Nesnáší kočárek co teď ?

195
29.3.22 16:46

Nesnáší kočárek co teď ?

Holky moc prosím o radu. Mám chlapečka je mu 6 měsíců zatím v hluboké korbě. Od malička miluje kocarek vyspi se tam tak jak nikdy 2-3 hodinky bez problému. Chodíme ven každý den ve stejný čas. Máme nastaveny jeden spanek 30minut ráno, 30 min v poledne a kolem 3 chodíme ven… Bohužel v sobotu nastal zlom.. Jeli jsme opejkat, kde jsme malého měli asi 20 minutek na dece a hráli jsme si a pak jsme měli v plánu, ze v ten čas co chodíme do kocarku vyjedeme odtamtud pěšky domu cca. 2,5 hodiny cesty. Malej ani za boha neusnul, nějakou dobu si broukal na stromy, ale pak ho to přestalo bavit a brecel a brecel a brecel, zkoušeli jsme vše možný kojení, jízda na brise, hračky nic ho nebavilo a jelikož to byla dlouhá cesta tak jsme ho parkrat vyndali a nesli na ruce.. Tímto stylem jsme nějak dojeli domu, druhy den jsme opět šli ven a opět se vztekal a nechtěl spat ale nějakým způsobem se mi ho cca za hodinu podařilo uhoupat, dneska ale opět hrůza když jsme vyjeli tak asi 20 minutek byl hodný i to vypadalo, ze usne, ale pak začal brek a už neprestal hodinku jsem se snažila a pak jsem ho musela už vzít na ruku už byl celej cervenej, flekatej, dusil se a musela jsem ho nést až domu do kocarku ani náhodou. Prosím mate někdo zkušenosti, co teď? Pomůže sportak? Odebrat nějaký spanek? Chodit driv? Chodit později, fakt nevím :zed: :zed: :zed: On i po cely den je takovej hodně kontaktní, takže když jsme šli ven byl to pro mě vždy odpocinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11831
29.3.22 16:54

Sporťák pokud si ještě nesedá bys musela mít v lehu a to by bylo asi to samé…buď zkusit uspat doma a až pak spícího dát do kočárku, nebo zkusit nosítko(šátek) uhoupat ho v tom a až usne tak zkusit dát do kočárku…nebo jestli napadá někoho ještě něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
29.3.22 16:58

Dcera taky ukázala malému, že může z kočárku i vidět ven a můžou ho i vytáhnout, takže ted občas musí nejprve uspat v nosítku a pak teprve šoupnout do kočárku (malý má pět měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091

Nosítko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674

A je už fakt unavený? třeba nechce prostě spát.. chce koukat ven. Sporták leda do lehu jak nesedí, ale může z něj líp vidět ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
29.3.22 16:59

@Vladusxx to uhoupat doma to by možná šlo, ale zase nevím když by byl oblecenej tak než bych ho uspala bylo by mu vedro 😂 a to z toho nosítka by neprošlo má strašně lehké spaní. A myslíš, ze to děla kvůli tomu jak byl venku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554

Jee máme to úplně podobně :D Malý má 5 měsíců, už 3 týdny totální bojkot kočárku. První v něm nechtěl spát, potom vůbec být, i když byla střecha dole. Od té doby nosíme v nosítku. Dneska jsem to riskla, chvilku ok, pak katastrofa, tak to zase potrvá, než to zkusím znovu.
Potřebujou se koukat, vidět. A ve skupině stejně starých miminek je to teď u všech stejné, takže bych se netrápila tím, co je špatně. Je to prostě vývoj 🤷🏼‍♀️
Zkusit můžeš dát dolů střechu, vozit na bříšku, nosit v nosítku. Moc možností není :D
Uspat doma, položit do kočáru a jet u nás nefunguje - vzbudí se a řev, chce vidět

Příspěvek upraven 29.03.22 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164

Nevzdávat a zkoušet, buď v okolí domu, abys mohla jet domů, mluv na něj, ale rozhodně nedělej psí kusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
29.3.22 17:00

@Asiina střecha už nefunguje, bříško taky ne a nositko neni moc jeho oblíbené 😂 ale říkala jsem ze teď ho budu nosit pro zatím všude sebou a vždycky ho tam přendám když už nebude chtít být v kocarku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
29.3.22 17:01

Nebo měj v zásobě nějaké neokoukané (ne) hračky a postupně mu je dávej do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
29.3.22 17:01

@Veru1987 unavený je.. zkoušela jsem i protahnout bdely čas ze 2 na 3,5 hodiny a žádná změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
29.3.22 17:11
@Xxxbell píše:
@Asiina střecha už nefunguje, bříško taky ne a nositko neni moc jeho oblíbené 😂 ale říkala jsem ze teď ho budu nosit pro zatím všude sebou a vždycky ho tam přendám když už nebude chtít být v kocarku

Dělala jsem to přesně takhle, pak už jsem se na to vykašlala a rovnou začala nosit, protože v kočáru vydržel jenom chvilku a pak jsem ho zbytečně tlačila 😃 ale holky zkoušely i ten sporťák, úplně do lehu a některým to funguje, je tam větší rozhled, než z korby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 17:13

Hele v tomhle věku se režim dětí často mění. Kamarádka měla nedávno to samé. Prostě kočárek neprochází za žádných okolností, bohužel. Obíhala s dítětem i doktory, jestli mu něco není a není. Jen teď prostě kočárek nesnáší. Byla z toho hodně zoufalá, říká že je to těžší než šestinedělí teď tím omezením. Nezbylo jí než se přizpůsobit no. Jsou prostě doma nebo ho má v nosítku na nějaké přesun od někud někam, nebo ven na deku, ale na dlouhé procházky to samozřejmě není. Snad ho to brzy přejde, třeba až bude sedět a půjde do sporťáku.

• Citovat
  • Upravit
11831
29.3.22 17:15

@Xxxbell těžko říct…já mám zlaté miminko který se vozi rádo vždy a všude…takže tohle neznám (klepy klep :lol: ) ale buď se mu mění spánek, nebo se více zajímá o okolí a tak mu vadí že nevidí ven…jinak už je celkem teplo tak myslím že nemusíš úplně navlikat a nebo si doma rozrazit okna aby tam bylo chladněji…já třeba nemuzu parkovat kočár se spícím mimcem ani na balkoně (nemáme) ani před barákem (není zahrada a kolem jezdí náklaďáky) a malá mi v kočárku spala klidně i 4h..tak jsem pak (v zimě kdy byla fakt navlečená) zajela dovnitř, dala jí k nám do ložnice a otevrela okna dokořán aby tam byla zima a ji tím nebylo vedro :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
29.3.22 17:28

Nositko nebo šátek. Naše malá měla taky období, že kočárek nee a v nosítku si to užívala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí