Nesnese plenku

Anonymní
30.6.14 20:34

Nesnese plenku

Dobrý večer dámy :kytka:
Mám dotaz, možná jen čekám ujištění že to měl/má někdo stejně.

Syn začal odmítat plenku, ale úplně. Při každém přebalování pláče a neustále ručičkama chce plenku odstrčit pryč. Nejdřív jsem si myslela že ho to třeba bolí - jestli nemá něco s pindíkem - ale vypadá vše v pořádku, nezarudlé, na dotek nebolestivé. Není to tak že by jenom vzdoroval a trucoval ale vždy je u toho zoufalý a utrápený :nevim:

Asi to vypadá jako ideální doba na nočník. Jenže na nočník se nesmí ani šáhnout, jinak dostává stejný záchvat pláče jako při přebalování. Posadit ho není možné.

Pobrekává i při stolici, v poslední době je schopný zadržovat tři dny a pak když je venku na zahradě bez plenky to všechno pustí ven…

Co s ním?
Asi skočím k mudře ale tuším že to bude psychické. I přesto že na nočník jsem ho nikdy nenutila, žádná nehoda nebo něco „traumatického“ se mu taky nestalo - aspoň co vím.
Má teda diag. autistické rysy ale těžko říct zda je to tím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4462
30.6.14 20:36

Zkus mu ten nočník nějak vylepšit v jeho očích. Posazuj na něj panenku, dej ho na přehledné místo. Nepíšeš teda kolik je synovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
30.6.14 20:37

Ja myslím, ze to klidne muze byt psychikou, i kdyz vy ste nic neudelala… mozna se mu neco zdalo, i deti maji sny a boji se, jinak si to nedovedu vysvetlit:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
30.6.14 20:38

Kolik je prckovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@DeTer píše:
Zkus mu ten nočník nějak vylepšit v jeho očích. Posazuj na něj panenku, dej ho na přehledné místo. Nepíšeš teda kolik je synovi

nočník má na „hlavní třídě“, má hrající ale to ho vůbec nezajímá, posazuju mu na něj jeho Oskara (panenku) ale vůbec ho to nezajímá a akorát se naštve.
Jsou mu dva roky. A záchod jsem taky zkoušela. Chvíli posedí, pokud má dobrý den, ale potřebu tam neudělá a udělá to hned jak ho sundám.

• Citovat
  • Upravit
4462

Nebo se jen bojí, protože je to nové a nevyzkoušel to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.6.14 20:40

Tak když jí nechce, tak jí nedávej. Třeba to pochopí, kam se čurá. Ale vždycky když se vyčurá i na zem, řekni kam to patří. Malej se mi taky takhle odplenkoval, že nechtěl plenu a je bez pleny na doma. Jen se nám nedaří čurat venku a vychytat kadění, ale taky jsem takhle začínala. Odporem k pleně. S výhodou, že nočník mu nedělal problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 20:44
@DeTer píše:
Tak když jí nechce, tak jí nedávej. Třeba to pochopí, kam se čurá. Ale vždycky když se vyčurá i na zem, řekni kam to patří. Malej se mi taky takhle odplenkoval, že nechtěl plenu a je bez pleny na doma. Jen se nám nedaří čurat venku a vychytat kadění, ale taky jsem takhle začínala. Odporem k pleně. S výhodou, že nočník mu nedělal problémy

to jsem taky zkoušela. Co bylo teplo byl doma pořád nahatý. Jenže jakmile se vyčůrá na zem tak opět začne křičet a chce hned pryč. Já mu řeknu že to patří do nočníčku a jedeme znovu. Bohužel je to hrozně patová situace, hrozně mu vadí když se vyčůrá mimo plenku, ale plenku taky nechce, nočník nesnese. Jediné co je spokojení jsou ty bobky na zahrádce - ale to teda mi jenom příjde ukázat a jde hned pryč že to nechce.

• Citovat
  • Upravit
4462
30.6.14 20:47

Víš, ono to chce nestresovat protože to cítí a trpělivost. KLukovi to trvalo asi týden než na to přišel, že když jí nechce tak ale dělá kam má… Těžko radit. Co vím jsem řekla, ted můžu jen držet pakce, ale třeba holky poradí víc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
30.6.14 20:48

No a co zkusit prostě koupit jiný nočník. Nějaký co bude prostě vypadat na první pohled úplně jinak. Jiná barva, třeba nehrací, s řidítkama… Nebo ho vzít do obchodu kde by mu třeba padl nějaký do oka :think: možná by ho to zlomilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 20:50
@DeTer píše:
Víš, ono to chce nestresovat protože to cítí a trpělivost. KLukovi to trvalo asi týden než na to přišel, že když jí nechce tak ale dělá kam má… Těžko radit. Co vím jsem řekla, ted můžu jen držet pakce, ale třeba holky poradí víc :kytka:

aha, tak já to zkouším přes měsíc a nic. Nestresuju se. Jen mě tak napadlo se zeptat co vy na to. Na kluka nekříčím a všechno mu říkám v klidu, takže si myslím že časem snad…

• Citovat
  • Upravit
4462
30.6.14 20:53

Neboj. V plenách nebude věčně :mrgreen: a to co píše @Bekyn je taky pěkný. Vzít ho sebou. V klidu ho odobléct, porozhlídnout se tam nejdřív po něčem jiném a plynule přejít k těm neodolateně krásným nočníčkům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.6.14 20:58
@Anonymní píše:
Dobrý večer dámy :kytka:
Mám dotaz, možná jen čekám ujištění že to měl/má někdo stejně.

Syn začal odmítat plenku, ale úplně. Při každém přebalování pláče a neustále ručičkama chce plenku odstrčit pryč. Nejdřív jsem si myslela že ho to třeba bolí - jestli nemá něco s pindíkem - ale vypadá vše v pořádku, nezarudlé, na dotek nebolestivé. Není to tak že by jenom vzdoroval a trucoval ale vždy je u toho zoufalý a utrápený :nevim:

Asi to vypadá jako ideální doba na nočník. Jenže na nočník se nesmí ani šáhnout, jinak dostává stejný záchvat pláče jako při přebalování. Posadit ho není možné.

Pobrekává i při stolici, v poslední době je schopný zadržovat tři dny a pak když je venku na zahradě bez plenky to všechno pustí ven…

Co s ním?
Asi skočím k mudře ale tuším že to bude psychické. I přesto že na nočník jsem ho nikdy nenutila, žádná nehoda nebo něco „traumatického“ se mu taky nestalo - aspoň co vím.
Má teda diag. autistické rysy ale těžko říct zda je to tím.

záchod bych zkusila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
30.6.14 21:02

My máme tento
 http://www.najnakup.sk/…_189200.html

a musím říct, že řidítka a chrastící koule uprostřed fakt děcko zabaví a baví hóóódně dlouho. Ráda na něm i sedí, drží se a je veledůležitá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.6.14 21:40

Je léto, ideál na to zkusit to na vostro. Uvidíš, co se z toho vyklube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí