš nějak líp popsat, třeba alespoň napsat tu poslední kapku, nebo to působí, jako že vyžaduješ moc pozornosti a bereš si osobně, že se ti jí nedostává.

Zní to buď jako že tam máte každé ráno a každé odpoledne malou sešlost, všichni se vítají, objímají se a povídají, většina nikam nespěchá, a tebe záměrně odstrkují… NEBO Že ty bys často něco řešila a povídala si a učitelka odbíhá přivítat ty, kteří prostě přijdou, vyklopí dítě a letí do práce. (Stejně tak odpoledne řeší hlídání zbylých dětí a odchody těch vyzvedávaných.)

Jestli potřebuješ víc času, než za kolik se dá stihnout „Dobrý den, vedu Bedřišku, v pytlíčku má nové pyžámko, dneska ji vyzvedne manžel.“ a „Dobrý den, už jsem tu, bylo všechno v pořádku? Děkuju, mějte se hezky, zítra se budeme těšit.“ tak si asi musíš domluvit extra schůzku. Ráno bývají učitelky samy, ale i když jsou dvě, tak přivítat všechny děti, hlídat ty, co už tam jsou a prohodit pár zdvořilostí s rodiči, vylučuje nějaké pozorné naslouchání jedné mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.26 10:05

A co pořád potřebuješ řešit? Učitelka mi hned mezi dveřmi řekne jestli se něco dělo nebo jestli má nějaké nedostatky. Pokud něco chybí přebíva. Pokud potřebuju prostě chvilku stojím ve dveřích ony hned vědí, že něco chceme. Ale teda i já chci být rychle pryč a jsem ráda když neproudí s nesmysli

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.26 10:07

Hele asi chápu, seznamili jsme se parta holek a pořádáme 1 ročně vyjezdko, ale ostatní přijdou na místo a objimaji se, pusinky, takové to až přehnané pro mě a já jsem vždy poslední. Občas nekam zajdeme, spíš ale chodí ostatní než já. Jako chápu, že je to nějak mnou, ale taky nevím pořádně proč :nevim: dítě bych kvůli tomu neodhlasovala, musíte se s tím nějak poprat.

• Citovat
  • Upravit
1053
24.1.26 10:19

Tak asi tezko donutis nekoho, at te ma rad. Co ja bych za to dala, kdyby si se mnou ucitelky nechtely povidat, vzdycky chteji rozebirat do podrobna kazdy prd, co me dite dela a ja na to fakt nemam cas, kdyz letim do prace. A vzdycky nastoupi s necim, co ja nemuzu ovlivnit a pitvaji to a ja proste nevim, jak si predstavuji, ze to vyresim. Takze nenavazuju ocni kontakt, tvarim se desne uspechane a mizim. Zadne zpravy, dobre zpravy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3091
24.1.26 10:40

Přesně tak, když ke mně učitelka nezamíří, pozdravím, poděkuji a rychle mizím. Když vyrazí mým směrem, čuju problém. Jen tak se mnou nediskutují, jak se synovi dnes povedl namalovat obrázek nebo jak nám chlapeček krásně papá :mrgreen: Ano, jiné matky pozoruji, že jsou i v naší školce víc oblíbené, jsou to hlavně ty přehnaně angažované ve školních i mimoškolních aktivitách (pálení čarodějnic, Halloween, mikulášská atd) ty které donáší plechy upečených muffinků a krabice vymazlených chlebíčků. Ty, se kterými si špitá Bůh ví o čem i uklízečka. Já na tohle nemám čas ani jinou kapacitu, tak jsem prostě já i mé děti trochu mimo zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3024
24.1.26 10:51

A máš kam to dítě dat jinam? Pokud ne, tak se s tím nějak popasuj a hlavně ty pocity nepřenášej na dítě. Ať je samo sebou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin