Bydlení u pole - zkušenosti

Anonymní
24.8.26 16:04

Bydlení u pole

Dobrý den,
obracím se na Vás s takovým nevšedním dotazem a byla bych moc ráda, kdybyste se se mnou podělili o svou zkušenost.
Máme domluvenou prohlídku rodinného domu. Dům se nachází v blízkosti pole, kde se pěstuje řepka. Máte zkušenosti nebo nevíte o někom z vyprávění, koho trápí například zvýšená prašnost, případně hlodavci nebo jiné nepříjemnosti spojené s blízkostí pole? Budu moc vděčná za jakoukoli zkušenost nebo postřeh, který byste se mnou mohli sdílet…

Předem Vám moc děkuji za odpověď a Váš čas.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27828
24.8.26 16:15

Promin docela jsi mě rozsekala :lol: ano pokud bydlíš na vesnici a u pole obvzlášt bude vyšší prašnost a hlodavci se taky najdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 16:24

Bydlíme ve městě vlastně kousek od centra. Ale zároveň jsme i u pole a louky. Takže máme, myši, kuny, bažanty, koroptve zajíce, sovy, auta (ne hlavní tah), petardy, fotbalisty… nejhorší jsou kuny :pocitac:. Ale kuny jsou i na sídlišti kousek dál.

• Citovat
  • Upravit
5220
24.8.26 16:27

Vyrůstal jsem na vesnici a tam prakticky všichni bydleli u pole. Možná si dětství idealizuji, ale bydlet u pole bylo určitě lepší než u frekventované silnice nebo ulice s tramvají nebo v domě s barem ap., že se někdy práší, někdy za domem vrčí traktor, kombajn (to je jen několik hodin v roce) je něco jako vesnický folklór. Ano, byly i myši, ale měli jsme kočku a líčili jsme pastičky. Dnes mě někdy ráno vzbudí startování motoru, v dětství to byl kohout. Jinak plodiny se střídají.

Příspěvek upraven 25.08.26 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3858
24.8.26 16:35

Repka sa mi nepaci z nasledovnych dovodov - Vsade mas ten blby zlty prach, este aj do oci ti to leze a strasne to skriabe… Pozitiva repky: Je to tak strasne striekane ze hlodavci niesu.
Okrem repky vedla nas casto pestuju obilie a kukuricu. Najradsej mam kukuricu, pretoze to sme uz s nimi dohodnuty ze ako ‚bolestne‘ za to ze prasia si mozeme zobrat zopar klasov na varenie/opekanie :-) Navyse pole s kukuricou krasne sumi a dobre sa pri tom spi.
Najviac hlodavcov je z obilia, ale netreba nechavat otvoreny barak a mas to bez problemov. Nikdy sme hlodavcov nejako extra neriesili, ked sa nejaky u nas ubytuje dame pasce a problem vyrieseny…

Osobne je pre mna pole omnoho lepsi sused ako ludska bytost, dalsi dom, ukrycane deti, samovenciace psy, vyrobne haly, supermarket atd…

Kuny su extremne protivna vyvojova vetva… kuny nebrat, ale ako bolo povedane je uplne jedno kde byvas, ci v centre alebo na samote, ak sa kune u teba paci tak u teba byvat bude (s lokalitou to nijako nesuvisi)… A teda to nieje taka sranda ako s mysami ze das pascu a ona sa chyti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9213
24.8.26 16:38

Uplně v pohodě, nedělej z toho kovbojku :lol: raději bydlet na vesnici a mít za barakem pole, než ve městě ve hluku a prach se tam přece taky najde, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
24.8.26 16:39

Lepší pole než čtyřproudovka. Mně by to zásadně nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
24.8.26 16:39

Pokud tam byla letos řepka, příští rok tam bude něco jiného. Plodiny se na poli střídají. Bude tam prach, pyly, jezdit kombajny a traktory, pole se hnojí a postřikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36905
24.8.26 17:04

Na myši máme kočku. Práší se tak nejak normálně. Lepší ze bordel a hluk z města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 17:12

Nikdy jsme neměli 2 roky za sebou na vedlejším poli stejnou plodinu. Střídá se to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.26 17:14
@lucad77 píše: Více

No když ti stříknou postřik na obsypanou třešeň, kam chodi děti, tak taky nic moc

• Citovat
  • Upravit
1148
24.8.26 17:17

U pole bydlíme. Za mě je to naopak super. Máme výhled. Špatný je, když se seká, tak se práší, ale to je jeden den v roce. S mytím čekám přesně na tenhle okamžik. Jinak řepku jsme měli za 8 let 1×. Plodiny se střídají a ano řepka byla naprd. Pyl všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9562
24.8.26 17:34

Rodiče mají za svou zahradou a našim plonkovním pozemkem louku a pole.
Je to boží. Nikde nikdo, absolutní klid, žádné stavby tím směrem, jako děcka jsme tam parta lítala neomezeně. Otevřený nekonečný prostor.
My máme teď barák v centru obce. Všude okolo domy a uzavřené zahrady. Chybí mi ten otevřený lán u rodičů.
Otevřené pole a lány jsou v ulici za naším humnem. A taky se práší, ani nemusíme být u přímo u pole. Zas to není furt. Místo 2× za rok se prostě umyjí okna co 2-3 měsíce a je.
Klidně bych se žít, kde je blízko pole/louka hned za vlastním vrátila.

Příspěvek upraven 24.08.26 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66246
24.8.26 17:37
@Kelsey1 píše: Více

jak můžeš na poli neomezeně lítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9213
24.8.26 17:40
@vokishka píše: Více

My taky lítali po poli (jak ho poorali, např pouštěli draky) anebo jsme hráli v řepce schovku 🫣

Příspěvek upraven 24.08.26 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1