Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No my jsme měli problém jenom s jedním a v porodnici ho měl v sestupném kanálu, potom ve stropu pytlíku, ale pořád někam utíkalo, ve vodě když už uměl sedět, tak jsem ho taky nahmatala, ale to už jsme byli sledováni na urologii. Pořád se vyčkávalo, jak se to bude vyvíjet, ale právě ve 4 pan doktor rozhodnul, že to raději pořešíme operačně, ať už potom není pozdě. Pro varlátka je špatně, když jsou pořád v bříšku je tam větší teplota a můžou se špatně vyvíjet (neplodnost). I tak se to řeší ideálně do 2 let potom už to nikdo nezaručí, jak to bude i nám řekli, že se uvidí, jestli bude plně funkční.
Prostě bych na tu urologii zašla a budete vědět na čem jste, třeba to máte opravdu v pořádku a budete se zbytečně starat. ![]()
Nerozumím tomu, proč si nenecháš své otázky zodpovědět lékařem, měla bys jasno hned. Syn byl na operačním zákroku ve 4 a půl.
@dedrichov @zuzka6 určitě se doktorky na to zeptám.. ted jsem mu v sedě nahmatala varlátka.. byli víše.. oni mu prostě nevisí… ale má je tam výš
@Anonymní píše:
@dedrichov @zuzka6 určitě se doktorky na to zeptám.. ted jsem mu v sedě nahmatala varlátka.. byli víše.. oni mu prostě nevisí… ale má je tam výš
Tak ho přestaň ohrabkávat a objednej ho na urologii.
Ahojky holky … Prosím Vás čeká nás za 14 dní operace nesestoupleho varlatka … Prosím Vás jak to vše probíhá ?? Mám s toho hrůzu
děkuji předem za odpověď Andrea
@Andrea777
Ahoj. Syn byl na operaci před týdnem. Co přesně chceš vědět?
Jak to vše proběhlo … Napiš mi prosím co nejvíc děkuju ti moc …
A kde jsi byla na operací ze synem ?? My jedeme do Prahy a bude náš operovat Mudr.Josef Sedláček
My byli v Č.B.
Příjem byl v 6:30 - prohlídka, měření teploty, označení správné strany. Pak jsme šli na pokoj. Malému nalepily náplasti se znecitlivující mastí na budoucí místa vpichů na ruce. Pak dostal oblbující sirup. Za cca 30 minut jsme ho s postýlkou odvezli k oper. sálu, kde si ho převzali. Já šla na pokoj. Po operaci byl malý na dospáváku, tam jsem s ním nebyla, neb nebyl problém a malý nebrečel. Když byl trošku vzhůru, tak mi ho přivezli do pokoje. První den byl trochu mimo. Druhý už byl jen vyplašený z prostředí a třetí den jsme šli domů.
Jsi hodná že jsi mi to napsala … Oni dávají náplast aby mu to místo znecitlivyli … No tak to by bylo super kdyby to dáli i v Praze
a napichavali malého na pokoji nebo až na sále ?? Mám fóbii z jehel 🙈 no ať už to máme za sebou … A opera trvalá jak dlouho ??
Já myslím, že tu náplast s mastí dávají asi všude. Jim jde o to, aby to to dítě zvládlo s klidem. Malý měl tu trubičku v ruce až do posledního dne a nějak moc mu to nevadilo. Napichovali ho až na sále. Operace bez komplikací trvá asi 20 minut.
Doufám že tu náplast malému taky dají
… Všude holky píšou jak jsou v nemocnici 2-3 dny a nám řekl doktor 5 dní 🙈 a je u Vás dobrý že malého vzali hned ten den při nástupu… Nás budou brát až druhý den 🙈 … Hlavně že vy už to máte za sebou a je vše v pořádku 😊
U nás se nastupuje až v den operace, což je super. Další noc navíc na ubytovně bych asi nedala.
Záleží jaký máte problém. Malý měl krátké „provazce“ , tak mu to vlastně jen stáhli z břicha co nejvíce dolů, někam do třísla. A jelikož to měl dost napnuté, tak si ho tam nechali dvě noci na pozorování. Kdyby mu ho jen stáhli do varlete, tak by šel druhý den domů.
@dedrichov @zuzka6 teď mu jsou 4 roky… Když mu byl cca rok dva.. vatlatka jsem mu. nahmatala i přes den… Tak si myslím, že to bude ok.. teď spíš asi jak vidí že mu na ně chci sáhnout tak se mu stáhnou… Když je měl v pořádku před rokem mělo by to být ok? Nebo se to může ještě změnit?