Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Manžel je pěkný sobec, pokud chce vytrhnout pubertální děti ze školy, od kamaradu, od domácího mazlika, tebe ze zřejmě stabilní práce… ![]()
Co to znamená „víc možností“? Má nějaký konkrétní plán? Zajištěnou práci? V Praze jsou možnosti, ale taky je tu větší konkurence v mnoha oborech. Vyšší náklady na život. Pokud máte děti, tak mi rozbití zázemí a stěhování na slepo stylem „nějak to zkusíme“, nepřijde rozumné. Nemá nějaké problémy v práci? Nebo co ho to popadlo?
Tak ať jde sám když po tom tak touží.
Ne nešla bych bydlet někam kam nechci. Z domu do bytu s dětmi a velkým psem a ještě do Prahy (bez urážky těm co tam žijí)
Pokud jste vsichni proti a on jediný chce, tak je jasne prehlasovany. Můžete se bavit o nějakém kompromisu. Mne by do Prahy nikdo nedostal. My jsme se stěhovali z Brna do menšího mesta víceméně proti me vůli. Jakože jsem souhlasila, ale z čistě ekonomických, logických a jiných vedomych důvodů, opravdu to mělo smysl a vse, kvuli čemu jsme sem šli, se splnilo. Ale vnitřně jsem porad proti, porad chci byt v byte v Brně. Jednou se tam vratim. U vas zadne zmeny k lepšímu nebo existenční důvody moc nejsou, manzel se proste rozhodl, no ale je sám, takze ma smulu. Zkuste vymyslet kompromis nebo zůstaňte. Je menšině.
Kdyby na mě manžel s něčím takovým přišel, tak mám podezření, že je snad zhulenej.
Já myslela, že jste spolu chvíli a vy už máte děti celkem velké…a přijde mi to jako nesmysl
já si třeba myslím na dlouhodobější pobyty v zahraničí, ale děti musí být zajištěné…
A co na tu manželovu de. bilitu říkají děti? Pochybuji, že ty se budou chtít někam stěhovat.
Tvůj manžel se asi zbláznil. A jestli tak moc touží po Praze, tak ať jde … Sám … ![]()
Sorry, už to čtu, že jsou proti. Tak ať jde pan manžel třeba do p… Prahy no … Ale opravdu sám, když mu to za to stojí … ![]()
@Anonymní píše: Více
Na tvém místě bych do Prahy nesla. A to rikam jako rodilý Pražák, co to mesto miluje.
Jo, jsou tam větší moznosti. Ale pokud jsi spokojena u vas a deti takyy bdue to pro vas silena pecka. To půjdete z domu do bytu? Budete jezdit pul-hodinu do prace a skol?
Prijmou tam deti vubec na gympl? Ty gymply jsou plný. A podívej se jaky percentil byl nutny k přijetí… Nemyslim si, ze by ti deti vzali na ten vicelety gympl jen srovnavackami (ale zkusit to samozřejmě můžeš).
To neříkám, abych tě strašila, ale podle me tohle pro tebe neni a deti z toho budou mit dok.
Manžel chce jít, protože tady nemůže dlouhodobě sehnat práci ve svém oboru, navíc v Praze je větší šance na lepší peníze.
Dále tvrdí, že nechce pořád dojíždět a plánovat, kdy půjdeme na nákup, do kina, k lékaři. To jsou jeho argumenty, prý to zkusíme aspoň na rok.
Zkusite na rok? Jako zmenit detem skolu, dat pryc psa, hledat novou praci a vsechno a po roce kdyztak zas trada zpatky? A nemel nejaky uraz na hlave?
Ja teda obvykle jsem priznivcem toho, ze vsechno se ma zkusit, ale tohle si mel chtit zkouset, kdyz byl singl, nebo aspon kdyz jste byli sami.
A v hlavě má porci míchaných vajec, nebo co? ![]()
Tohle nejde na rok. Dochází mu to vůbec?
Ma naivní představy teda - takhle překopáte všem svůj život a za rok se zase vrátíte zpět? Teď budou děti hledat novou školu, do které budoucí hodit rok a pak zase půjdou do jiné školy až se vrátíte?
Ať si to jde sam zkusit na rok, určitě bych neměnila život všem
Příspěvek upraven 30.08.26 v 18:37
Peníze sice budou větší, ale náklady taky… Pro tebe by práce v oboru v Praze byla?
Jestli je v současném zaměstnání tak nešťastný, tak ať jde zatím do Prahy jen on, zajistí dětem přestup na odpovídající školy, bydlení, sežene lékaře, zubaře… Až pak bych max byla ochotná o nějakém stěhování trochu uvazovat…
Ale stejně mi to přijde jako blbost. Z velkého domu na věkové, od psa, do narvané Prahy (a to jsem rodilý Pražák).
Já bych dala manželovi domácí úkol - ať napřed obvolá gymnázia v Praze a zjistí, jestli by dětem některé umožnilo přestup a pak vymyslí, jak v té dané lokalitě zajistíte aspoň trochu komfortní bydlení (tzn. aspoň 3kk s dětmi). Věřím tomu, že vystřízliví.
Stěhování na rok na zkoušku se staršími dětmi je hodně hloupý nápad ![]()
S manželem jsme spolu začali chodit v době studia na VŠ, kdy jsme oba studovali v Brně, původně pochazíme z podobného místa, bydleli jsme přibližně 35 km od sebe. Po VŠ jsme se vrátili domů, i když jsem původně chtěla zůstat v Brně, protože jsem tam měla kamarádky a i možnost zaměstnání, ale muž nechtěl, že bychom v Brně byli v bytě, když se vrátíme, budeme mít dům, zahradu, blízko prarodiče. Vše se splnilo, koupili jsme starý domek se zahradou.
Před nějakou dobou přišel, že bychom se mohli přestěhovat do Prahy, že tam je víc možností, prvni bylo, že prodáme dům a koupíme byt, což nechci, tak začal s tím, že dům na rok pronajmeme a zkusíme to na rok v Praze, když to nepůjde, tak se vrátíme, což nechci, máme velkého psa, co se nehodí do bytu, manžel vymyslel, že půjde k jeho kamarádovi, máme děti, co chodí na osmileté gymnázium, to nevím, jestli je vůbec reálný přestup, mame velký dům a já nechci do malého bytu, máme tu oba práci a já ji měnit nechci, děti nechtějí měnit školu.
On se na to úplně upnul, ale my s dětmi jsme proti. Šel tu někdo do Prahy a ukázalo se to jako super řešení?