Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám velký problém.. s manželem máme psa, nepořizovali jsme si ho ale spolu, manžel už ho má devátý rok. Je to krátkosrstý zrzavý jezevčík. Na manžela je hodný a ten s ním nemá sebemenší problém, ale já ho nemůžu ani vystát. Nebylo tomu tak vždy. Jsem 24 tt.. a pozoruji na sobě, že čím pokročilejší mám těhotenství, tím víc mi vadí.. Nejraději bych ho dala pryč, ikdyž nic zásadního a hrozného nedělá.. Očas štěkne.. občas si zakňučí a zkouší, jestli mu věnujem pozornost ( na co manžel vždy reaguje a jde ho hned pohladit )…ale to dělají psi i normálně.. navíc si myslím že jsou i horší psi.. ale mám s tím hrozný problém.. Během svého života jsme měli psa vždy, ale na dvoře.. teď bydlíme v bytě - dočasně, než dostavíme domek.. a já se z toho malého zmetka už asi zblázním. Nehledě na to, že se má za chvilku narodit malá.. z toho mám největší strach, protože už vidím, že se k ní sotva přiblíží a já budu histerická… Probírali jsme to s mužem - né jednou.. a jsou 3 řešení.. buď ho dáme pryč (což se smutkm v očích navrhoval i manžel, ale ten by to snášel opravdu těžko, je to jeho miláček.. )..nebo mě to nějakým zázrakem přejde.. a nebo.. budu muset dál trpět ještě dalších hodně let a dělat, jakože se nic neděje. Nevím jak dlouho to vydržím..ovlivňuje to i náš vztah a hrozně mě to mrzí ![]()
@mii_senkaa A proč ti vadí, proč se nesmí k malé až se narodí přiblížit?
@mii_senkaa doteď Ti nevadil a teď vadí? Divné - já nesnášela ex psa - protože mu hráblo a vyjížděl po mě. Ovšem čokl žije doteď, jen já už tam nejsem. S dítětem se sžil v klidu. ![]()
A co mi vlastně vadí?? všechno, jak se olizuje, jak skáče.. dožaduje se pozornosti, furt všechno žeře, líže…smrdí a všude jsou chlupy.. i na vypraném oblečení.. furt všechno očichává, příjde mi nechutný a zvedá se mi z něj žaludek.. na svěchno i všechny štěká.. nebo aspoň to tak vidím já..
Chudak manzel, ja bych teda psa nikdy nedala pryc, kvuli tomu, ze by nekomu vadil, je to clen rodiny. K ho dejte na par tydnu aspon k babicce, ky to tak delam, jakoze jede na prazdniny, treba se to casem zlepsi
@mii_senkaa
kdy se budete stěhovat? Nešlo by to do té doby vydržet? A nemohl by jít pejsek dočasně třeba k manželovým rodičům? Víš, pejsek za nic nemůže, ale chápu, že je to nepříjemné ![]()
Zkus se na to podivat z druhe strany, kdyby manzel nesnasel tveho,,milacka,, Asi by se ti nechtelo se ho hned zbavit, ze?
Pes k miminu se nemusi vubec priblizit, pokud se tak zaridite.
Uprimne, pes nedela podle popisu nic tak strasneho proto, abych se ho zbavila ![]()
Podle mě je to těhotenstvím. Mimino se narodí až za pár týdnů a minimálně pár měsíců bude stejně v postýlce. Nemáš žádný reálný podklad pro to, toho psa nenávidět, snad jen kdyby si žárlila, že se mu manžel věnuje.
Já o našich kočkách taky vykřikuju, že je nesnáším, že jsou to můry prašivý, že z nich udělám předložku ke krbu, ale mám je ráda a když se nám jedna ztratila, tak jsem to byla já, kdo to nesl nejhůř. Mám je ráda, ale když zlobí, tak mě prostě sejří…
@mii_senkaa píše:
A co mi vlastně vadí?? všechno, jak se olizuje, jak skáče.. dožaduje se pozornosti, furt všechno žeře, líže…smrdí a všude jsou chlupy.. i na vypraném oblečení.. furt všechno očichává, příjde mi nechutný a zvedá se mi z něj žaludek.. na svěchno i všechny štěká.. nebo aspoň to tak vidím já..
Tak tenhle příspěvek je psaný trochu v afektu, protože Tě ten pes vytáčí a neumíš se na něj podívat z lepší stránky
.
Ale jinak, já osobně Ti rozumím. Nejsem milovník zvířat obecně a u rodičů se musím take držet
.
@mii_senkaa jak dlouho s manželem jste? Je ti jasný, že když je odloučíš, tak budou trpět oba? Pes i manžel? A aby ti to pak jednou nevyčetl.
Co budeš dělat, až budeš mít všude naslintáno, nadrobeno a dítě se bude dožedovat pozornosti?
Myslím, že s tebou mlátí těhotenské hormony…Když dřív nevadil a teď ano ![]()
Vždyť ten chudák nic nedělá.
Jsi hysterka. Svým chováním tak akorát způsobíš problém, třeba takový, že ti pes po tom dítěti doopravdy vyjede a zraní ho. A nebude to vina psa, ale tvá.
@lleennttiillkkaa já na našeho psa a kocoura ječím, že je vyškubu voskovými pásky, že už mě ty jejich chlupy všude štvou ![]()
Holka to budou hormony. Zkus se na to vykašlat. Ber ho jako součást svého miláčka. Jiná věc je jestli neni vychovaný, ale cos psala, tak je to normální jezevčík. Je to živá bytost. Ber to pozitivně. Mimi bude mít díky psovi větší imunitu, ty půjdeš ven i když budeš líná. Dítěti upevní pocit zodpovědnosti. Vše není jen černé. Ono stejně nepočítej, že pes, který je v bytě poputuje na celý rok ven až bude baráček ![]()
Ja takto nesnasim psa babicky. Svina mala,nevychovana.Na holky je agresivni, takze misto fajn posezeni na chalupe venku, musim dohlizet neustale na holky
.Pro ostatni je milacek, vsichni z neho ucuravaj.Teda az na me, chlapa a tchana. Nastesti to nemam jak ty, ze ho mas doma
.Pejskarky asi nepochopi
.Ale nasi maji malamuta a vlcaka a to jsou hlidaci zlata. A co me teda dostalo, babca uvazovala, ze nepujde na svatbu, protoze ho nema kam dat
.Pritom by mohla sousedce
.No musime mu zaridit psi hotel
.
Nejraději bych ho dala aspoň na chvililinku pryč, ale manželovi rodiče už nežijí.. a u našich na vesnici už mají zvířat dost, ten náš pes je nesnáší.. je mi hrozně líto manžela.. že musí dělat prostředníka.. je mi vlastně i trochu líto psa, on si to nevybral, že mu budu dělat paničku.. Stěhovat se budem až tak..za půl roku. Potřebovala jsem si jen ulevit. a někomu to říct, svěřit se.. Už od přírody jsem nervák.. vlastně ani nevím proč mě tak mimořádně hrozně rozčiluje.. Doufám, že je to tím těhotenstvím.. Jinak s cizíma zvířatama problém nemám.. ten s tímhle jedním.. konkrétním..